Indiferent daca faci aceasta naveta cu trenul sau cu masina e iposibil sa rezisti un timp mai indelungat! E foarte obositor atat fizic cat si phihic, nu ai rezista mai mult de 1 luna... Cauta-ti ceva mai aproape, nu merita chiar daca salariul e foarte bun!
Mai bine un salariu mai mic dar calma si linistita si nu zi de zi obosita atat fizic cat si mental!
Salariu? Nu mă duc acolo pentru job ci pentru studii, pentru că doar acolo au specializarea pe care o vreau eu și la distanță, n-am ce să fac
deci ar fi doar de 2 ori pe an, în sesiunea de iarnă și cea de vară, asta dacă nu cumva s-a schimbat și la ei cu module și atunci mă gândesc că ar fi 5 sesiuni de examene pe an. Și m-aș putea duce cu mașina dacă e pe zone limitrofe sau chiar zone rurale sau autostrăzi, acolo e simplu, 2 benzi, șosele largi și drepte.
Problema ar fi rezolvată, însă, dacă cei de la muncă mi-ar da concediu în perioada aia, că aș pleca cu o zi înainte de examen sau chiar mi-aș găsi o chirie ceva pe durata examenelor și aș sta acolo până termin cu examenele și după mă întorc acasă, dar nu știu, că șefa nu mă prea place, mi-au tăiat și ore din salariu oricum și nu am o imagine prea bună în ochii șefei. Iar ca să-mi iau concediu așa lung, știu că e doar cel fără plată, dar am mai cerut în trecut și mi-au zis că nu-mi pot da concediu așa lung pentru cineva care are doar câțiva ani de muncă. Că la doar cei cu peste 10 ani de muncă în sistem se dau concedii mai lungi fără plată. Idk. Oricum am zis că o să-mi pun dacă nu, măcar medicale în perioada aia ca să pot să mă duc măcar la câteva examene. Dar nici medicale am înțeles că nu dau ăștia pe mai mult de 2, 3 zile.
Cel mai bine ar fi sa stai la chirie si sa renunti la munca ta de acum daca studiile astea sunt superioare fata de ce muncesti acum! Dupa examene vei gasi alt loc de munca si gata!
Nu pot. Aș pierde titularizarea. Și oricum nu pot acum, ar fi trebuit să fac asta în primăvară, ca să mă reînscriu la titularizare în Sibiu. Nu am nici Deful deci nu mă pot detașa, măcar. Aia e, cum alții au mai făcut navete de astea, oi reuși și eu.
Traseul cu trenul București-Sibiu durează cam 6h (în cazul fericit în care nu are întârziere). Dacă mai trebuie să faci și 2 ore din orașul tău până în București, plus transferuri, înseamnă cam 10 ore numai dus. Adică 20 de ore dus întors.
Cum îți imaginezi că ai putea să parcurgi distanța asta în fiecare zi și să-ți mai rămână și timp de studii?
Naveta zilnica tocmai de dincolo de Bucuresti? Imposibil. Tu stii cat se face numai de la Bucuresti la Sibiu? Te intorci a doua zi. Fara sa mai ajungi la cursuri.
Te muti in Sibiu cu chirie/pensiune si faci cursurile. Daca nu sunt lungi, iti iei concediu. Daca dureaza, renunti la locul de munca. Numai daca renteaza.
Petrovic întreabă: