| georgianaaaaaaa a întrebat:

Dacă sora mea are 15 ani și vrea să meargă la ginecolog, pot merge eu cu ea care sunt majoră sau trebuie să meargă unul dintre părinte?…

3 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Sora ta fiind minora trebuie sa fie însoțită de un tutore legal. Tu ești sora ei (majoră) dar nu ești tutore legal, decât dacă există o decizie judecătorească în acest sens. Acum, Romania este tara tuturor posibilităților, forget the USA...aia nu mai sunt. Dacă este o chestiune mai sensibila și nu vrei că părinții voștri sa afle, poți încerca la diferite cabinete de obstetrica-ginecologie. Fii și tu fata descurcăreață și inventivă. Femeile sunt mai credibile decât bărbații când mint (scuze asocierea, dar acesta e adevărul). " Îmi cer scuze părinții sunt plecați din țară, avem nevoie de un control" etc. Bafta! Numai bine!

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Ah, am uitat. Nu i duce la un ginecolog bărbat. Alege medici femei te rog. Fiica mea a avut un accident cu o luxație de șold, avea 10 ani. După 3 radiografii (foarte multe pentru o singura zi) am fost la Medlife. Mereu am spus că plătesc la privat decât să stau la stat în mizerie și cozi. Ortopedul avea vreo 60-65 de ani. I-a spus sa se întindă pe masa de evaluare și...Intr-o fracțiune de secundă i-a dat jos colanții și chiloțeii. Am crezut că dau cu el de pereți. Inclusiv fetița a rămas șocată, pentru că uzual un medic in cazurile acestea sensibile trebuie să confirme cu părintele, sa ii explice pacientului ce urmează să facă etc. Nu mai intru in detalii, tipul a fost dat afara. Iar eu, port și acum cu mândrie tricoul: I have a beautiful daughter, a shotgun, a shovel and an alibi... Urăsc perverșii și se oare că sunt tot mai mulți pe zi ce trece. Ca norocul că îl mai avem pe Justițiarul din Berceni. Pfoai, fac pușcărie cu drag sa știu că e un pedofil/violator in minus

| LadyOtis a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Ințeleg reacția și furia, mai ales ca părinte. Ce a pățit fetița ta e ingrozitor.
Totuși, trebuie să facem o distincție clară între „un medic bărbat" și „un abuzator". Faptul că acel doctor a fost bărbat nu înseamnă că toți medicii bărbați sunt perverși sau periculoși. Există medici excepționali, empatici și profesioniști.
Ce contează cu adevărat este caracterul și etica lor profesională, nu sexul.
Dacă alegi să mergi doar la medici femei pentru copilul tău pentru că așa te simți tu mai în siguranță, este absolut ok, dar e important să nu generalizăm și să nu transmitem ideea că
„Toti medicii bărbații sunt perverși''. Asta poate crea frici nejustificate și prejudecăți care afectează pe nedrept oameni corecți.
Este necesar să ne învățăm copiii să recunoască comportamentele nepotrivite, să vorbească deschis despre ele și să știe că pot spune „Nu" chiar și în fața unui adult cu autoritate. Asta e cea mai bună armă împotriva abuzului, nu neapărat evitarea unui gen sau altul.
Putem proteja copiii fără să cultivăm frica de oameni.