Cel mai rău pentru organism este umiditatea excesiva,frigul scade imunitatea,creste șansa unei grupe, răceli, deși da e napa, dar vara creste riscul de infarct din cauza călduri, deshidratări, mie îmi place primăvara
Eu unul nu ma plang de nici una. Daca e frig, ma imbrac mai gros, si daca e prea cald, stau la tricou si ma spal la nevoie cu apa rece.
Eu nu suport caldura. Corpul uman este adaptat sa tolereze mai usor frigul decat caldura. In conditii de frig, sunt mai multe modalitati sa te protejezi, corpul poate creste temperatura interna pentru a se proteja, dar la caldura nu se raceste la fel. Deshidratare, insolatie, socuri termice, accidente vasculare etc
Corpul are tempwratura de 36 de grade. Deci unde se simte mai bine corpul, la 33 sau minus 10? De ce crezi ca trebuie sa te imbraci cand e frig?
Eu prefer -10
Caldura e asociata cu natura, viata, culorile, apa,. vacanta, etc. atata timp cat nu sunt 40 nu vad de ce ai prefera inghet. Desi si la 40 eu m as adapta mai usor. decat la frig. Dar aici depinde de corp.
Si eu prefer caldura. Si o recunosc deschis.
Dar e vorba de manipulare. Pe toate canalele ni se spune ce cald este la... 17 grade. Probabil pentru a ne convinge sa folosim aerul conditionat. Astfel se consuma multa energie electrica. Si... ghici! Unii se imbogatesc din afacere.
Pe de alta parte, am observat un fenomen ciudat. Desi vara le este cald la 24-25 de grade, oamenii fac iarna in casa caldura de 30 de grade. Si nu se plang. Iar vara, stau in curentul aerului conditionat la 17 sau 16 grade. Evident, cu tricouri groase pe ei. Desi ar putea pune o camasa subtire ca sa suporte 24. Cea ce nu accepta iarna. De aici si concluzia de mai sus.
UmbraDeVulpe întreabă: