Ok, dar răspunde-mi, te rog, la întrebare (şi întrebarea întrebătorului principal de fapt).
Tu, personal, consideri rasismul, sexismul şi homofobia ca fiind nişte lucruri pozitive?
Nu sunt pozitive, nici morala nu e pozitiva, poate eu consider moral sa omor toti oamenii agresivi pentru ca fac rau, sau sa imbratisez orice om de pe strada ca sa ma simt mai bine, totusi lor nu li se pare la fel de moral.
Tu vorbeşti de subiectivitatea moralei şi pe undeva ai dreptate, însă tu te referi la "morala individuală" (chiar dacă ar fi vorba de un psihopat), ea însă se referă mai degrabă la o viziune colectivă, un fel de compromis social, în care se caută o soluţie cea mai bună/avantajoasă/dreaptă pentru toţi (ca de exemplu, umanism).
http://dexonline.ro/definitie/morala
http://dexonline.ro/definitie/umanism
Pentru ca in zilele noastre totul arata cam asa: daca adormi pe șezlong vei fi discriminat fiindcă vei avea culoarea pielii diferită, daca nu ai p*** nu esti om deci esti discriminat, daca vezi pe strada un cuplu gay faci pe tine de frica si fugi la mami.
Auzi ba, nemernic ii zici lu tactu ba idiotule! O fi tara frumoasa dar degeaba cu ipocriti de-astia ca tine!
Pai...
Rasismul : Exista deoarece unele popoare se simt superioare altor popoare ( cum ar fi Germania si Romania). Ti-am dat ceea mai simpla explicatie.
Sexismul : Pai in ultimul secol sexismul s-a ''ameliorat'' insa nu de tot. Egalitatea dintre sexe era mai mare înainte de apariţia Creştinismului ca religie de stat şi a capitalismului, astfel că „locul" femeilor în societate s-a prăbuşit timp de câteva sute de ani, înainte de a putea să revină graţie mişcării feministe). Deci motivul pentru care inca exista se datoreaza unor teorii.
Homofobia : Asta e unul din subiectele mele favorite, homofobia se datoreaza bineinteles faptului ca oameni refuza sa accepte homosexualitatea din cauza religiei care este impotriva actelor de acest gen si al culturi. Homofobii sustin faptul ca homosexualii nu sunt oprimați dintr-un capriciu, ci din nevoia specifică a capitalismului de a se baza pe nucleul unei familii. Cred ca homosexuali nu ar trebui discriminati deoarece fiecare are dreptul de a-si alege orientarea sexuala favorita, iar cei care se considera ''normali'' ar trebui sa o lase mai moale Sper ca am ajutat
Toate astea exista pentru ca omul nu vrea sa accepte noul in general si ii este frica de ceea ce nu cunoaste..si unii dintre cei care accepta pentru ca nu ii deranjeaza cu nimic acest lucru nu o spun cu voce tare pentru ca vor zice ceilalti "uite ma si la asta" ..cu toate ca unii gandesc la fel.e gramada aia in care se arunca toti doar pentru ca e usor sa judeci.vor mai trece muuuulti ani pana cand oamenilor le va pasa doar de ei si ii vor lasa pe restul in pace.
Era un cliseu, stii ca oamenii inteligenti isi folosesc un anumit gen de pricepere speculativa si uneori obisnuiesc sa spuna chestii pe straturi, gen pentru un prim strat de oameni, apoi se adreseaza si unui al doilea strat de oameni, folosesc si spatiul dintre randuri pentru a transmite mesaje...si tot asa pana la esenta. Na, in clipa cand am citit in intrebare "uimeste-ma cu raspunsuri inteligente!" am zis ca o dau pe aia cu "printre randuri" ca pe un cliseu al desteptului si nimeni n-o sa se tradeze ca n-a putut citi nimic printre randurile mele! Nimeni afara de dumneata, care cu un simplu "Imparatul e gol" a desconspirat toata intelijenta mea.