Nu e vorba de respect, ci de bun simt. Daca ai bun simt, nu vorbesti de rau un mort, pur si simplu taci. Si, ce rost are sa vorbesti de rau un mort, daca tot e mort, sau pe tine nu te afecteaza putin acolo ca un om moare?
Habar nu ai ce sef tiran a fost, cand mi-au murit parintii a trebuit sa-i dau spaga ca sa-mi aprobe cererea de concediu fara salariu, ajutorul pentru deces a trebuit sa-l fac jumate-jumate cu el, pe tine te-ar afecta un moartea unui asemnea specimen? Fost securist comunist
Da, oricat de rau a fost, a fost un om, as fi neom daca nu m-ar afectat, nu ii doresc raul nimanui si nu ma bucur pentru moartea nimanui.
Mai degraba as fi plans dupa un caine mort, chiar daca m-ar fi muscat cat timp traia, esti inca tanara, ai tot timpul sa intalnesti asemnea "extraterestrii" si ca sa vezi bomboana de pe coliva, ce ne-a facut pe toti cei prezenti sa radem a fost o matusa de-a decedatului care mi-a zis :
" lasa maicaa, ca o sa ajungi si tu pe lumea ailalta, cand ai sa-l intalnesti sa-l bati din'nainte ca sa nu mai faca asa rau"
Atunci mi-a disparut orice fel de ura, de am putut sa-i zic crestineste sa se odihneasca in pace
Deoarece mortul nu se poate apăra ca unul viu, de exemplu unui om viu dacă îi aduci acuze el se apără si dovedeste dacă cele spuse de tine sunt sau nu reale, dar unu om mort nu se mai poate apăra iar nimeni nu poate dovedii că ceea ce ai zis tu este adevărat intrucit nu au si a doua opinie adică cea a celui decedat. Deci de aceea zici de mort să vorbesti numai de bine indiferent cit rău ti a făcut cind a trăit, omul cind moare i se iartă toate păcatele Dumnezeu a zis plata păcatului este moartea, asa că impacă te cu ideea.
Prefer sa raman asa, nu vad rostul cu ce m-ar ajuta daca tin ura asupra unui om, si mai ales decedat, mi-as face mie rau, prefer sa dorm linistita, nu sa ma macine ura in mine.
Nu mai lua numele Lui Dumnezeu in deras, faci mare pacat! Adica hai sa ne batem joc de semenii nostri, sa-i injuram, sa-i violom, sa-i omoram ca odata ce am murit suntem iertati. Bucurestene, ia biblia si citeste daca vrei sa vorbeste despre Bunul Dumnezeu!
Mda, poate tu esti unul dintre oamenii ce-i place sa fie calcati in picioare de catre semenii sai, este si asta un fel de masochism, neinducand sexul
Nu iau deloc numele lui Dumnezeu in derăs, dar asta zice Dumnezeu in paginile Bibliei, plata păcatului este moartea, ai inteles tu gresit, eu nu mă refer aici că in timpul vietii un om poate injura un alt om, sau bate sau viola fără să fie pedepsit, Dumnezeu chiar spune că doreste din partea noastră să ne shimbăm modul de viată si să nu mai repetăm greselile din trecut.
Nu. Imi place sa fiu om si prefer sa nu imi fac rau aiurea, tin prea mult la santatea mea sa ma pun la mintea unui om care nu ma agreaza, prefer sa il ignor si sa ii doresc tot binele din lume. Nu vad cu ce m-ar inclazi daca ii tin ura, exista prea multa rautate in lumea asta, de ce sa fiu si eu asa? Binele nu se vede, dar rau imediat se agita? De ce oare? Daca tu te simti bine sa ti ura unui om mort, ok, e decizia ta, parerea mea e ca viata trebuie traita pasnic ca sa nu fac niste boli la batranete sau mai stiu eu ce probleme cu neuroni.
"Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru".
Multi citesc putini pricep
Multumesc, si tie la fel, ai nevoie mult mai multa decat mine. Cel mai bun sfat, nu te mai agita pentru nimicuri, iti iroseti aiurea niste neuroni.
Ha! Pai nu-l prind eu... aoleu de ce-am sa-i fac, in viata asta m-am abtinut sa-i dau doua palme, l-=am scuipat decat in ochi, dar pe cealalta lume am sa ascult sfatul matusii lui, da da...
Daca toata lumea ar fi ca tine, lumea nu ar mai exista, Noi oamenii nu avem pradatori, noi suntem singurii care distrugem.
Din punctul meu de vedere poti critica un om chiar si dupa moarte doar daca ai facut-o si in timpul vietii, atunci cand merita! Dar daca critici numai dupa moarte, avand "curajul", esti un om cu multe probleme si esti lipsit de morala!
Daca citeai ce am scris mai sus ai fi vazut ca l-am si scuipat nu doar m-am certat cu el cat timp a fost viu, mai ca asa merge sa-l dezgrop sa-i dau si vreo cateva lopeti dupa ceafa, ce zici, se merita?