La nivel de subconștient omul slab e asociat cu tinerețe, sănătate, virilitate, procreatie. Natura ne a lăsat cu anumite instincte și nevoi involuntare chiar dacă nu le coenstientizam O femeie sănătoasă va putea avea copii sănătoși, iar un bărbat slab va putea vâna mai bine, de exemplu în vremuri de demult probabil în preistorie oamenii erau slabi fiindcă vânau, nu aveau acces la mâncare ca in prezent, probabil uneori și sufereau de foame, în concluzie ideea de a fi mai slab egal mai bine decât a fi gras probabil e transmisa prin ADN din vechi timpuri. Oamenii prin natura lor sunt atrași de frumusețe fiindcă frumusețea este asociata cu instinctul uman de a se împerechea, instinctiv unul mai slab va avea trăsături care duc la ideea de sănătate, și implicit frumusețe.
Că omul slab emite că e sanatos,și cei sănătoși deseori caută la fel că ei pentru perpetuarea speciei+ că este mai atractiv,unui om slab i se văd toate trăsăturile de la mama natura pe care îl poate pune in evidenta cum e figura și corpul,dinamismul,energia,totul vin la pachet,e mai plăcut ochiului unu slab sau o slabă,din istorie masculii se împerecheau cu femei mai frumoase că acestea emite că sunt mai sănătoase,duc o viață mai longeviva și pot întreține familia,copii,casa totul, și că omul frumos emite inteligenta,că e descurcăreț,independent, individual,este altfel perceput de societate,și la locul de munca și angajare face o impresie buna.
Sunt și excepții dar de obicei oamenii frumoși aleg același partener,pe când ubul gras emite că e bolnav,că nu știe să se îngrijească,sa aibă grijă de el,este indolent fata de aspectul lui fizic și de ceea ce mănâncă că ceea ce mănânci rezulta cum arăți și cine ești, aducă nu arăți că ai ambiție,motivație,tărie de caracter,putere de control de sine,ci că îți neglijezi propria sănătate și aspectul fizic, nu te respecți, deci asta emiti psihologic și vizual și intelectual unui om care are valori și principii, tabieturi, stil de viață total aparte de al tau.
Nu mai bine pui tu mana sa tii o dieta ca sa slabesti pentru binele tau decat sa normalizezi obezitatea si oamenii grasi? Nu e normal sa ai atat de multe kg, totul trebuie sa fie intr-o armonie. Nici corpul slab nu e ideal, ideal e corpul proportional adica un indice corporal privind inaltimea-greutatea, de exemplu sa ai cu vreo 10 kg sub inaltimea ta, ala e corpul ideal, normal.
Obezitatea e o problema atat estetica cat si medicala, nu trebuie normalizata ci prevenita sau tratata. Nu trebuie sa te infometezi sau sa faci sport intens pentru a scapa de greutatea in plus, trebuie sa te tii de o dieta de bun simt in care sa scazi numarul de calorii pe care le consumai in mod normal, adica daca mancai 3.000 calorii pe zi, incepi si scazi din ele, doar asa slabesti, asta e singura reteta minune. Obezitatea in mare parte e determinata de ceea ce mananci, foarte putini obezi/grasi ajung asa din cauza unor probleme medicale preexistente, mancarea te aduce in stadiul ala. Cat despre aspectul fizic, pe ce ai vrea sa puna lumea accentul intr-o relatie? pe personalitate, bunatate, inteligenta? Nu, astea sunt bonusuri, aspectul fizic e cel care iti genereaza atractia sexuala, asta e realitatea, nici macar nu alegi tu de cine sa fii atras, asta se intampla in mod natural si involuntar, ochii nu mint, omul e fiinta vizuala, e atras de ce vede, restul e can-can. Oricum ai da-o, dintre o femeie inteligenta care arata bine si intre o obeza care e la fel de inteligenta, hai sa nu zic ca 100% ar alege-o pe prima, dar 99, 999999% prima ar fi alegerea ideala, obeza ar fi cea 'urata' in ochii barbatilor, cat despre cazul femeilor inversam genul in comparatia mea.
Daca nu vrei sa slabesti tot tie iti va fi nasol, atat pe plan romantic cat si pe plan sanitar pentru ca nu doar aspectul ti-l va strica dar nu e normal sa ai atata grasime care iti sufoca organele... obezitatea e o boala!
Da, cam asta oarecum cred că am expus și eu în întrebare chiar. Ambiția ta, o "arăți" prin procesul de "slăbire" cred că am spus clar că ce trece de un anume prag normal de kilograme ori chiar ușor supraponderal și duce în obezitate nu mai e normal, dar până la urmă nici acela nu ar trebui condamnabil doar pentru că omul acela e la unicul la care viciul îi este cel mai vizibil. Adică există tutunarii, alcoolici, drogații, de fapt în ziua de azi orice poate deveni un viciu, dar viciul acela doar la oamenii cu viciul mâncare devine vizibil, deoarece la el se depune pe fizic. Așa că întrebarea mea e mult mai mult decât atât, dar răspunsurile sunt exact cum le și cunoșteam.
Dar nu mi da nici răspunsuri cu "înmulțirea speciei" deoarece nu în direcția asta vreau să se ducă întrebarea mea, oricum acolo am cunoscut răspunsul cel mai mult. Pe mine mă interesează de ce societatea duce treaba asta la extremă. Adică a dori să te îngrijești de tine e una, dar să fii obsedat de a arăta bine e deja nebunie. Eu una nu vreau asta. Chiar dacă asta ar însemna să rămân all mai life fat.
) Iar exemplele le-am expus și în întrebare. Viața ne-a arătat că se poate trăi și gras. Repet, nu susțin că ăsta ar trebui să fie normalul, dar până la urmă nici anormalul.
Mai taci trotineta și pune și slăbește nu mai caută scuze.
Nu e vorba despre tipare aici, SI NU e vorba despre ce crede cineva (despre tine sau despre un anume individ).
E vorba despre sanatate, dezvoltare armonioasa a fizicului si a psihicului, despre eficienta si despre mentinerea tineretii, despre adrenalina si chef de viata/pozitivism.
Miscarea si sportul light (NU de performanta, care nu e deloc sanatos, deoarece suprasolicita), precum si un regim alimentar sanatos ajuta la:
SLABIT
dezvoltarea musculaturii si a oaselor,
mentine flexibilitatea articulatiilor,
te fereste de osteoporoza, de boli cardiovasculare (se elibereaza hormoni precum estrogen, responsabil pentru arderea grăsimilor și a carbohidraților, sau dopamina, implicata in activitatea creierului),
te face sa rezisti mai mult in conditii extreme,
reduce durerile de spate si te ajuta sa mentii o postura corecta
mentine tineretea si elasticitatea pielii,
te ajuta sa dormi mai bine (testat),
intareste sistemul imunitar,
previne depresia si reduce stresul (datorita faptului ca se elibereaza diferiti hormoni, unii direct responsabili pentru starea de fericire: endorfina, serotonina).
scade riscul de diabet, datorita eliberarii a trei hormoni responsabili pentru reglarea zaharului din sange (epinefrina (adrenalina), insulina, cortizon).
Poate ca cei de 300kg nu mor cand vrem noi, dar 90% dintre ei isi doresc sa moara, pentru ca nu se pot misca in voie, au nevoie de asistenta si pentru a-si face nevoile, multi sufera de boli grave de inima sau/si de diabet, au dureri de spate si le e aproape imposibil sa stea mai mult de cateva minute in picioare.
A existat un caz in care au stricat zidul sa il poata scoate din casa cand a murit. Geamul era model ingust, iar pe usa nici o sansa.
Nu inteleg de ce cauti atatea scuze.
Exista oameni supraponderali la urgenta/medici, precum exista si slabi.
Asta pentru ca exista sute si mii de diferite/diverse afectiuni, si pentru ca exista oameni delasatori/nepasatori.
Am avut o amica mai demult ce avea in intestin paraziti, si de aceea, oricat ar fi mancat, arata ca un copil din Somalia.
Era efectiv schelet umblator la 22 de ani. Avea ochii trasi, bagati in cap, si vanat pe langa ei. Si i-au trebuit 4 ani pana sa mearga la medic sa gaseasca cauza.
4 ani in care atat eu cat si alti prieteni ii spuneam sa aiba grija de ea si sa mearga la medic. Dar de unde. Ea se plangea ca nu mai poate, si atat.
Problema nu sta intr-un anume aspect, ci in cum ne simtim noi.
Iar atunci cand inca ne simtim BINE in pielea noastra, si suntem multumiti de cum aratam, DOAR raportat la noi, nu la ceea ce cred altii despre noi,
indiferent ca suntem mai "bondoci" sau mai "scheleti", NU atingem acest subiect, in felul in care ai facut-o tu.
Deci cunoșteam majoritatea cauzelor bune ale sportului (unele chiar testate pe propria piele de pe vremea când chiar făceam sport) dar ceea ce descrieți aici parcă mă fac și pe mine să chiar îmi doresc să refac sport. Parcă sunt mult mai multe decât cunoșteam eu. Iar unele chiar mă șochează.
Cât de amica dv, îmi pare rău să aud că a suferit în acest hal, dar nici de paraziți nu știam că pot fi așa de periculoși, deși văzusem o dată un documentar cu o fată care din cauza unui parazit ajunsese la boala Lyme și chiar avea cam aceleași simptome ca ale amicei dv. Trist.
Dar oare chiar să se observe în întrebarea mea vreo mică nemulțumire despre propria persoană? Credeți asta? Chiar credeam că am ajuns la un alt nivel cu încrederea de sine. Dar vă cred pe cuvânt dacă spuneți că ar fi un semn de neîncredere în sine, ce se observă din întrebarea mea.
Nu e vorba de vizual cit de faptul ca "slab" de obicei e asociat cu "sanatos" si nimeni nu vrea din start sa inceapa o relatie intima sau chiar si sa se asocieze cu persoane bolnave. Legat de mumbo-jumbo-ul cu "omul vegan", bati cimpii. Multi isi dau seama ca a consuma carne le face rau si isi ajusteaza regimul astfel incit sa le fie bine. Am un coleg din liceu care e antrenor de fitness, acum e mai slim, dar la un moment dat baga proteine si se facuse cit dulapul, care de mai bine de 10 ani e ovo-lacto-vegetarian. No problem, chit ca am mai discutat cu el pe tema asta si a recunoscut ca i-e dor de niste mici de-aia buni... Iar "slab" nu e musai si rahitic.
Uite, eu am 1.87 si 86 de kg si nu ma simt ok. Nu am o obsesie privind greutatea, dar la 82-83 ma simt perfect. Ar fi o idee daca as avea 86 si diferenta aia de 3-4 kile sa fie in masa musculara, dar nu e. E pe abdomen...
Om slab = sănătos
Om gras = nesănătos
Ce e sănătos e frumos, ce e nesănătos e urât.
E atât de ușor de raspuns la întrebarea asta încât nu pricep de ce ai mai pus-o. Intr-adevar la urgente mai vin si oameni slabi pentru ca a fi slab nu te fereste de orice boala în existenta, dar tot te fereste de foarte multe. Si nu toti oamenii sunt slabi din varii motive: culturale, psihologice, hormonale, chiar genetice.
Laptele spun nutriționiștii dublează greutatea corpului. Cea mai buna dieta este cea vegana. Laptele este pentru bebe și vitei.
Se poate un link dintr-o sursa de incredere, nu Facebook sau eu-stiu-ce blog anonim? Multumesc anticipat!
Citește cartea "Cum sa nu mori" de Michael Greger. Și nu, obezii nu sunt persoane urate. Am văzut la TV o emisiune unde o persoana obeza prezenta moda. I se spunea daca bine îmi amintesc XXL. Contează mult și îmbrăcămintea. Sotul ei era ok că greutate corporala. Cred că în cazul obezității tiroida este de vina. Iar cum am mai spus, o dieta vegana le rezolva pe ambele, atât pe supraponderali cît și pe subponderali. În cazul meu de la 40 kg am ajuns in timp la 60 kg. Deci este posibil.
Eu citesc cărți scrise de nutriționiști. Prima carte citita a fost Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale de Jean Valnet. Următoarea Sfaturile unui medic care a trăit 116 ani de Dr. Norman W. Walter. Și au urmat și altele cam multe. Și este adevărat. Se poate trăi și vegan și încă bine nefiind nevoita să mă abonez la farmacie.
Departe de mine de a nega posibilitatea unui regim vegan/vegetarian exclusiv, probabil catre asta ma indrept si eu, dar fara a forta nimic. Ma interesa strict legat de afirmatia - care mi se pare formulata eronat, ca sa nu spun ridicola - conform careia laptele "dubleaza greutatea corpului"
Se pare ca esti gras si nu iti place ca lumea cauta oameni mai slabi. Oamenii grasi sau grasimea in general atrage dupa sine aparitia de boli, plus un om gras se misca mai greoi, mai dificil.
De ce se cauta oameni mai slabi? Pt ca natural asa ar trebuie sa fim, nu ar trebuie sa fim natural deloc grasi. Intr-un mediu natural sa zic, in natura, aia grasi ar fi fost hrana pentru pesti, pentru animale de prada, aia cad primii prada.
Dar omu a devenit mai intreliget si a mers asa cu grasii dupa ei unde pui a mai adaugat si enspe mii de boli rasei asteai.
Bolile nu vin de la aia slabi, aia slabi care au boli, le au pentru ca le-au mostenit de la cei grasi care stateau acasa in pestera, erau prea grasi pentru a vina, daca mergeau la vinatoare ar fi devenit ei vinatu
asa ca ii lasau aia acasa, hai ba stai cu copii,. dar el freca femeile si ducea gena lui grasa mai departe, plus bolile ce le urma.
Deci nu-i nici o obsesie, oamenii care vor si incearca sa stea mai slabi, o fac pentru ca vor sa fie cit mai normali, cit se poate, daca bolile nu le putem rezolva, macar sa aratam mai a oameni.
Aia grasi crezi tu ca ararta a oameni? Chiar daca au 2 mini 2 picioare? Asa si maimutele tot 2 mini si 2 picioare au si o fata, crezi ca mai ulte is oameni?
Jjhgh întreabă: