Obisnuiam sa acord multa incredere celor din jur inante. Dupa o serie de experiente neplacute m-am lecuit de asa ceva. Cine se arde odata sufla si in iaurt se spune! Deci nu. In viata trebuie sa fii precaut.
Incredede deplina nu pot avea in nimeni.
Dar sunt cateva persoane in care pot spune ca am incredere 99%.
Da, mereu am avut foarte mare încredere în oameni. Asta pentru că nu dau 2 bani dacă mă dezamăgesc sau dacă mint sau orice altceva. Am o limită, care de obicei e exact acolo unde lucrurile încep să mă afecteze.
Lucrez fără contract de muncă la un tip care mă plătește când are chef. Au fost perioade în care au trecut 4 luni până să-mi dea vreun ban, dar am continuat să lucrez pentru ca "aveam încredere" că o să-mi dea banii când o să vină în țară sau o să-și termine treburile de făcut. Am făcut asta pentru că puțin îmi pasa dacă îmi mai dădea sau nu banii. Lucrurile asta cu încrederea au o limită, cum am zis mai sus. Probabil dacă trec 5 luni și nu mi-am luat banii, n-o să mai lucrez acolo. Unde lucrurile devin serioase, în sensul în care îmi pasă și mă afectează, acolo e limita mea de încredere.
Chestia asta cu a fi precaut e o prostie. Mereu m-am deschis complet în fața oricui, dacă am avut chef și dacă lucrurile alea au avut vreo relevanță sau amuzament. Puțin mi-a păsat dacă a plecat imediat după, sau dacă am muncit 4 luni degeaba, în cazul de mai sus.
chiftelutacrocanta întreabă:
deutzapusa întreabă: