Pai nu cred ca exista un astfel de loc in care ai putea sa-ti gasesti astfel de prieteni. Fi sociabila cu toata lumea si cine stie, poate vei intalni si astfel de persoane odata... iar daca nu atunci invata sa traiesti asa cum esti acum. Daca vei putea invata ca fericirea ta sa nu depinda de nimeni ci numai de tine insuti, vei fi mai fericita decat iti poti imagina. Dar asta este foarte greu si nu oricine poate ajunge asa deoarece omul nu este creat sa fie fericit singur din pacate...
In primul rand îți faci mai mult rau stand acasă mereu si cu un copil mic. Viața socială 0. Ieși mai mult din casa, fa activități, găsește-ți un hobby nou. Caută de munca. Du-te la sala. Partener nu ai menționat daca ai sau nu.
Cel mai bine in acest moment este sa începi terapia.
Sa spui ce te apasa si sa ceri sfaturi înseamnă prietenie. Rupe legătură cu rudele toxice din familia ta care știu doar sa bârfească. Reintra in viața socială, dar aceasta se trăiește in afara casei. Nu este neaparat,, unde'' poți lega prietenii, ca acestea se fac la orice pas, contează sa fii tu ok cu tine si de acolo încep lucrurile frumoase. Momentan pana te simți sigură pe tine si începi terapia poți încerca si legăturile online, cu siguranță mai sunt atâtea persoane in situația ta
Stiu ce zici.Nu îmi bazez fericirea pe nimeni, doar ca e ciudat cum noi ca oameni nu ne înțelegem intr-e noi.
Nu cred ca să asculți pe cineva, sa dai un sfat și invers e asa de rău.Iti dau un exemplu pățit de mine recent.Mi s-a spus de către o persoana ca o bat la cap, doar pentru simplu fapt ca nu am știut că la ora x are nu știu ce treaba și i-am trimis doua mesaje.Dar când m-a cautat doar dacă a avut nevoie de mine, a profitat ca vb pana târziu în noapte despre problemele ei etc nu deranjam. Pica prost lucurile astea mai ales dacă ești o persoana mai retrasa sau intr-o situatie mai dificila.
Oricum, plănuiesc sa ma închid mai mult în mine pentru ca nimănui nu ii pasa oricum cu adevărat de ce zici, faci sau pățești.
Știu,dar copilul e mic și nu are cine sa stea cu el.Sunt la distanta de ai mei și am doar soțul în preajma ce ori e prins cu ceva ori nu mă înlocuiește ore în șir.Ideea e ca în zona mea nici nu prea ai ce face.Nu este sala de sport, nu sunt parcuri, e greu și cu locurile de munca deși nu pot încă sa ma duc fiind copilul mic.Am încercat sa mai vorbesc cu câte o fata/femeie de pe aici dar dacă m-am "scapat " să zic ceva despre viata mea au spus mai departe altora, în zona asta chiar nu am dat peste cineva ce sa poată pastra o discuție doar pentru ei nu știu de ce.Merg la magazin la cafea și vorbesc de toată lumea.Iar sa discuri doar despre vreme și copil nu menții o prietenie, trebuie sa vorbești și lucruri perosonale.
Cand ai prieteni, in mod normal trebuie sa faci si activitati placute cu ei. Nu doar sa te plangi. Ca nimeni nu sta prin preajma daca tu mereu tinzi sa iti expui problemele cand te intalnesti cu cineva. Una e sa ai cunostinte care au din cand in cand cate o problema, si alta e sa ai cunostinte care se plang constant de probleme.
Probleme avem cu totii si incercam sa le rezolvam cum putem. Insa daca de fiecare data cand iesi cu cineva si aduci constant vorba de probleme, acel cineva nu o sa mai iasa deloc cu tine. Pentru ca se gandeste: "Pe asta il cam evit, ca imi da o stare nasoala cand se plange mereu".
Ceea ce cauti tu se numeste: cos de gunoi emotional. Si crede-ma ca nimeni nu vrea sa fie cosul tau de gunoi emotional.
Data viitoare cand mai iesi cu cineva, incearca sa mai zici si lucruri interesante sau distractive. Nu doar sa te plangi si sa ceri ajutor.