| angel6lust a întrebat:

Doar eu îmi doresc să fi învățat mai mult la școală? Eu în loc să învăț jucam Cruce și mi-i ciudă rău pe acest lucru. Majoritatea colegilor mei din 1-8 au ajuns șpăgari (medici) și IT-iști iar ei toți au făcut real chiar și pe la Gojdu, dar eu am fost la uman la filo și am luat notă mică la examen. No, deci cum de ei or putut și eu nu? Am și eu ceva serviciu unde mă plătește bine dar nu mă respectă în pana mea nimeni în societate, și nu îmi place, lucrez doar pentru bani, or trebuie să ne și placă deoarece în pana mea de la 20 până la vreo 65 ani vom tot munci.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu nu regret. Nu cred ca merita stresul ala. Am prieteni care s-au chinuit si au reusit (sunt ingineri, IT-isti, sefi pe colo-colo, etc). Psihic i-a cam afectat toceala.
Oamenii "simpli", sunt mult mai stabili dpdv psihic.
Iar referitor la viitor, fara studii importante, te muti dintr-un domeniu intr-altul si alegi dupa confort, nevoia de bani sau locatie.
Adica eu daca vreau la mare, imi dau demisia din fabrica si plec 3 luni in Olanda, ca acolo ma angajez in 5 minute si ajung aproape de oriunde la o plaja, in 20-60 minute, cu bicicleta agentiei.
Acum 5 ani lucram in horeca, acum 2 ani in constructii intr-o tara nordica, acum in industria alimentara, acasa. Si pe langa, am o meserie pe care o consolidez de prin 2008.
Daca faceam facultate, n-aveam timp de atatea experiente, si cu siguranta nu ma abateam de la drum/nu pierdeam vremea cu joburi irelevante pentru CV.

In plus, daca te uiti in zona antreprenorilor si a oamenilor de afaceri, cred ca mai bine de jumatate sunt oameni cu studii medii, sau cel putin asa erau cand au debutat in afaceri.
Nu zic ca e mai buna viata fara studii (nu cred ca este), doar ca nu schimba planurile radical, nici in bine, nici in rau. Posibilitati ai din ambele situatii, iar personal consider ca fara studii esti mult mai relaxat.

6 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Cam tarziu ti-ai dat seama cat de importanta e scoala.
Mai sunt unii care dupa 10 ani realizeaza ca au nevoie macar de bacalaureat.

| angel6lust explică (pentru Solane):

E prost amplasată școala. Numa` de Lăpușneanu au chef elevii de 14-15 ani. Nu știu cum aș face să fie mai bine, dar la profilul acela am învățat pielea ***.
Acum nu îmi place ce fac cu viața, toată lumea își bate **** de ANP și MAI.

| MistarGoGu a răspuns:

Nu te stresa! Dacă vrei libertate = bizni$! Ca angajat te ***€ patronul sau seful cum are chef! Nu cred ca îți doreai sa devii medic... nu in România! Vreo 13 - 14! Ani de învățat! 6 Facultate + rezidențiat + alte cursuri! Pe un salariu de debutant din care abia poți trai intr-un oraș mare in România!
S-a dezumflat treaba si prin IT! Concurenta mare din Asia! Programează aia pe 50 $ si un castron de orez cu curry **( India)! + AI care automatizeaza multe chestii si acolo.
Semidocti cu 8 clase si zeci de milioane $ in buzunar sunt destui! Au stofa de vrajeala si business!

| MistarGoGu a răspuns:

Uita - te doar la Clanul Beeeecali *( Gigi & Giovanni)! Gigi dacă a terminat un liceu iar de Giovanni nu știu dar din modul cu vorbește si se comporta in lume... după ce a ieșit de la " Facultate" parca a lăsat gura mai mica si a cam dispărut din peisaj!
Dar $$$$$ cu vagoanele! Și oieru si Giovanni! Deci?

| Elaz78 a răspuns:

Idem și eu… parcă mi aș fi dorit mai mult dar la mine a fost altfel…
când mă întorceam de la liceu îmi doream doar s o mai găsesc p mama în viața…
pb de sănătate ale mamei, un tată vitreg combinate cu faptul ca nu eram o prioritate pentru nimeni m-a facut sa ma zbat singură ca sa schimb ceva.
am încercat sa aplic asta la fiica mea ce azi este medic. dar ți se duce viața pe copcă parca…
ca femeie plecată afară încerci sa mai și trăiești ca noi suntem mai flusturatice… am trăit frumos, n am ce zice pe partea asta chiar am avut o viață ok dar nu i ok ca mama sa stai departe de copil, relația se răcește și când te întâlnești in loc sa o strângi in brațe și sa i dai o palmă la c… ne pupăm educat pe obraz.
cat despre medici… știți câți sunt? valeuuu și tare puțini reușesc să profeseze… dacă n ai vâna sa te bagi, sa ți cauți un loc super bun, să studiezi în continuare, cursuri de specialitate… rămâi cu o hârtie care nu te ajută la nimic.
în concluzie m
am realizat prin ceea ce am reușit să fac cu fiica mea. eu sunt f mulțumită așa.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu trebuie sa fi medic, inginer, IT-ist, etc. pentru a fi respectat. Respectul il construiesti in timp, cu munca si perseverenta. Cunosc doctori ce nu dai nici doi lei pe ei. Si cunosc oameni muncitori in fabrica, pe care ii "domnesti" din instinct cand ii intalnesti.

Nu conteaza locul de munca, pe cat conteaza caracterul si perceptia ta asupra mediului inconjurator.

Vrei sa fi respectat/a? Foloseste mai des pronumele personal de politete, fi atent/a la codul bunelor maniere, fi un bun ascultator, foloseste cuvinte academice pe alocuri ( doar pe cele pe care le stapanesti pe deplin ), cand esti provocat/a, nu actiona din impuls, gandeste la rece si raspunde cu calm, in orice circumstanta. Asta da dovada de maturitate, si lasa loc de respect.