anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

După ce principiu din următoarele mergeți? Argumentați și de ce. Chiar mă interesează tema.
1. Nu îmi contactez prietenii decât atunci când am nevoie de ceva sau am ceva de spus și trebuie. Dacă mă plictisesc, mi se pare de bun simț să nu îi frec pe alții la cap. Nu vorbesc cu ei dacă nu am nimic de transmis.
2. Îmi contactez prietenii oricând, de-aia sunt prieteni, să îi deranjezi când vrei și când nu ai un partener de conversație, doar așa să văd ce mai fac ei. Găsim noi subiect pe parcursul discuției.

Răspuns Câştigător
| FastAndFurious a răspuns:

Ai ales doua extreme ca variante.
Cu prietenii ma simt bine natural, vine de la sine sa ii caut, sa ma caute pentru lucruri importante sau doar " pentru chestii".E placerea de a fi impreuna, de a imparti cu ei o stare, de a fi acceptat, dorit, valorizat.
Nu e vorba de a avea nevoie de ceva neaparat, ci de a simti nevoia de "cu ".
Si as vrea sa ma considere oricum, doar plictisitor nu.

13 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Cu amici prima variantă, cu prieteni adevăraţi mai mult a doua, dar până şi pe ei nu-i bat la cap oricând mi se s...usură în eter. Nu-mi place să fiu prea sufocantă.

| Holocaust a răspuns:

In mare parte aleg 1, desi nu cred ca mai e vorba de "prieteni" acolo.
Mie personal nu-mi place sa fiu genul ala de persoana care te suna in cele mai nepotrivite momente doar ca sa discute nimicuri.Probabil din cauza ca am anumiti "prieteni" care ma contacteaza in cele mai nepotrivite momente, cand sunt extrem de ocupata, si care tot insista, desi incerc sa le spun politicos ca e un moment nepotrivit si ca o sa ma ocup mai tarziu...
E ok si 2 doar daca stiu dinainte ce subiect trebuie sa abordez.Detest persoanele care te suna, de exemplu, si-ti spun:"Ma plictiseam, si m-am gandit sa te sun.Ce mai faci? Mai spune si tu ceva ca ma plictisesc."straight face
E clar ca n-au altceva mai bun de facut, si dupa ce alte 5 persoane le-au inchis telefonul in nas, s-au gandit si la tine.In fine...

| ascovit a răspuns:

Nu urmez niciunul. Nici nu imi bat prietenii la cap dar nici nu apelez la ei doar la nevoie, poate undeva intre.

| FlyingSoul a răspuns:

Cu prietenii e bine sa folosesti a dua varianta. Pentru cunostinte prima. Prietenii sunt facuti pentru socializare, cunostintele pentru ajutor reciproc.

| FastAndFurious a răspuns (pentru FlyingSoul):

Cred ca ai vrut sa spui fix invers.

| FlyingSoul a răspuns (pentru FastAndFurious):

A da big grin mersi!

| Wøodenpints a răspuns:

1

| DDCC a răspuns:

Sincer, niciunul.
1. Nu apelez la prieteni pentru ajutor sigurele dăți sunt atunci când cer un sfat de la niște prieteni care nu mă dezamăgesc, mai bine 2-3 foarte buni decât o gașcă, care abia își amintesc de numele meu.
În schimb, îmi place să fiu contactat când e nevoie de mine, să fiu omului de folos, apoi îl las în pace.

2. Dacă în fiecare zi le-aș scrie aș deveni super enervant pentru ei și chiar nu am chef de asta. În plus, știu când omul are chef sau nu de vorbă și mă bazez pe chestia asta.
Dar tu? Pe care mergi?

| anonim_4396 explică (pentru DDCC):

Depinde de cât de apropiată sunt de acea persoană și în ce toane știu că e. Cu cei mai apropiați am chef să vorbesc mereu, de aceea sunt apropiați, să discutăm orice, oricând. Cu cei mai îndepărtați sau cu care doar colaborez, doar când e nevoie.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nici unul dintre cele doua variante nu e cel indicat.Tot timpul trebuie sa fi in contact cu prietenii, atunci cand au nevoie de tine, dar sa nu devii plictisitor atunci cand consideri ca le merge bine.Un prieten nu se supara cand ii soliciti un sfat, un ajutor, dar nu inseamna sa dai buznz peste el doar pentru ca te plictisesti.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Întrebarea nu este valabilă pentru mine, din moment ce nu am nici un prieten, sau ce o fi ăla.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca 2... Adica nu ii sacai ci doar merg pe chestia "Hai sa ne plictisim impreuna". Uneori e unu... Adica depinde. Ma gandesc ca din moment ce ii sunt in fiecare zi ai la un moment dat si ceva interesant de spus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu n-am " prieteni ", deci nu mă bazez pe niciuna dintre aceste două principii.