Buna eu sincer aleg franceza pentru ca eu fac de 2 ani si sincer imi place, este foarte frumoasa si nu este foarte grea.Limba germana mi se pare grea, dar totusi este draguta si ea.In fond, orice limba are un caracter care arata cat de speciala este limba in sine.Fiecare limba este frumoasa in felul ei si fiecare are un fel de "farmec"aparte
Buna! Eu fac la scoala franceza si totusi ma atrage mult germana pe imine.Am avut curiozitatea sa-mi cumpar niste carti si dictionare in germana si imi place foarte mult, desi lenea ma cam opreste sa invat aceasta limba
. Nu spun ca franceza nu este o limba minunata, dar sincer, as alege oricand germana in locul ei
Franceză, bineînțeles! Este o materie genială! Mie mi se pare mai specială. Bonjour!
Germana este o limba de viitor. Exista multe firme de succes in Germania si Austria.Cu siguranta as alege germana.Ma rog, deja am ales. Fac germana din clasa a 5-a. Din pacate nu stiu prea multe. Timp de 3 ani am avut o profesoara care ne punea sa traducem texte. Faceam o lectie, o invatam repejor pentru nota, apoi uitam totul.Acum a venit o profesoara noua si ne-a invatat in 4 saptamani mai mult decat cealalta in 3 ani.
Si nu e atat de grea, mai ales pronuntia, sunt doar cateva reguli.![]()
Bafta!
Eu am facut germana in clasa a3-a si de atunci a trecut mult timp si numi aduc aminte nimiiiic(dar e frumoasa, si nici prea grea)dar aleg franceza pentru ca eu n-am facut inca( fac italiana :-
Cu toate ca stiu germana si o vorbesc fluent tinand cont de faptul ca este o limba urata pentru mine cel putin si f grea as prefera franceza este o lb frumoasa suna altfel doar ca nu stiu sa vb franceza