| MeisterSchnitzel a întrebat:

Fraților, detașându-ne puțin de realitatea istorică, ce s-ar fi întâmplat dacă Hitler ar fi câștigat Al Doilea Război Mondial?
În primul rând, trebuie să vedem ce anume l-a făcut să piardă războiul. Aici intervin doi factori majori:
1) Operațiunea Barbarossa
Operațiunea Barbarossa (21 iunie 1941), ce presupunea invadarea Rusiei, a fost o adevărată gafă al lui Hitler. La 23 august 1939, cu doar o săptămână înainte de invazia Poloniei, Germania și Rusia au semnat Pactul de non-agresiune Ribbentrop-Molotov. Pe lângă faptul că pactul le oferea rușilor Finlanda, Țările Baltice și Basarabia, el îi asigura lui Hitler un aliat în Răsărit, tocmai pentru a se evita un război pe două fronturi. Stalin chiar a alimentat Germania Nazistă cu armament în primii 2 ani de război, iar Berlinul negocia cu Moscova despre posibilitatea ca URSS să intre în război ca cea de-a patra putere a Axei. Toate astea au fost, însă, distruse pe 21 iunie 1941. Tot Operațiunea Barbarossa a fost motivul pentru care România a intrat în război, dar cum ea nu s-a întâmplat în această realitate alternativă, e foarte posibil ca noi să fi rămas neutri.
2) Atacul de la Pearl Harbor
Anul 1941 chiar a că a întors soarta războiului! De parcă nu era de-ajuns că potențialul aliat, Stalin, a fost pierdut, Axa și-a câștigat un nou adversar: SUA. Pe 6 decembrie 1941, japonezii (care doreau insulele Hawaii) au atacat baza militară americană de la Pearl Harbor, facilitând intrarea SUA în război. Practic, anul 1941 a schimbat complet cursul istoriei.
Bun! Acum că nici Operațiunea Barbarossa și nici Atacul de la Pearl Harbor n-au avut loc, Marea Britanie a rămas singură. Desigur, britanicii aveau o economie mai mare ca a Germaniei și un imperiu colonial enorm, ca să nu mai zicem de faptul că Royal Navy era superioară Kriegsmarine. Dar germanii aveau un plan: Luftwaffe (forțele aeriene germane, superioare celor britanice) urmau să bombardeze principalele centre economice engleze pentru a slăbi economia britanică. N-am stat să mă documentez mai mult, asta voiau ei să facă pe scurt. După ce făceau asta, nemții urmau să atace pe mare. În 1940, Hitler a dorit ca sute de mii de efective marine germane să atace coasta de sud a MB, doar că Großadmiral-ul (adică comandantul suprem al Marine) Erich Räder i-a explicat Führer-ului că planul ăsta e "o sinucidere curată" și l-a sfătuit pe Hitler să aștepte până în 1942. În istoria asta contrafactuală, "Unternehmen Seelöwe" ("Operațiunea Leul de Mare") chiar a fost pusă în aplicare. E drept că războiul ar fi durat mai mult, pentru că nemții mai aveau de-a face și cu Rezistența Franceză al lui Charles de Gaulle. Dar, pentru simplitate, presupunem că naziștii au câștigat războiul în 1947 (să nu uităm că japonezii plănuiau să atace și să cucerească Australia și India, ajutându-i pe nemți).
Acum că am stabilit cum au câștigat naziștii, să vedem ce se va întâmpla în continuare. Churchill, de Gaulle, Haakon al Norvegiei și alți capi ai Aliaților sunt executați. Anglia este încorporată în Reich iar Scoția și Irlanda de Nord devin niște state marionetă, cum a pățit și o parte din Franța cu Regimul de la Vichy. Deoarece, în viziunea hitleristă, negrii erau egali cu evreii, toată populația africană ar fi exterminată. Probabil că, pe teritoriul fostelor colonii franceze și engleze (actualmente colonii germane), s-ar construi lagăre de concentrare speciale pentru negrii. După ce 95% din populația continentului e eliminată, Hitler se va asigura de colonizarea Africii cu germani (planuri asemănătoare avea și cu Rusia, dar revenim mai târziu acolo). Ar fi, probabil, cel mai grav genocid din istorie.
Al Treilea Reich ar deveni cea mai mare și mai puternică țară din lume, o forță de neoprit. Doar că probleme nu se opresc aici: Hitler era împotriva slavilor, considerați egali cu evreii și negrii (apropo, ce zic aici e luat din "Mein Kampf"). Germania Nazistă nu va ataca URSS imediat, fiind obligată să-și refacă Armata și să înceapă să administreze eficient noile teritorii. Dar, de dragul conversației, zicem că Germania (noua putere militară și economică a lumii) a atacat URSS în 1959. Dar nu doar URSS: a mai atacat Regatul Croației și Regatul Bulgariei (celelalte două state slavice ale Europei, conduse de foștii săi aliați: Ante Pavelić respectiv Simion al II-lea). Ăsta e momentul în care România, condusă încă de regele Mihai și generalul Ion Antonescu, s-a aliat cu Reich-ul. Ba mai mult: acum puteam să luăm nu numai Basarabia, ci și Cadrilaterul. Japonia se aliază și ea, fiind interesată de ocuparea Siberiei. Nu știu ce să zic de poziția pe care SUA ar lua-o în acest conflict. Deoarece nemții au devenit acum o superputere mondială iar americanii au și graniță cu ei prin intermediul Canadei, n-ar fi tocmai inteligent să li se împotrivească, dar americanii nici nu ar fi de-acord cu ce-ar face Hitler evreilor și negrilor. Presupunem că americanii au rămas și de data asta neutri, caz în care Hitler i-a învins pe ruși în (să zicem) 1964. Acum, naziștii pun în aplicare "Generalplan Ost" (de care v-am zis mai devreme) care presupunea masacrarea popoarelor slavone și colonizarea fostelor lor teritorii de către etnici germani. De asemenea, țiganii, martorii lui Iehova și esperantiștii ar fi discriminați de guvernul de la Berlin.
După ce a tăiat și cuceritul Rusiei de pe listă, Hitler va mai avea o singură grijă: Japonia. Încă din Al Doilea Război Mondial, împăratul japonez Hirohito a declarat că "noi nu facem diferența dintre supușii noștri" iar evreii japonezi n-au pățit nimic. Deci Berlin-ul va începe negocierile cu japonezii. De aici, avem două scenarii:
1) Japonezii cedează și se pun și ei pe masacrat evrei. În acest caz, nazismul doar își va prelungi durata de viață, dar e posibil ca, în 1989, când, în mod normal, oamenii s-ar fi revoltat împotriva comunismului, să se fi revoltat contra nazismului. În 1989 Hitler, cel mai probabil, mort iar noul guvern, nereușind să administreze bine vastul imperiu german, să facă favorabilă o revoluție.
2) Japonia refuză și se iscă un război. De data asta, Statele Unite se implică de partea Japoniei (și ea o superputere, controlând jumătate de Asia). Acest război ar fi, de fapt și de drept, al Treilea Război Mondial. Rezultatul ar fi cu totul imprevizibil, dar oricum vor muri cam toți atâți oameni câți au murit de pe urma nazismului.
Voi ce credeți? Cum era dacă câștiga Hitler războiul?

5 răspunsuri:
| Darkmagic a răspuns:

S-au mai facut mii de astfel de scenarii fanteziste si rezultatele sunt in felul urmator:

- Fortele Axei nu ar fi reusit nici in 1939, nici in 1940, nici in 1941, nici in oricare alt an, sa declanseze Operatiunea Leul de Mare, Germania nefiind niciodata superioara aerian si naval Marii Britanii. Economia de razboi a Germaniei nu avea puterea sa faca asta.

- Tot extrapolari statistice au aratat ca in oricare an din scenariul tau, SUA ar fi castigat singure un razboi cu Puterile Axei, fara sa treaca la economia de razboi, in timp ce, din 1941 mai departe, URSS cu o economie de razboi, ar fi castigat singura razboiul cu Germania nazista.
E statistica, nu mai au loc "daca" si "parca", iar Puterile Axei nu aveau cum in nicio imprejurare sa ajunga superputeri, avand in contrapartida entitatile SUA si URSS.

| Meme10Meme a răspuns:

Hai sa va zic părerea mea:
1. Operațiunea Barbarossa nu a fost o gafa. Adică acea operațiune era bine pusa la punct și ar fi avut succes dacă nu ar fi întârziat cu o luna. Datorita faptului ca au întârziat cu o luna, nemții au fost prinși de iarna și astfel au fost învinși. De asemenea, o alta greșeală a lui Hitler a fost ca nu a acceptat rusii care voiau sa lupte alături de el împotriva tiraniei bolșevice. Ei bine, probabil ca nu ar fi contat încă câteva sute de mii de soldați, dar faza este ca dacă se auzea în rândul populației URSS ca unii oameni s au revoltat împotriva lui Stalin ar fi făcut-o și ei. Astfel, tot ursul (da, ursul) s ar fi destabilizat și Hitler ar fi cucerit cu ușurință URSS.
Hitler a atacat URSS din următoarele motive:
1. Sa aibă acces la toate resursele naturale (fără comerț sau altceva, sa aibă direct acele resurse.). Dacă ar fi avut acele resurse de petrol și fier, ar fi fost de neoprit.
2. Ar fi putut sa facă un fel de pod între Japonia și Al Treilea Reich. Dacă ar fi putut sa facă podul asta, armatele germane și japoneze s ar fi unit și ar fi cucerit Asia cu usurinta. Astfel ar fi luat India de la britanici și ar fi exploatat resursele Indiei.
3. Hitler nu dorea un comunist în est. Pur și simplu, nu dorea.
4. Hitler se temea de faptul ca URSS s ar fi înarmat și ca ar fi fost de neoprit. De aceea l a atacat în 1941.
2. Probabil ca americanii ar fi intrat oricum în război de partea aliaților odată ce ar fi văzut ca Anglia este complet izolata. Tot americanii au întreținut UK în ambele războaie mondiale cu hrana și resurse. Oricum ar fi intrat, atacul de la Pearl Harbor a fost doar un pretext. Și cu americanii în război, dacă Hitler învingea URSS, era de neoprit.
Uite cum susțin eu ca ar fi putut sa câștige Hitler războiul.
1. Ar fi atacat URSS în 1941, dar cu o luna mai repede ca să nu-l prindă iarna. Astfel ar fi învins URSS ul. România ar fi primit teritorii pana la Bug (i s ar fi promis teritorii pana la Nipru dacă continuau războiul alături de Axa). De asemenea, Finlanda ar fi primit jumătate din teritoriul Kareliei(ar fi primit cealaltă jumătate dacă ar fi continuat războiul alături de Axa.).
2. Ar fi obligat Spania franchista sa intre în război alături de Axa. I s ar fi primus recuperarea coloniilor din Americi. Dacă tot n ar fi vrut sa intre, l ar fi dat jos pe Franco (cum l au dat jos pe Horthy). Astfel ar fi avut acces la colonii și ar fi putut sa cucerească mai ușor și repede Africa.
3. Odată ce ar fi cucerit întreaga Asie și întreaga Africa ar fi putut sa atace alături de japonezi Australia pentru a avea acces la resursele respectivei tari.
După puteau sa lupte împreună împotriva americanilor(o sa ne întoarcem mai târziu la subiectul asta.).
4. Sa zicem ca este anul 1946 și ca nemții au reușit sa cucerească Asia și Africa. Ei bine, Anglia ar fi fost extrem de izolata. Ei bine, Hitler ar fi putut sa le facă irlandezilor (care erau neutrii) următoarea propunere.
Irlanda ar fi intrat în Axa și ar fi atacat Irlanda de Nord. Astfel, Anglia trebuia sa aducă armata acolo. De asemenea, Irlanda ar fi trebuit sa atace Anglia și cu flota și avioanele sale. În același timp nemții ar fi atacat din est Anglia cu flota și aviația lor. Astfel Anglia ar fi fost învinsă. În schimb, Irlanda ar fi primit Irlanda de Nord. Sa zicem ca toată treaba asta a fost în 1946.
5. Puterile Axei împreună cu Japonia ar fi atacat SUA în 1948. Ar fi încercat sa intre prin Alaska în continentul american ca după să încerce să cucerească Canada și Alaska. Sa zicem ca în 1949 Canada și Alaska erau în mana lui Hitler. Ei bine, ar fi exploatat resursele de acolo și ar fi devenit mai puternic. După ar fi atacat SUA în continuare. Ei bine, sa zicem ca a reușit sa i învingă pe americani în 1950.
6. Este anul 1950. Hitler a cucerit Africa, Asia, Austria și aproape toată America de Nord. Resursele sale de petrol erau imense. Acum Spania ar fi trebuit sa atace cu flota ei America Centrală și Mexicul. Forțele Axei ar fi atacat prin nord Mexicul. Pana la urma ar fi cucerit toate Americile și ar fi câștigat războiul în 1952.
Imediat după ar fi invadat Elveția.
Ce s ar fi întâmplat după? Ei bine, eu cred ca Italia ar fi primit Egiptul, coasta Adriaticii, și teritoriile italiene din Elveția (exact. Ar fi atacat Elveția imediat după război.).
Germania ar fi primit fostele sale colonii, coloniile engleze, coloniile franceze, SUA, Canada, Danemarca, Polonia, Rusia, Belgia, Olanda și restul Elveției.
Finlanda ar fi primit Karelia.
România ar fi primit teritorii pana la Nipru + Timocul sârbesc + Pocutia.
Ungaria ar fi primit Banatul sârbesc și Croația.
Japonia ar fi primit Indonezia, estul Asiei și Insulele Hawaii.
Irlanda ar fi primit Irlanda de Nord.
Bulgaria ar fi primit Macedonia, teitoriile bulgărești ocupate de sârbi în 1918 și ieșirea la Marea Egee.
Astfel lumea a fost refăcută.
Totuși, România a atacat Ungaria în 1954 pentru a recupera Transilvania de Nord. Germania a rămas neutra. Totusi, în acest război a intrat și Bulgaria (ea având pretenții pentru a lua Dobrogea). Totuși, România a reușit sa învingă ambele tari și astfel a obținut Transilvania de Nord, restul Banatului, Cadrilaterul si Timocul bulgăresc.
Atunci, Hitler a simțit nevoia sa atace și el Bulgaria pentru a o coloniza (ca tot erau slavi).
De asemenea, Japonia a fost silita sa omoare toți evreii.
Semitii, negrii și slavii ar fi fost rasi de pe fata pământului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Barbarossa Si Pearl Harbour nu au fost gafe ci erau necesitatati dictate de situatia existenta in momentul respectiv, fara ele razboiul nu ar fi putut continua.
Singura metoda prin care Hitler putea "castiga" razboiul era sa se rezume in 1940 la ocuparea tariilor vestice Excluzand Anglia care nu e sigur ca ar fi cazut. Hitler a planuit operatiunea Sea Lion dar nu s-a materializat ca Britanicii au castigat bataliile aeriene, iar pe mare nemtii nu aveau sanse in confruntari directe. Concomitent cu bataliile aeriene deasupra angliei, in Africa de Nord britanicii erau in ofensiva ->deci nicidecum sa fie in pragul colapsului
Ipotetic vorbind Germania si Anglia ar fi cazut la pace sau in varianta optimista Anglia ar fi fost invadata si s-ar instaura un regim controlat din Berlin. Batalia Angliei ar mai fi durat pana prin 1943-4 (Repet asta in varianta optimista poate nici nu cadea)

O ​invazie a URSS ulterioara ar fi fost mult mai dificila din 2 motive 1. Germania fiind epuizata dupa batalia Angliei. 2.)Rusia era in proces masiv de mecanizare in 2-3 ani ar fi fost mult mai pregatita pe cand situatia materiilor prime nu era favorabila nemtiilor. Stiind astea Hitler a ales sa nu astepte dupa Anglia ci sa profite de moment lansand operatiunea Barbarossa.

Pearl Harbour era o alta necesitate Japonia era in razboi cu China din 1937 lucru ce a atras sanctiuni economice tot mai drastice Sua punand embargo pe importurile de petrol Facand continuarea razboiului impracticabila. Asa Japonia a venit cu un plan ingenios: Invadarea insulelor din sud:Filipine, malaesia etc Indo-China de unde isi putea asigura materiile prime, Pentru a face astea trebuia sa se ocupe intai de flota USA asa s-a ajuns la Pearl Harbour. Japonia a pornit in razboi cu flota Mult superioara Americii calitativ si cantitativ dezavantajul fiind capacitatea de producere pentru vase noi -> din acest motiv planul Nippon s-a bazat pe blitzkrieg si a functionat. Infrangerea s-a datorat capacitatii de spionaj superior american afland planurile japoneze de la Midway si nerespectarii propriilor principii de razboi si anume concentrarea puterii. In Midway Japonezii avand putere superioara vrand sa scoata flota USA pentru confruntare au incercat sa intinda o capcana divizand flota in 2 parti. Singura Problema a fost ca USA stia in detalii planul japonez iar cu o flota inferioara au nimicit 1 parte din flota nippona inainte ca restul flotei sa poata face ceva
Japonia teoretic avea sanse mai realiste ca Germania

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Detasandu-ne de realitate,ipotetic vorbind daca puterile Axei ar fi castigat (Sua ne-intervenind in razboi)
In europa Germania incorpora Alsace-Lorraine poate Belgia si Ollanda si cateva regiuni insemnificative din vest, in Anglia, Frant, Tariile Scandinave s-ar instaura regim supus Berlinului. In Africa de Nord -Italia si-ar dezvolta imperiul pana in Egipt care probabil ar cadea sub Control German. Orientul mijlociu, restul africii ar fi impartite intre Italia si Germania
In europa centrala Polonia, Rusia, Ucraina ar fi anexate si populate partial de germani dar mai degraba s-ar instaura regimuri care sa exploateze resursele. In sud pe aici ar rame neschimbat fata de 1940. Croatia,Bulgaria, Turcia Nu ar fi invadate
In Asia Japonia ar ocupa India, China in totalitatate in Estul Rusiei s-ar crea state mici de trecere de la influenta germana la cea japoneza

Ce ai spus tu despre planurile lui Hitler cu privire la slavi si evrei ->Sigur exista acele idei, s-au pus si in aplicare dar sunt si exagerate. Una e ce a scris Hitler in carte si alta ce putea face in real, Hitler nu avea nicidecum atat putere asupra subalternilor, asociatiilor pe cat se crede.
Toate taberele comitand crime de razboi la fel de grave, ce a diferentiat regimul lui Hitler era ura pe criterii fixe precum religie, origine Dar si astea s-au pus in aplicare mai degraba in a 2-a parte a raboiului.
Populatia Germana vroia razboi se simteau neindreptatiti dupa ww1 dar nu erau de acord cu teoriile sadice ale lui Hitler. A reusit sa ajunga la putere exploatand sentimentul de razbunare in rest ramanea cineva neinsemnat in istorie.

| OmulCuÎntrebăriInteresante a răspuns:

Era mai bine dacă câștiga Mein Führer. Nu mai trăiau toți evreii ăștia care azi sunt în Illuminati și controlează lumea.