anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi cum descrieti fetele, dar baietii? Voi cum vedeti fiecare gen?

30 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Nu fac descrieri pe gen căci stereotipurile mereu mi s-au părut tâmpite.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Nu prea imi place sa pun etichete. De exemplu chestia ca baietilor le place, fotbalul, gamingul, iar fetelor tot ce tine de beauty mi se pare o prostie.

| BlackRose03 a răspuns:

Fete:Fragile,cuminti,naive,mai timide,sensibile,laudaroase,pricepute la treburile casnice si talentate,lipsite de aparare,lenese.

Baieti:Vulgari,perversi,destepti,puternici,au simtul umorului,sociabili, optimisti, increzatori, indiferenti, maturi.
Cel putin asa sunt colegii mei.dar toti suntem diferiti.

| Drimmero a răspuns (pentru Cinevacatoatalumea):

Aici cu fotbalul, majoritatea sunt microbisti,, mai mult de jumatate din baieti gasesc o pasiune in acest sport, dar e adevarat ca nu poti sa zici ca toti sunt microbisti.

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru Drimmero):

Sau nu poti spune ca fetelor nu poate sa le placa sau nu pot sa joace.

| Drimmero a răspuns (pentru Cinevacatoatalumea):

Evident, am un mare respect pentru fetele microbiste,, le vad exagerat de simpatice, mai ales cand sufera pentru echipa lor, fetele chiar se pricep la o gramada de lucruri!

| Drimmero a răspuns:

Fetele firea gingasa, mai rationala si cerebrala,, care iau decizii pe baza intuitiei.
Baietii mai infipti, mai directi si vanatori de felul lor, fiecare gen are + si -

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Nu sa faci descrieri pe baza stereotipurilor (ca alea si mie mi se par tampite), ci asa cum ii/le vezi tu.

| Clorox a răspuns:

Irelevant!

| Deaad a răspuns:

Sunt chiar foarte multe variante.
Sunt atatea tipuri de personalitati si caractere.
E imposibil sa ii descriem pe toti.

| AkiseAru a răspuns:

Fetele: Sensibile, inteligente si mature
Baietii: Puternici, idioti straight face (majoritatea) si mult mai prietenosi decat fetele... De exemplu, 2 fete si-au dat 2 palme si nu au mai vorbit vreo 3 luni, eu cu un bff m-am batut pana la sange, si a doua zi ne prefaceam ca nu s-a intamplat nimic laughing
Nobody gives a sh*t dude, toti suntem la fel, o fata poate sa se comporte ca un baiat, si un baiat se poate purta ca o fata. + ca eu chiar daca sunt baiat, imi place sa-mi petrec timpul mai mult cu fete laughing Toti suntem oameni. (tu esti iepure satanic vampir illuminatii)

| T0T a răspuns (pentru Mayhem666):

Păi asta ar însemna să fac. Să stereotipez omul după gen.

| T0T a răspuns (pentru Mayhem666):

Faza e că suntem diferiți și cred că generalizările astea sunt copilărești și nu își au rostul. Putem generaliza ca fizic totuși dar îți spun eu că dacă zic că băieții sunt puternici vine Serena Williams și ne demonstrează contrariul(e doar un exemplu). La fel și ca inteligență, rațiune, maturitate, gingășie și ce mai vrei tu și ce s-a mai zis mai sus. Dacă iei unele din caracteristicile unui sex vei vedea că sigur ai întâlnit indivizi care le întrunesc din sexul opus. Poate înțelegi de ce un răspuns nu poate fi agreabil la întrebarea ta.

| Mayhem666 a răspuns (pentru AkiseAru):

Am crezut ca esti fata. Nu stiu de ce am crezut asta. Gomennasai!

| Mayhem666 a răspuns (pentru syd):

laughing

| Staind a răspuns:

Dezastre naturale iremediabile.

| RAY a răspuns:

Bărbaţii

Bărbaţii au un creier cu 9% mai mare, chiar şi după corectarea greutăţii. Însă bărbaţii şi femeile împart acelaşi număr de neuroni, numai că sunt mai dens împachetaţi la nivelul creierului feminin.

1. Joncţiunea temporo-parietală reprezintă locul în care lobul temporal (responsabil de funcţia auditivă, memorie şi limbajul cognitiv) şi lobul parietal (responsabil de informaţia senzitivă) se întâlnesc. Această joncţiune este mai activă la bărbaţi, au demonstrat-o examenele RMN (Rezonanţă Magnetică Nucleară). Joncţiunea temporo-parietală are rolul de a procesa emoţiile din punct de vedere cognitiv, ceea ce „accentuează abilitatea bărbaţilor de a găsi o soluţie într-un mod analitic şi cognitiv" la problemele emoţionale, în opoziţie cu empatia – mai frecventă la femei, afirmă Brizendine.

2. Hipotalamus: o zonă specifică din hipotalamus (care printre altele controlează memoria, temperatura corpului, senzaţiile de foame şi sete) prezintă o componentă pentru stimularea sexuală, care este de două ori şi jumătate mai mare la bărbaţi decât la femei, afirmă Brizendine. Astfel, bărbaţii sunt bombardaţi continuu de imagini sexuale care „plutesc" în cortexul vizual pe parcursul întregii zile şi nopţi.

3. Substanţa gri periapeductală, cunoscută şi ca „centrul gri", reprezintă substanţa gri localizată lângă mezencefal. Aceasta ne ajută la controlul durerii. În timpul actului sexual, această zonă suprimă durerea şi intensifică plăcerea. Este mult mai activă în timpul actului sexual la bărbaţi.

4. Nucleul premamilar dorsal, care este localizat profund la nivelul hipotalamusului şi conţine circuite specifice pentru a detecta apărarea teritoriului, teama şi agresiunea este mai mare la bărbaţi. Mărimea acestuia i-ar putea face pe bărbaţi „mai sensibili la potenţialele ameninţări ale teritoriului", afirmă Brizendine.

5. Zona tegmentală ventrală reprezintă „centrul motivaţional" al creierului. Localizată profund în centrul minţii, aceasta produce dopamina, un neurotransmiţător al senzaţiei de bine pentru motivaţie şi recompensă. Zona tegmentală ventrală reprezintă una dintre cele două zone principale de la nivelul creierului în care droguri precum cocaina, heroina, alcoolul şi alte narcotice acţionează asupra creierului. Este mult mai activă la bărbaţi, ceea ce ne oferă un indiciu pentru a explica faptul că dependenţii de alcool şi alte droguri sunt mai mult bărbaţi, potrivit cărţii „Brain Rules" a lui John Medina.

6. Amigdala, cunoscută ca centrul fricii, este o porţiune geamănă în formă de migdală, reprezintă sistemul de alarmă pentru ameninţare, frică şi pericol. Aceasta conduce impulsurile emoţionale şi declanşează agresiunea de apărare. Este mai mare la bărbaţi decât la femei, ceea ce înseamnă că bărbaţii sunt mult mai predispuşi în a avea „fitiluri scurte" şi a fi conduşi către o acţiune fizică în cazul unui pericol, afirmă Brizendine.

7. Substanţa cenuşie – bărbaţii au de 6.5 ori mai multă „substanţă cenuşie" decât femeile, potrivit unui studiu condus la University of California, Irvine. Substanţa cenuşie este asociată cu procesarea informaţiei, ceea ce ar putea explica de ce unii bărbaţi excelează la inteligenţa spaţială şi matematică.

8. Gena infidelităţii?

Numeroase studii, inclusiv unul realizat la Johns Hopkins University, au descoperit că lungimea genei receptorului vasopresinei, un hormon cerebral, corespunde monogamiei. Primul studiu a fost realizat pe un şoarece de preerie (Myodes glareolus) care este unul dintre cele 5% mamifere care sunt monogame. O rudă apropiată, şoarecele de munte (Microtus montanus), este mai mult poligam. Cercetătorii au descoperit că şoarecele de munte prezintă o genă a vasopresinei mai scurtă, în timp ce şoarecele de preerie una mai lungă. Când cercetătorii au injectat o genă mai lungă „derbedeului" de munte, acesta a devenit brusc „un şoarece de casă" (monogam). Cercetătorii au extins studiul la masculii umani şi au descoperit că cu cât gena este mai lungă (sunt cunoscute 17 lungimi), cu atât este mai probabil ca bărbatul să fie căsătorit ori într-o relaţie monogamă; cu cât este mai scurtă, cu atât sunt mai multe şanse ca acesta să fie burlac.

9. Cortexul parietal – parte a creierului responsabilă de percepţiile spaţiale şi somatosenzitive, este mai mare la bărbaţi, potrivit ultimelor studii. Anumiţi cercetători consideră că acest lucru ar justifica inteligenţa spaţială mai bună la bărbaţi.






Femeile

1. Cortexul prefrontal – considerat „Preşedintele consiliului de administraţie (CEO în engleză) al creierului", cortexul prefrontal ia decizii şi inhibă comportamentul imprudent. Este locul unde procesăm furia, teama şi agresiunea. Este mai mare la femei şi se maturizează complet cu doi ani mai devreme decât la bărbaţi, de obicei la începutul vârstei de 20 de ani. Întrucât femeile au un cortex prefrontal mai mare, acestea sunt mai puţin susceptibile în a deveni nervoase, susţine Brizendine.

2. Cortexul frontal – responsabil pentru majoritatea capacităţii noastre de a lua decizii, este mai gras şi mai complex la femei, afirmă doctorul Medina. Anumiţi neurocercetători cred că femeile au o capacitate înnăscută de a lua decizii mai bune şi de a rezolva problemele.

3. Cortexul cingulat anterior – acesta cântăreşte opţiunile, detectează conflictele, motivează deciziile şi este cunoscut drept regiunea conştiinţei de sine. Este totodată considerat sursa „anxietăţii performanţei sexuale", potrivit lui Brizendine.

4. Creierul bilateral – cercetătorii au descoperit că la nivelul femeilor, creierele prezintă conexiuni mai puternice între emisfere. Studii conduse la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Indiana au demonstrat că femeile utilizează ambele părţi ale creierului în timp ce ascultă, pe când bărbaţii folosesc doar o singură parte. Aceasta ar putea explica de ce femeile sunt mai bune ascultătoare.

5. Cortexul limbic – parte a sistemului limbic, responsabil de reglarea emoţiilor, este mai mare la femei. Cercetătorii spun că femeile au o capacitate mai bună de a se exprima emoţional mulţumită acestei caracteristici. Totuşi, având un cortex limbic mai mare, femeile sunt mai predispuse la a suferi din cauza depresiei.

6. Hipocampul – centrul cerebral al memoriei care transformă memoria pe termen scurt într-una pe termen lung. Este mai mare la femei decât la bărbaţi. Femeile au adesea o memorie mai bună pentru detalii, atât plăcute cât şi neplăcute, spune Brizendine. „Este elefantul care nu uită niciodată o ceartă, o întâlnire romantică sau un moment tensionat – şi nu te va lăsa nici pe tine."

7. Amigdala – Când femeilor le-a fost prezentat un film de groază, amigdala stângă, care este atentă la detalii şi gândurile interioare, s-a aprins. Când bărbaţii au vizionat acelaşi film, a fost activată partea dreaptă, asociată cu acţiunea din mediul extern. Cercetătorii cred că acest lucru ar putea explica de ce bărbaţii sunt mai predispuşi în a răspunde cu pumnul atunci când sunt ameninţaţi ori atacaţi.

8. Substanţa albă – se crede că femeile deţin de 10 ori mai multă substanţă albă decât bărbaţii. Substanţa albă lucrează pentru a lega sau conecta diferiţi centri de procesare de la nivelul creierului, făcându-le pe femei mai eficiente în sarcinile multiple. Anumiţi cercetători cred că ar juca un rol în faptul că femeile excelează în abilităţile verbale şi cele ale limbii. Dar, asemenea ipotezei substanţei cenuşii, aceasta este o concluzie controversată.

9. Cortexul insular – insula este o porţiune a cortexului cerebral care procesează instinctele şi este mai mare la femei. „Relaţia dintre instinctul unei femei şi presimţirile intuitive îşi are bazele în biologie", spune Brizendine.

10. Sistemul neuronilor oglindă – intră în funcţiune atunci când la nivelul creierului sunt excitaţi neuroni în momentul în care o persoană experimentează un eveniment, iar femeia observă acest eveniment. Cunoscut ca sistemul „empatic" al corpului care permite unei persoane „să simtă" durerea celorlalţi. Utilizat în înţelegerea acţiunii altor oameni, achiziţia limbajului prin imitare şi a sentimentului „ştiu cum te simţi". Este mai mare şi mai activ la femei potrivit unui studiu recent realizat de Dr. Ya-Wei Cheng, un neurocercetător taiwanez.

| Deaad a răspuns (pentru Mayhem666):

Ha!
Ai gresit si tu!
Iti mai amintesti ca si eu te stiam fata.
Cateva saptamani am crezut asta.
laughing

| Mayhem666 a răspuns (pentru RAY):

Ei bine, uite ca pe astea nu le stiam. Multumesc pentru informatii.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Deaad):

Ma credeai fata? Nu-mi mai amintesc. Eu credeam ca stiai ca sunt baiat. Am crezut ca doar la partea aia cu "acel vis" ma credeai fata.

| RainmakerX a răspuns (pentru BlackRose03):

Am cateva obiectii laughing
*vorbesc raportandu-ma numai la persoanele pe care le cunosc*
Fetele nu sunt naive, cele pe care le cunosc sunt mai mature decat noi, baietii.

Nici pricepute la treburile casnice nu prea sunt. Banuiesc ca depinde de colectiv. Restul e perfect.

Ps: Asa sunt colegii tuturor. O sa se maturizeze dupa 20 de ani. *unii, nu toti*

| BlackRose03 a răspuns (pentru RainmakerX):

1.Am zis ca asa sunt DOAR colegii mei...majoritatea; laughing
2.Stiu.
3.Sper. laughing

| InVisible99 a răspuns:

Fiecare e diferit, nu mai generalizati si puneti etichete pana nu cunoasteti persoana

| owlAndreeaIrina a răspuns:

Aaaaaaa...
Grea intrebare.
Pai fetele sunt niste fiinte iubitoare de cumparaturi, care le pasa de cum arata, vor multa atentie si vorbesc foarte, exprimandu-si sentimentele sau parerile.
Baietii sunt niste fiinte destul de perverse, si cam opusul fetelor.
Parerea mea. Habar nu am.
Avand in vedere ca toti suntem asa diferiti, nu cred ca as putea da o definitie exacta a fiecarui gen.
Si sincer nu prea fac diferenta. Adica nu judec o persoana dupa gen. Dar in comparatie, eu cred ca sunt opuse, ca si ying si yang, sau ca si apa si focul, sau cel putin aproape diferite.

| CuriousStuff a răspuns:

Xy si xx

| anamariarot a răspuns:

Nici mie nu-mi plac stereotipurile, dar as fi ipocrita sa nu spun ca din toate persoanele pe care le-am cunoscut(multe la numar) fetele au fost intotdeauna mai rele happy

| AnimefangirlYaoi a răspuns:

Genul e o prostie.
Fii tu.fie transgender, fie genderfluid, fie timboy, fie cum vrei tu.
Trebuie sa te simti tu bine in pielea ta, nu altii.

PS:Asculta melodia lui Marina and the Diamonds:Girls.

| AnimefangirlYaoi a răspuns (pentru AnimefangirlYaoi):

Tomboy*

Întrebări similare