| myssyou a întrebat:

Hi TPU scuzec categoria sunt in clasa a vi-a si vreau sa fiu super buna la fizica. merg si la meditatii dar vrea sa o surprind pe profa' va rog daca stiti ceva despre cum as putea sa fiu muult mai buna ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| Eleny18 a răspuns:


Cum ai invatat sa mergi pe bicicleta? Cineva te-a ajutat la inceput si apoi a trebuit ca tu sa exersezi. Poti sa inveti cum sa studiezi in acelasi fel, sau macar intr-o maniera asemanatoare.

Trebuie sa deprinzi cate aptitudini pentru invatare iar apoi sa le dezvolti.
De ce sa iti dezvolti aptitudinile pentru invatare? Pentru ca iti va fi mai usor sa inveti si sa te descurci la scoala, mai ales daca urmeaza sa treci de la scoala generala la liceu.

Iata aici 6 pasi pentru a invata inteligent:
1. Fii atent in clasa
2. Ia-ti notite
3. Pregateste-te din timp pentru teste si proiecte
4. Fragmenteaza temele pe bucatele, iti va fi mai usor sa le rezolvi
5. Cere ajutor cand ai nevoie
6. Ai grija sa te odihnesti destul

1. Fii atent in clasa!
Daca vei fii atent in clasa, notiunile de baza vor fii fixate si tie iti va fi mai usor sa inveti.
Daca iti este greu sa fii atent in clasa din cauza unui coleg galagios sau pentru ca nu vezi la tabla, incearca sa iti gasesti un alt loc in clasa. Daca nu reusesti de unul singur, discuta cu profesorul care te va ajuta cu siguranta.

2. Ia-ti notite!
Nu sti cum sa iei notite? Incepe prin a nota ceea ce scrie profesorul pe tabla. Noteaza si ceea ce profesorul mentioneaza ca ar fi foarte important. Incearca sa scrii cat mai inteligibil, astfel incat sa iti poti citi notitele atunci cand vei avea nevoie. Deasemenea este bine sa iti organizezi notitele in functie de materie si subiect ca sa iti fie cat mai usor sa le gasesti.

3. Pregateste-te din timp pentru teste si proiecte!
Nu astepta pana in ultimul moment ca sa faci proiectul sau ca sa te apuci de invatat pentru testul de a doua zi. Acest obicei este obositor si nu iti permite sa performezi. Cu totii amanam lucrurile pana in ultimul moment, insa aceasta nu este cea mai buna metoda de a rezolva lucrurile. Cel mai bine este sa planifici pe zile ce ai de facut, astfel incat sa nu ai parte de surprise neplacute in ultimul moment.

4. Fragmenteaza temele pe bucatele, iti va fi mai usor sa le rezolvi
Cand ai foarte mult de invatat, sau cand ai multe teme, iti va fi mai simplu sa le dai de cap daca le iei pe bucatele. Asa iti va fi cel mai usor.

5. Cere ajutor cand ai nevoie!
Nu poti invata efficient daca nu intelegi materia. Pune intrebari profesorului atunci cand nu intelegi ceva. Daca inveti acasa si ti se pare ca ai nevoie de ajutor, cere-l chiar de la parintii tai.

6. Ai grija sa te odihnesti destul!
Ai invatat toata seara, dar simti ca nu stii nimic. Nu panica! Creierul tau are nevoie de timp pentru a procesa informatiile pe care i le-ai dat. Incearca sa te odihnesti si vei vedea ca nimic nu este mai bun decat un somn odihnitor. Dimineata vei avea mintea mai limpede si iti vei aminti totul cu usurinta

| myssyou explică (pentru Eleny18):

Multumesc :*:**happy:;

| Eleny18 a răspuns (pentru myssyou):

Nu ai pentru ce bafta

2 răspunsuri: