| Apokales a întrebat:

In ce masura credeti ca este folositor TPU-ul, este sau nu pierdere de timp?
Pe o scara de la 1 la 10, cat de practic credeti ca este site-ul TPU?
Credeti ca are vreun impact asupra oamenilor, asupra celor ce cauta ajutor?

23 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Ia cineva site-ul asta in serios? A scazut ca site destul de mult, singurul lucru unde e ok e ca te imprietenesti cu unele persoane fara sa-ti propui asta, mai dai si de persoane misto, greu de crezut dar e adevarat. In rest e potop de tentative de trolling low cost.

| Apokales explică (pentru Drimmero):

Nu vreau prietenii de la site-ul asta. Vreau sa stiu daca raspunsurile chiar ajuta pe cineva, daca au insemnatate.

| Mosotti a răspuns:

Sa zic de nivel 8 ar fi.
Normal ca e practic, se afla tot felul de chestii, pareri la intrebari, de ce sa nu fie luat in serios?! De ex altundeva am aratat un joc care nu stiam cum se numeste, si am aflat numele, mi-a fost de ajutor. Si nu doar asta, si multe altele am aflat din ce aveam nevoie, dar am si oferit informatii utile.

Nici o activitate nu e pierdere de timp, ca atat timp cat o facem, ne place sa o facem, si daca ne place, o placere nu e pierdere de timp!
Nu conteaza ca pentru altul TPU e aiureala, conteaza pentru cel in cauza, ca daca ala nu considera ca ii place, nu mai statea.
Si chiar daca nu e ceva serios, daca-ti place sa faci acel ceva neserios, tot merita.

Aici se discuta 95 % okey, rar mai vad cate un nesimtit care insulta, injura sau altele.

| Apokales explică (pentru Mosotti):

Nu este doar placere. In mare parte sunt trolli, altii vin cu probleme si asteapta sfaturi pe care le respinge pentru ca cei ce le dau vin doar ca sa isi satisfaca orgoliul facand pe desteptii in ochii celorlalti.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Nu stii care e troll si care nu. De aia nici nu se pedepseste cineva doar ca e banuit fiind troll.
Pai daca sfaturile alea-s bune, nici nu mai conteaza din ce motive le da cine le da, conteaza cat valoreaza acele sfaturi, daca-s bune, atata conteaza.
Daca vin si intreb ceva aici, si sfatul e bun, nu ma int altceva.

De ex cine mi-a zis numele acelui joc, ce ma int pe mine cu ce intentie mi s-a zis? De ce sa resping ceva ce imi e util? Face pe desteptu, f bine, bravo lui, inseamna ca il tine, da la tata informatia ca am nev de ea! Si cand mai am nevoie, mai fa pe desteptu` ca tot asa, imi e de folos.

Mmm...da. Eu mai stau nitel si ori sterg cont, ori ies pentru inca vreo 4-5 luni de zile.

Daca asa consideri, aia e, ce sa zic.

Nimic sau un pa, pa!

M-am gandit mai bine si... intrebarea nu-si avea rostul aici. Normal ca-s calificative mari pentru ca aici au ramas doar cei ce considera site-ul de peste 6. Cei care dau 6 si mai in jos sunt cei care au renuntat la el. Cred ca voi sta departe de TPU vreo 3-6 luni.

Daca asa simti ca vrei, stai departe, aia este.

| Freya1 a răspuns:

Este destul de practic si poate ca pe uni chiar ii ajuta sfaturile primite.Sau macar mai afla lucruri noi.

| Fatamuntilor a răspuns:

Profesorii mei ziceu ca 10 este pentru Dumnezeu, iar 9 pentru profesori.
Practic, nu cred sa existe site perfect din toate punctele de vedere, incepand de la tehnic si termand cu userii
Te gandesti ca pana si pe FB pot aparea probleme care nu pot fi rezolvate imediat..Sau pe alte aplicatii asociate.
Poate avea un impact asupra oamenilor cand se gaseste o solutie /parere/sfat la probemele reale si chiar se tine cont de ele.
As da si eu un 8, dar scad jumate de punct!

| Apokales explică (pentru Fatamuntilor):

De cele mai multe ori persoanele ce vin pentru sfaturi nu tin cont de ele, ba chiar le iau ca pe o ofensa, un atac la propria persoana.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Apokales):

Corect!
mi s-a intamplat ca eu sa explic unei adoloescente de 13 -14 ani de ce nu bine sa faca sex, iar ea a zis ca corpul ei si ca face ce vrea ea!

| Apokales explică (pentru Fatamuntilor):

La ce mortii mai cer sfaturi cand in realitate vor conversatie sau aprobare in faptele lor imbecile. Nu pot intelege.

| Sofer a răspuns:

E folositor.

| Apokales explică (pentru Sofer):

M-ai convins.

| Sofer a răspuns (pentru Apokales):

Poate pentru alții are un impact acest site și pentru alții nu are.
Pe o scara de la 1-10. Eu ii dau 10.

| StrongHeart a răspuns:

Nu stiu,eu cred ca e un refugiu pentru singuratici,filozofi si atotstiutori si oameni care vor sa mai piarda timpul din cand in cand,dar si pentru probleme mai serioase.
Una peste alta eu zic ca e calumea,deci chiar daca unii zic "aa ce ma TPU,ala e pentru copii" sau "mai exista site-ul ala?", nu e asa pentru ca site-ul e conceput bine, adica are categorii destule si interfata de user bine gandita, faza cu funditele si evaluarile, plus faptul ca esti anonim iti da o oarecare incredere si poti sa intrebi si sa raspunzi, sa discuti pe multe subiecte.Plus testele alea sunt distractive cateodata.
Sigur,exista trolli care n-au ce face,exista oameni care doar sunt pusi pe ura si comentat aiurea,dar,ce vrei,orice padure are uscaturile ei.
Eu zic ca e bun,nu m-as muta pe reddit sau alta platforma, oricum nu prea ma omor nici cu TPU, e un mod de a interactiona cu alti oameni si de a afla lucruri noi.
E ok daca stii ce faci, e important sa nu pui la suflet ce se discuta, ca de altfel orice faci online.Te gandesti ca sunt tot felul de oameni si in realitate nu s-ar comporta in felul asta, dar isi creeaza o alta identitate in anonimitate.

| StrongHeart a răspuns:

Hai sa zic 9, imi place numarul asta, nu stiu de ce laughing

| DonEduardo a răspuns:

Eu as spune undeva pe la 8. Uneori chiar aflu chestii interesante. Dar ma enerveaza la culme cei care pun intrebari incontinuu si cei care fac caterinca in momente cat se poate de serioase.

| Jus7t a răspuns:

Am putut vorbi cu persoane speciale, mi-a făcut plăcere că am discutat cu ele, am realizat anumite lucruri cu ajutorul lor așa că m-a ajutat.

Dar dacă e să las la o parte asta, în mare parte e toxic.
Sunt destul de mulți care jignesc, judecă și atacă omul ce pune o întrebare, nu îl ajută să vadă lucrurile diferit, doar își varsă frustrarea, își arată mulți aroganța în timp ce vorbesc de situații prin care nu au trecut și de care nu au citit.
Cum zicea un artist "Toți dau sfaturi și te îndeamnă să fii tare, da în trecutul lor nu vezi deloc probleme ca ale tale".

Dar e și util, mulți aplică sfaturile, mulți își găsesc răspunsul la întrebare, unii oameni de aici (sau care au avut cont și nu mai au) au putut să schimbe în bine o viață.
Nu că ar fi neapărat nevoie de asta, poți face cuiva ziua mai bună, contează și lucrurile astea "mici".

Nu e doar bun sau rău, util sau fără rost...e ambele.

| Februar30 a răspuns:

Cat de folositor e... depinde cum il foloseste fiecare. Unii vor sa se amuze, altii sa ajute sau sa isi afiseze superioritatea, sa se certe, sa creasca in rank, etc. Am pus si eu intrebarea asta la inceputul anului... am primit cateva raspunsuri interesante.

Din pacate mie imi da uneori dependenta, cand il folosesc in exces si ma rupe de realitate. Am perioade cand uit complet de site si traiesc in viata reala. Atunci e cel mai bine happy
Totusi uneori am cate o intrebare care apare spontan si decat sa gandesc de unul singur, postez aici sa aflu mai multe pareri. Sunt un mare lenes. Apoi ca sa fie un echilibru, incerc sa ajut si eu pe altii. Nota 6.