In mare masura sunt de acord cu tine. Acum domneste superficialitatea. Dar totodata nu sunt de acord nici cu strictetea de pe vremuri. Era prea exagerat, nu aveam dreptul la o opinie, la exprimare libera, la alegere. Era prea multa indoctrinare atunci. Dar acum vad ca suntem in cealalta extrema, in loc sa ne fi gasit un echilibru. E trist, dar nu cred ca putem face prea multe, cei care ne dam seama de asta. Totul parca se duce de rapa si devine din ce in ce mai rau. Mai ales copiii, care sunt interesati numai de aspectul exterior, dar interiorul...:-si mai bine nu intrebi. E trist, dar asta e realitatea si din pacate nu prea e nimic de facut.
Tie ti-ar placea sa fie si acum ca mai demult? nu pot sa ascult oamenii care imi dau exemplu ca asa era mai demult si ca uite cum umblam mai demult! voi chiar nu suportati ca acum nu mei este asa si daca avem haine sa le purtam si ca acum nu mai e ca mai demult? ati vrea sa ne facem parul toti in 2 cozi? si sa umblam cu o pereche de papuci 2 ani? sa ne facem si noi unghiile puica si sa le zicem profesorilor sa ne bata ca sa fie ca mai demult? si da conteaza ca nu cred ca tu acum daca ai fi de varsta mea(13) ai mai merge in codite si uniforma si bla bla. as vrea eu sa te vad apropo cati ani ai sau aveti ca nu stiu daca sa iti sput tu sau dumneavoastra asa ca mai degraba am scris ai vrea si nu ati vrea ma intelegi
fara rautate.
Da de unde atata bucurie pe capul meu?! Vine scoala e un cosmar... I vad "moaca" lu profu de geografie imi taie tot chefu'
Ce n-as da pentru inca o luna de vacanta... da deee
Si lucrurule astea sunt asa de importante pentru copii din ziua de azi deoarece copii nu se mai duc la scoala sa invete se duc ca sa-si etaleze noile tinute ...ca dee prima zi de scoala e cea mai importanta
Sincer pe mine nu ma intereseaza asa mult. Si cred ca ti-ai dat seama ca nu vreau sa inceapa scoala.
Doar o parte din mine (o particica foarte mica ) se bucura ca vine scoala - vreau sa oftic pe cineva foarte rau ...in rest vreau vacanta
@Andra
daca tu te duci sa faci parada modei la scoala, nu mai te duce, fata. Du-te la bordel. Scutesti parintii de bani aruncati de pomana pe haine si rechizite, si mai castigi si u niste bani!
Nu zic ca trebuie sa te imbraci in zdrente la scoala, dar o tinuta decenta: blugi, camasa, etc.Parul daca e lung lasa-l asa, daca e scurt lasa-l tot asa. Dupa parerea mea o fata cu parul lung in culoarea lui naturala, blugi si camasa arata mult mai bine decat una cu 5000 de nuante de culori in cap, cu maieu decoltat si pantaloni sub buric
Pai cred ca asta e vina parintilor nu crezi? Nu se uita cum ies odraslele lor din casa sau cum se duc imbracati, machiate, etc. la scoala. Discoteca din clasa I, si altele.
Incep si eu, ca tine, cu pe vremea mea care nu e chiar demult ci acum vreo 8 ani eram in liceu si tin minte ca ne vedeam de invatat, nu sa ne dadeam artisiti cu noile tinute, noile masini, etc.
Am ajuns la concluzia, ca societatea noastra s-a degradat intr/un ultim hal.
Scuze pentru generalizare, dar mai rar vezi ceva diferit.
Oricum profesorii nu au ce face daca de acasa nu sunt educati si sunt impertinenti. Asta e.
Sa nu mai fie chiar ca acum cateva zeci de ani in urma, dar nici ca in prezent. Totusi se numeste scoala, nu discoteca. Dar si la discoteca pe vremea parintilor mei tot nu se boiau atat de mult fetele, si nici baietii. Deci la scoala nici nu se mai punea problema.
Si macar daca ar fi doar vestimentatia... dar nu e doar asta. Comportamentul elevilor s-a alterat odata cu stilul vestimentar si cu creierul pe se presupune ca il au intre urechi...
Respectul fata de profesori si fata de propria persoana nu mai exista de mult timp...Acum se merge la scoala ca la club.
Acum scoala a devenit loc de rendez-vous intre elevi. Si asta pe unde apuca, prin salile de clasa, pe holuri si cine stie pe unde altundeva...
La scoala se mai duc unii doar ca sa fie facuta si sa treaca anii cat mai repede. Oricum nu au nimic in cap si habar nu au ce vor sa faca mai departe. Si ii inteleg, sincer. E normal sa nu stie ce vor, daca in capul lor circula numai ganduri si intrebari legate de sex, organele genitale, deci practic tot ce tine de acest subiect. Cum sa mai ai chef de scoala daca e ceva muuuult mai interesant decat atat?
Iar despre parinti... ce s-ar mai putea spune? I-au scpat din mana, nici ca ii mai pot aduce cu picioarele pe pamant.
Tinerii acestia parca ar fi asemenea vacilor care au petrecut un timp indelungat numai in ograda si odata deschisa poarta, au scapat in lucerna iar acum mai prinde-i si mai baga-i inauntru daca mai poti...
Eeeee, poate s-ar mai putea dar unii spun : "lasa ca e si el/ea tanara.Sa se distreze si sa se simta bine. Daca acum nu, atunci cand?"
Iar cand toate astea si chiar mai multe sunt spuse de catre parinti, mai merita oare sa reflectezi la aceasta problema?
Eu cred ca nu, e ca si cum ti-ai pierde timpul de pomana caci tot ca ei vor face...
Credeam ca va dura mai mult dar deja scolile din Romania au ajuns ca cele din SUA, nu se mai duc copii sa invete ci sa faca parda modei, sa se dea mari cu cea mai zbengoasa masina, telefon, sa devina cel/cea mai popular/a. Acum eu intreb? Oare chair se mai invata la scoala? Cu fiecare generatie creste nesimtirea si se pierde repectul pentru profesori si parinti. Oare unde se va ajunge? Am si eu un baiat si ma ingrozeste gandul ca poate ajunge asa.
Mie chiar imi e dor de profii.Sunt singurele persoane care ma motiveaza sa ma duc la scoala si sa invat.Colegii mei sunt plecati cu sorcova grav de tot.Baietii,putini la numar povestesc in gura mare cum fac ei la*a, iar fetele cum le pipaie "pufuletzii lor"
Eu ma simt depasita de ambele subiecte, il am pe Eminem langa mine in casti dau play si rog timpul sa isi miste #@$^ mai repede
Asa e viata la un liceu.Si nu e un liceu de duzina. E cel mai bun din oras. Dar e o problema de perspicacitate aici:toti invata si putea sa zici ca o sa iasa toti cel putin doctori, avocati, oameni de viitor. Da` de unde? Daca esti destept iti scad dramatic sansele de a fi inteligent
@7h30 tu nu vorbi pana nu stii ok?.cine a zis ca ma duc la scoala pentru. a face parada modei? ma cunosti cumva de undeva? ador biologia, muzica, artele plastice si imi place geometria! imi place uniforma mea si umblu cu uniforma la scoala numai fara camasa transpir foarte tare in camasa). tu nu-mi zici mie sa merg la bordel ok? nu merg in fuste sau ce zici tu ma duc exact in blugi, bluza\tricou uniforma! unghiile imi sunt scurte si date doar cu lac transparent(nu pot sa cant la chitara cu unghiile lungi:d). nu ma machiez, nu am parul vopsit si sunt o eleva medie! deci nu am spus sa umblam cum ai spus tu, am spus ca "mai demult" era prea exagerat ok? deci nu mi-ai dat vreun exemplu bun din "du-te la bordel".
Incepe sc ce mare tristetea olo da Doamne sa fii murit dinca ca daca ii mai vad fata odata vomit :-& cat despre aspect logic ca conteaza ai vrea sa ma imbrac ca avataru tau de retardat? the past and the history SUCKS!