| lidia_7906 a întrebat:

Nu mai cred in prietenie de cand mi s-a demonstrat ca nu se merita sa ai incredere in cei din jurul tau...toate asa zisele mele prietene, nu au fost langa mine cand ar fi trebuit sa fie, chiar daca am fost prietene de cand eram copile. voi cum sunteti la capitolul asta? se merita sa mai ai incredere in altcineva in afara de tine?

6 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

In tine trebuie sa iti gasesti mereu un aliat dar singur nu ai cum sa traiesti."S-au nascut in tine furtuni/Inca alegi sa taci"Asta e cel mai bine.Sa taci si sa ii faci sa creada pe toti ca te-au fraierit, ca esti un nimeni, ca ei sunt to da be da bestlaughing
Si apoi, sa lovesti.Nu literar ci psihologic.Sa te ridici deasupra lor.Sa stii sa fii aroganta fara a fi rea.Ranile facute de tradare nu se vindeca niciodata, se actulazeaza doar
"Nu te-a durut atat de mult ca n-aveai hartii/Dar ti s-a rupt sufletul in tine cand te-au tradat prietenii"

| Bacemi a răspuns:

Se merita. Ai suferit un esec si e normal sa gandesti asa. Dar nu e bine. Blaise Pascal spunea : "Cu cît eşti mai înţelept, cu atît îţi dai mai bine seama că pe lume există mulţi oameni deosebiţi. Oamenii de duzină nu observă nici o deosebire între semenii lor."

Gaseste prieteni cel care ii cauta. Am cautat un prieten in mii de persoane pana acum. L-am gasit in putine. Dar a meritat. Oricate esecuri, dureri si lacrimi am patimit. Pentru ca am gasit persoane care azi ma fac sa zambesc, ma fac sa cred in prietenie si in iubire, ma fac sa cred ca merita sa traiesc. Am gasit un umar pe care sa plang, persoane pe care sa strang in brate, persoane pe care sa le pot privi in ochi. Si carora pot sa le spun fara orgolii si teama ca tin mult la ele. Daca vrei pot fi eu primul prieten din lumea asta a ta in care tu spui ca nu exista prieteni. Exista un inceput dupa fiecare sfarsit. Daca vrei stiu ca poti sa iti arati ca exista persoane deosebita si ca poti gasi prieteni. Dar trebuie sa realizezi ca merita efortul.

| Narfundo a răspuns:

Eu nu am incredere in nimeni.

| Helvete a răspuns:

Nu prea se merita. E ceva gen 'fiecare pentru el'. Si mi se intareste convingerea asta in fiecare zi. Am patit-o si eu cu prietenii, la fel. Mai bine fara, decat cu persoane care profita de tine cu orice ocazie. Sau doar cu 'cunostinte' cu care iesi ocazional, fara sa intri in prea multe detalii. Parerea mea.

| ĐǿŁŁY a răspuns:

Buna!
Fiecare om este tradat de prieteni, si eu ma fost, insa asta nu inseamna ca nu mai cred in altii pe care o sa mi-i fac cu timpul.Nu toti oamenii sunt la fel. Daca un om te tradeaza nu inseamna ca si al doilea va face tot asa.Nu merita sa-ti pui toata increderea pe care o ai tu in prieteni, caci este posibil sa fi dezamagita.
Dezamagirea se vindeca cu timpul.Cand intra alte persoane in viata ta, unele speciale, si iti castig increderea.
Toate asa zisele tale prietene poate nu ti-au fost prietene cu adevarat. Daca ele ti-au pierdut increderea inseamna ca altcineva ti-o va castiga. Tu nu pierzi nimic daca oferi incredere deplina, pierd PROSTII caren-o stiu s-o aprecieze.

Bafta si ai incredere in cine merita pe viitor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu singura prietenie in care nu voi mai crede vreodata e cea dintre un baiat si o fata.In rest am 2 prietene, singurele care imi cunosc sufletul cu adevarat si pot vb cu ele despre orice.