| RAY a întrebat:

Nu vreau sa fiu ipocrit sa spun că banii nu aduc fericirea,dar vad că oameni care tot investesc in lucruri materiale nu ating fericirea, mereu vor ceva nou?

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

E un deficit de serotonina la baza, asa se si manifesta, orice ai nu esti multumit, si daca ar avea bine intr-o relatie ar cauta alta ca tot nu sunt bine.

Cu cat serotonina e mai jos cu atata iti trebuie chestii mai marete sa fi bine, cand este in ordine te bucuri de chestii marunte la infinit, le rotesti diverse chestii placute si esti f bine, sigur sa ai bani cat sa iti asigure toate nevoile.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Ce parere ai despre mentalitate de supraviețuire?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Mie supravietuirea fara bucurie mi se pare masochism, de ce sa traiesc ca sa ma chinui? Dar asa daca ma bucur de una si alta merge.

| Solane a răspuns:

Banii nu aduc fericirea (inceputul unui "proverb")
Dar aduc bunastare, siguranta, stabilitate.

Ce inseamna "investesc in lucruri materiale"?
Ca una este sa-ti cumperi casa si alta rochii la moda.

| 1mascat a răspuns:

Daca prin "lucruri materiale" te referi la obiecte care se presupun ca iti aduc statut social, da, as tinde sa fiu de acord.

Totusi, stiu multe persoane care au pasiuni puternice pentru ceva si pentru care banii investiti in acele lucruri materiale chiar inseamna ceva. Cunosc o persoana care e pasionata de scufundari, de exemplu. Nu ma pricep sa spun care e diferenta intre un costum ieftin si unul mai scump, dar pentru ea imi dau seama foarte mult ca are un impact major faptul ca a putut sa-si cumpere ceva mai performant decat avea inainte.

As spune ca, in masura in care te ajuta sa poti practica mai mult sau mai bine acele lucruri care chiar te pasioneaza, banii ajuta. Investitiile in haine de firma, bijuterii si masini scumpe nu prea par sa faca acelasi lucru, in general.