NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

O întrebare pentru cei care au fumat nişte ani la viaţa lor şi au reuşit să se lase: cam în cât timp - de la ultima ţigară - nu aţi mai simţit nevoia să fumaţi (deloc sau aproape deloc)?

Răspuns Câştigător
| RasAlhague a răspuns:

Ideea e sa nu te lasi prin metoda vointei. In metoda vointei creierul percepe ca renunta la ceva placut si se abtine de la o placere, dar prin vointa va rezista. Asta o sa fie mereu o lupta pierduta. Ideea e sa constientizezi ca fumatul nu e ceva placut si ca de fapt e doar dependenta de nicotina. Fumatul nu are nicio componenta spirituala, nu e ceva interesant, nu te ajuta la stres si cu siguranta nu e placut (aminteste-ti prima tigara). E doar dependenta de nicotina care pacaleste creierul si nimic mai mult. Odata ce constientizezi asta nu mai e nevoie de vointa, totul va decurge natural si nu vei mai percepe faptul ca renunti la fumat ca pe un sacrificiu. Cat despre pofta fizica de nicotina ea dureaza 2-3 saptamani, dar repet, odata ce constientizezi ce e fumatul de fapt o sa fie foarte usor. Spun din experienta proprie, am fumat 9 ani, dupa care m-am lasat prin metoda logica sa zic asa, nu prin vointa. Am deja 3 ani de cand nu mai fumez.

44 răspunsuri:
| ReplayNoneHa a răspuns:

Fratele meu a fumat 10 ani de zile... dar el cand s-a lasat a mai simtit nevoia sa fumeze si dupa 3 ani

| PogChamp a răspuns:

Nu este vorba de mine, dar bunicul meu s-a lasat de fumat acum 3 ani dupa 50 de ani de fumat 3 pachete de marlboro pe zi, intr-o singura zi. De specificat ca inca este in viata bine sanatos.

| PatyYuly a răspuns:

Pai in jur de 4 luni! a fost cam greu dar cu ajutorul prietenilor si al familiei cae m au sustinut am uitat de ele! fundă?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai am fumat aproape 3 ani.Dar eu fumam rau, nu asa.Eu pur si simplu mancam tigarile si trabucurile.Trabucurile le trageam in mine, si alea se pufaie doar.In 5 zile fumam 10 pachete de tigari.Am fumat odata 1 pachet intreg una dupa alta 20 de tigari.Eram dependent, si-am spus ca nu mai pot continua asa trebuie sa ma las de tot.Am incercat cu Kent 1 slab si plasturi de la farmacie dar nu a functionat nimic.Si-am zis:Gata asta e ultima tigara! Si, ultima a fost laughingAm aproape 3 ani de cand nu am mai fumat, si nu m-as apuca inapoi absolut deloc niciodata.Cat despre timpul in care nu am mai simtit nevoia sa fumez cred ca a fost cam 3 luni.

| ambulantieru a răspuns:

Am fumat 25de ani, am 5 ani de cind m-am lasat, fumator de 1pachet si jumatate pe24 de ore.Le-am lasat brusc, si m-am ajutat cu plasture de nicoret, dar cel mai puternic din gama lor. Dupa 5-6 zile nu prea mai simti nevoia de tigari, dar treci printr-o stare mai tensionata(nervoasa). SUCCES.

Răspuns utilizator avertizat
NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Felicitări. Mersi.

NOname
| NOname explică (pentru ambulantieru):

Mulţumesc.
Te felicit.

NOname
| NOname explică:

Start game.

NOname
| NOname explică:

Ţin să-i anunţ pe cei care mi-au răspuns şi pe toţi cei care şi-ar dori să se lase de fumat, dar poate au anumite reţineri, că...se poate!

Recunosc, la început am avut emoţii şi mă pregăteam de un chin din toate punctele de vedere de minim câteva luni.

Însă, surpriză, în doar 2 săptămâni în 99% din timp uitam că am fumat vreodată, iar peste doar o lună nu mai simţeam deloc nevoia să fumez. Iar acum, după vreo 3 luni jumate, aproape nu-mi vine să cred că am fumat vreodată, parcă n-am fost eu. Ţigările mă lasă rece şi nici nu m-am îngrăşat vreun gram.

Metoda mea personală, poate va ajuta pe cineva:
- cel mai important a fost să vreau cu adevărat să mă las (la mine a fost direct primul "vreau", nu apucasem să am vreunul mimat);
- după ce am fumat ultima ţigară din ultimul pachet al ultimului cartuş (aşa îmi făcusem pact cu mine) mi-am autosugestionat că sunt nefumătoare şi basta; fără plasturi, gume de mestecat cu nicotină, ţigări electronice, cărţi motivaţionale, etc. (întregul proces, inclusiv începutul, a fost mult mai puţin neplăcut decât mă aşteptam; eram uimită şi mândră de mine; nu îmi vinea să cred că poate fi atât de uşor; mă simţeam liberă, eliberată...plină de energie şi fericită);
- iniţial m-a ajutat mult şi jucatul cu scobitoarea, ca să simt că am gura ocupată şi să nu-mi vină să o ocup cu altceva;
- de asemenea, au contribuit, cred, un regim alimentar sănătos, mişcare şi schimbarea atmosferei (ca să fie cât mai puţine asocieri cu vechile obiceiuri).

Dacă în cazul meu - după 15 ani şi o reală plăcere de a fuma - s-a putut, atunci în cazul oricui se poate. Secretul e să vrei.

| Jardelin a răspuns (pentru NOname):

15 ani ai "mufat"? Misto! Cum arata tenul tau?