| Ionică a întrebat:

O profa de limba romana scrie cuvintele "dracul", "gipan", "ieuroii" si "tz". Ce parere aveti?

9 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

"Profa" aia de romana a folosit ghilimele acolo unde era cazul.
Tot ea refuza sa-si schimbe tastatura pe limba romana numai ca sa vezi tu diacritice.
Toate licentele care te-au deranjat atata au fost folosite in raspunsul dat la o intrebare scrisa cam in acelasi limbaj. Ii raspunzi omului pe limba lui, nu?
Acuma, ca sa intelegi si tu raspunsul, uite link:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_rom%C3%A2n%C4%83#Vocabular

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Ca nu e profesoara de limba romana. E doar un alt exemplu prost de cadru didactic ajuns din greseala in acea pozitie.Bafta!

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Acesta este inca un motiv care arata de ce notele de la titularizare sunt foarte mici si in numar mare. Nu este admisibil ca o profesoara de limba romana sa se exprime si sa scrie astfel, dimpotriva, ea ar trebui sa corecteze elevii atunci cand scriu si se exprima defectuos. Vad ca limbajul mess a cuprins si profesorii...rusine! Cum se vor exprima elevii care au astfel de profesori?

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Acesta este inca un motiv care arata de ce notele de la titularizare sunt foarte mici si in numar mare. Nu este admisibil ca o profesoara de limba romana sa se exprime si sa scrie astfel, dimpotriva, ea ar trebui sa corecteze elevii atunci cand scriu si se exprima defectuos. Vad ca limbajul mess a cuprins si profesorii...rusine! Cum se vor exprima elevii care au astfel de profesori? postat la 29 Iulie 2010 23:07

| INSOLINYO a răspuns:

Părerea mea, este că nu poate fi un exemplu bun de urmat, și nici n-are ce să caute într-un învățământ cu toate, că poate. că s-ar descurca dacă și-ar respecta meseria.

| pengu a răspuns:

Buna.
intrebare: unde scrie asa? caci daca se limiteaza la mess, facebook etc. nu e o problema, in schimb daca asa scrie in sala de clasa se vede cat de mult a invatat in facultate si pe ce criterii a ajuns sa-si ia licenta tongue

| NuAmHabar a răspuns:

E atre comica laughing as vrea sa am si ore cu ea.Cred ca vb mult pe net, isi face prietenismug Oricum la o profa de romana e ciudat, ea trebuie sa te invete sa scrii corect gramatical nu sa te obisnuiesti sa scrii"C3 f4c3tzy F3T! tzelor!"

| Shatzie a răspuns:

Depinde de context. Daca le scrie inte ghilimele, inseamna ca ca vrea sa redea un limbaj specific unei anumite categorii de cititori (cocalarii).
Uneori, "tz" trebuie scris astfel incat sa nu se confunde cuvintele.
Vezi tu... unele persoane nu seteaza tastatura pe lb. romana, deci, trebuie sa redea cumva sunetele, astfel incat sa fie percepute cum trebuie. Majoritatea dintre noi -ma refer la cei care stiu mai multe limbi straine- preferam sa lasam tastatura pe engleza.
Fii tu sigur ca, daca individa e profa de romana, stie, cu siguranta, cum se scrie/vorbeste corect.
Probabil, in postarile ei, isi bate joc de agramati.
Si bine face!

| Andreea3219 a răspuns:

Se poate numi profesoara? eu nu prea cred, este doar o decadere a societatii ca dovada ca Romania nu mai se poate mandri cu, cultura din ce in ce mai multi parinti isi trimit copii la studii in strainate sau ii muta la scoli particulare (straine), care le permit elevilor ca de la clasa a 10-a sa-si continue studiile in strainatate, felicit acesti parinti:d