E o ideologie formata in capul omului care se lauda din invidie fata de altii care o duc mai bine ca el
Ce să dezvoltăm? Vrei să faci o treabă, fă treaba. Dacă vrei să o faci perfectă, atunci nu mai ai timp să faci și altceva.
O calitate, din punctul meu de vedere.
Istericele nu se incadreaza la perfectioniste, sa fie clar. Trebuie sa fie ele aproape de perfectiune, apoi sa deschida gura.
Nu exista perfectiune, e doar ceva ce tine de obsesia omului, oricat de mult te-ai stradui nu are cum sa iasa perfect, suntem oameni si avem slabiciuni in absolut toate domeniile, exista doar sa fii din ce in ce mai bun, dar niciodata perfect. Daca ar exista perfectiune nu ar exista competitie.
O calitate. Un om care tinde spre perfectiune, este un om care cauta sa fie bun, pentru ca perfectiunea de latura pozitiva apartine, este apogeul tuturor starilor sanatoase.
E o boală psihică
. Dar mă vindec, am făcut progrese în ultimele luni. Cred că totuși se manifestă diferit la fiecare, de aia pentru unii poate fi o calitate. Pentru mine a fost iad.
DEPINDE
hai sa iti dau un exemplu: cand ai o problema electrica, VACILE de electriciani o rezolva in bataie de joc, cu, chestii care abia fac contact
insa cand e vorba la ei acasa, o fac de tine o vesnicie, exemplul e:
nodurile din pereti din care pleaca fire spre becuri, intrerupatoare si prize, sunt prinse prin rotirea firelor intre ele apoi se ia o pipa (un paharel mic din otel) in care se pune cositor incins pana devine lichid, apoi firele alea se dau cu pasta decapanta si se inmoaie in cositor, moment in care vor face contact electric absolut, ABSOLUT, ABSOLUT
problema este ca daca un contact imperfect, si pui un cosumator mare cum ar fi un calorifer, v-a produce incingerea firelor in jurul respectivului contact, incindere care poate ajunge pana la incendiu
ei bine, asta e ideea, cand ai timp si nevoie sa faci treaba cum trebuie, atunci perfectionismul e o calitate, cand nu ai timp si te si doare in cot, atunci perfectionismul e o pierdere de timp si de bani
Nu exista asa ceva.Sau te omori in fiecare zi pentru nimic. Daca vrei, incearca mereu sa fii ce mai "buna versiune a ta" mereu. Dar aia cu perfectiunea e o prostie.
Eu zic ca e o calitate. Urasc oamenii care fac lucrurile anapoda si 'de mantuiala' cum se zice. Ca incerci sa faci un lucru cat mai bine cu putinta imi arata ca vrei sa devii pe zi ce trece un om mai bun.
Depinde de context.
As zice ca o munca facuta bine e mai buna decat o munca facuta prost. De altfel unele job-uri cam necesita acest aspect. Adica atentia sporita la detalii.
Perfectionismul e ceva subiectiv oricum.
Eu as zice ca este o calitate daca e practicat unde situatia o cere.
Poate in muzica poti identifica artisti care fac muzica peste nivelul obisnuit de consumerism. Si au nevoie si de ani buni ca sa scoata un album rafinat.
In contextul interactiunilor sociale nu isi are sensul. Nimeni normal la cap nu poate pretinde asa ceva. Unele asteptari sunt complet nerealiste, astfel e greu sa gasesti perfectionism oricum.