anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Rasa tiganilor in romania se inmulteste dc nu se aplica o lege macar sai duca in sahara sau cine stie dracu sai ia mai ales de agresivi ne si fura pe noi cetatenii romani in fine eu nu-s in tara dar voi stiti ca e asa ba chiar am vazut si la tv un documentar despre romi e teroare

6 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Statul ii incurajeaza cu ajutoare sociale si alocatie de 200RON pentru copiii pana la 2 ani. Multi fac copii tocmai din acest motiv, sa incaseze alocatiile de la stat si ajutoarele sociale. Pai cu ce vrei, bre, sa isi cumpere tigari si cafea?

| nobody_9468 a răspuns:

Nu toti rromii sunt cum ai zis tu!
Nu le iau apararea, doar ca si eu cunosc multe persoane de etnie rroma care crede-ma sunt persoane cu bun simt!
Intr-adevar majoriatea se regasesc in ceea ce ai scris tu, dar asta e Romania, pana cand "astia de sus" nu vor lua o hotarare spre binele Romaniei ca pana la urma ne fac tara de rusine{unii} noi nu avem ce face. Tacem si inghitim, ca daca te pui cu ei vine toata satra si te face tandariwinking.
Dar gandeste-te mai bine...romanii{cunosc destui, chiar amici de'ai mei} care merg in Spania/Italia ce fac acolo? La ciordit de portofele, nu numai rromi au un astfel de caracter, sunt si destui romaniwinking. Aceste persoane n-au educatie, carcater, asta fiindca n-a avut cine sa le dea!

Bafta.{ex'. just. a. tear.}

| mikkhhell a răspuns:

Inca de la inceput i-ti spun ca nu sunt rrom sau de etnie rroma, intr-adevar sunt specimene din aceasta etnie care sunt agresivi si hoti, dar totusi nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala, ca de altfel si printre romani si daca analizezi toate etniile si popoarele lumii i-si au agresivii si hotii lor. Toata chestia asta cu agresivitatea si faradelegile iscate de unii sau de altii indiferent de rasa, etnie sau tara de provenienta, tine de temperamentul, cultura si educatia fiecarui individ in parte pe de-o parte si pe de alta parte exista anturajul de grup, ca si in functie de anturajul in care te aflii ca individ[ prieteni, familie, societate sau stat] coroborat cu gradul de instruire al fiecaruia[ scoala, cultura sau educatie] duc la acele acte de violenta sau la hotiile care se produc in general. Daca stai sa analizezi exista o multime de oameni care fac parte din etnia rroma[ rromi] si reprezinta cu cinste si respect ROMANIA in lume. In ultima instanta, daca nu ai inteles din cele explicate mai sus, NIMENI nu se poate erija in DUMNEZEU ca sa mute o populatie dintr-un loc in alt loc sau mai grav eliminarea unei rase in favoarea alteia, e loc pentru toata lumea pe PAMANT indiferent de culoare pielii sau etnia din care face parte.

| Anelise_2071 a răspuns:

Când spunem România, ne imaginăm căruţe pe străzi şi ţigani care aruncă în tine cu pietre.
Eu am laga casa mea o closca de rromi. Vreau sa spun ca sambata si duminica asculta manele si si daca imi pun 5. 000 de perne pe urechi nu scap de manelele lor... abia daca dorm.Si vreau sa spun ca la geam mereu vad ca au cai, porci ba char au si casa.Intr-o zi m-am mirat cum au asa ceva...si se pare ca privirea mi-a raspuns la intrebare, se pare ca fura copii micuti si asteapta sa creasca si dupa sa-i ajute la cersit si la furat, si-au facut casa acolo, fara permisiune, fara nimic.
Mama a sunat la jandarmi da se pare ca foraiau cu bulbuci.
Da-i incolo de corcituri nesuferite, daca nu vor sa se mute ei atunci noi sa ne mutam si sa-i lasam in pace.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tig-anii se comporta asa deoarece li s-a tolerat. Ei nu sint de vina doar pentru comportamentul lor ci si pentru exemplu negativ dat societatii, societatea ai caror multi reprezentati au inceput sa le copieze " stilul " de viata.
Comportamentul lor se datoreaza natiei lor de nomazi. Asa este scris in gena lor, acesta este comportamentul acestor indivizi invatati sa traiasca fara casa, fara masa, de aici, dezinteresul lor fata de societate si regulile ei.
Sa nu uitam ca " foarte de curind!" s-a facut legarea lor de glie!
Problema lor, desi eu sint un" radical "! poate fi rezolvata totusi foarte simplu daca s-ar dori. Prin aplicarea TUTUROR legilor existente prin toleranta zero.
La ora actuala, din prostie sau voit s-a ajuns ca romanii, majoritari, sa fie discriminati in timp ce lor li se fac toate " favorurile ", lor li se permite orice...
S-a ajuns la situatia ca a nu discrimina ( perversa exprimare ) sa insemne a fi permisiv.
Poate cineva comenteaza ca totusi au fost si citiva mai " destepti " printre ei. Poate, dar majoritatea este dezastru.
Si mai grav, chiar conducatorii / lideri lor, ajunsi in politica sint exemplul negativ.
Un exemplu : Nicu Paun care - a furat o strada!-
Pare gluma? Nu! Asa s-a intimplat. O strada din Bucuresti si-a tras-o in proprietate ( ca si terenul )... Il deranjaza cineva? Nu!
Zeci de dosare, reclamatii si nimic. Nu se poate face nimic deoarec se pling apoi de discriminare.
Asta este, toleram-suportam consecintele!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hai sa o luam altfel; fara discriminare, risti sa te trezesti cu cine stie ce reclamatii! Nu toti sunt asa, am si eu vecini de etnie rroma, dar sunt civilizati, la casa lor.
E drept ca sunt multi care ne fac tara de ras, dar sunt si romani de ai nostri care o fac, asa ca stau si ma gandesc:de ce sa dam vina numai pe ei?
De vina sunt si legea, si statul si comunitatea in care traiesc, caci de multe ori nu sun t acceptati sa ocupe un loc de munca doar fiindca sunt rromi!
Asa ca no comment! Si sa adaug:sunt romanca