| ZeUs13 a întrebat:

Salut TPU! Știe cineva ce vrea sa insemne expresia "Daca te bagi in tărâțe, te mănâncă porcii"?

Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Adica daca te bagi sau te asociezi cu oameni de nimic vei trage si tu ponoasele acelei asocieri. Mai este zicala: spunem-mi cine ti-s prietenii ca sa-ti spun cine esti.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dacă intri in rahat, trebuie să admiți că o să miroși imbătător

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vrea să însemne să nu te bagi în tărâțe. E un sfat bun.

| Freya1 a răspuns:

Păi,cred ca se refera la faptul ca nu ai ce te baga in anumite situatii din care poti sa nu mai iesi.Sau sa nu te bagi in treburile altora daca nu ai de ce.

| Eireann a răspuns:

Cand te pui de bunavoie in situatii riscante trebuie sa accepti posibilitatea ca o sa fii prejudiciat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este una cu "iti bagi nasul unde nu ti fierbe oala", sper ca din asta ai sesizat corespondenta și semnificația.

| mi25 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este acelasi lucru.

| NunuNini a răspuns:

Da, @Eireann a raspuns bine.
Sau altfel, daca te amesteci cu oameni de joasa calitate, vei fi judecat de societate ca si cum ai fi la fel cu ei. Si vei suporta consecintele.
Varianta mai circulata (si mai aproape de inteles) este "Dacă intri în lături, te mănâncă porcii." Laturile fiind mancarea porcilor, facuta din toate resturile bune de aruncat din gospodarie.

| TheStrategist a răspuns:

Înseamnă să nu te bagi în niște situații în care nu trebuie neapărat să intervii.

| xxxRomeoFantastikxx69xxx a răspuns:

Ie fuame la scrofetzi

Întrebări similare