Buna.
Eu sunt fana seriale psihologice.
Deci iti recomand perception, lie to me, elementary, sherlock, the mentalist - toate seriale se baseaza pe deductie, gasesc infractori prin arta de a gasi mici detalii ce ii dau de gol pe infractori ( mimica, gesturile, tonul vocii). Poti sa inveti multe de la aceste seriale.
Momentan am relaut quantum leap ( este serialul meu preferat) - actiunea se petrece in mare parte in trecut, cam in anii 40-80, deoarece a fost posibila printr-o masinarie sa te intorci in timp si sa schimbi lucrurile gresite. E superb serialul, nu prea am cum sa ti-l descriu, dar merita 100% vazut, are de toata, comedie, actiune, sf, dragoste, fantezie, drama, horror (mai putin).
Breaking Baaaaaad!
Principalul "fir" de poveste este ca un profesor de chimie ajunge sa produca si sa vanda metamfetamina, cu un fost elev junkie, dupa ce afla ca are cancer, pentru a-si plati tratamentul si a lasa ceva familiei, DAAAAAR ca in orice serial au loc multe chestii care te tin in suspans. Comedie, actiune, replici, conflicte, personaje, drama, totul se imbina perfect
Poti incerca cu incredere LOST sau Breking Bad.
Ideea in LOST este la prima vedere aparent simpla, un avion cade pe o insula pustie se asteapta salvatori. Dar lucrurile iau o intorsatura oarecum dramatica, pana in sezonul 5 se vor intampla multe, un fel de purgatoriu. (merita vazut)
Breaking Bad pot spune ca este chiar serialul meu preferat, este vorba despre un profesor de chimie ce se confrunta cu cea mai grea perioda financiara din viata lui. Boala si familia il fac sa aiba decizii radicale, de la un tip timorat, emotiv la cel mai mare dealer, preparator de metamfetamina. (restul nu mai spun, trebuie vazut)