anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vă spuneam aseară că fumez rar.
Câteodată de 2 sau 3 ori pe săptămână, câteodată deloc.
În zilele în care fumez, fumez 3 sau 4 țigări pe zi, chiar și 5.
Fumez singură sau în compania celei mai bune prietene, deoarece nu mă simt confortabil și nici nu vreau să se creadă că m-am apucat oficial de fumat, deoarece, după părerea mea dependență=slăbiciune.
Dacă în unele zile simt nevoia de a fuma una după alta dar după aceea pot sta o săptămână fără a pune țigară în gură, ce semnifică asta: început de dependență sau nevoie de moment?
Țin să precizez că nu simt nevoia de a fuma în momentele de supărare sau tristețe, ci nevoia apare îndependent de starea psihică.
Uneori îmi place să fumez (depinde de țigară), alteori mi-e scârbă când mă gândesc.
Se poate afirma că s-a instalat dependența chiar dacă apare ocazional?

Răspuns Câştigător
| Emma24dsxd a răspuns:

La fel ca la mine, eu cred ca este doar pe moment, dependenta este atunci cand nu poti sta pana nu ai acel lucru permanent, este o nevoie de moment, ca atunci cand spui as manca o bomboana dar nu ai mereu pofta si nu esti dependenta

15 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Nu!

| 1997onur a răspuns:

Sunt alți care fumeza câte doua pachet pe zi sau chiar trei știu sigur asta la tine este altceva nu fumezi chiar atâta de mult nu cred ca este dependentă

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai bine nu mai fuma, nu ai nimic de pierdut, ai doar de castigat happy

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Vreau doar să știu: se poate numi dependență sau nu?

Da, este dependenta pe care inca nu o constientizezi.
Te intreb acum: ai fi de acord sa fumeze copiii tai?

I-aș lăsa să încerce dacă asta vor dau să-mi spună că sunt interesați să o facă, nu să o facă pe ascuns, influențați de anturaj.

Te intreb daca ai fi de acord sa fumeze? Nu zic de incercat...

| tonyc7 a răspuns:

Ai grija cat de mult fumezi, nu numai ca iti poti strica vocea si plamanii, dar poti imbatrani si mult mai repede!

| Anuket a răspuns:

Nu ești dependentă, acum.

| alexandradlr a răspuns:

Nu se poate numi dependenta. E doar ocazional cred. Oricum cred ca nu e bine totuși sa fumezi. E tentațiile dar nu te apuca sa fumezi zilnic, îți spune cineva cu experienta.

| anonim_4396 explică (pentru alexandradlr):

Azi am simțit nevoia să trag una la 15 minute.

| alexandradlr a răspuns (pentru anonim_4396):

Ar trebui sa nu mai prea simți nevoia nici o data sa tragi, dacă vrei sa o iei pe drumul bun. Scăpa de tigarile din casa

| anonim_4396 explică (pentru alexandradlr):

Dacă azi simt nevoia iar mâine n-aș mai simți deloc, înseamnă că nu-s dependentă?

| alexandradlr a răspuns (pentru anonim_4396):

Inseamnă ca nu ești dependenta încă, dar ești în pragul dependentei. Asa ca fii cu băgare de seama.