Originea limbii romane nu a ajuns bataia de joc a nimanui, din fericire; oricat de dezamagit ar fi un roman de conationalii sai, niciunul n-a ajuns sa-si bata joc de originea limbii pe care a invatat-o odata cu suptul la sanul mamei, cum se spune. Dar este foarte adevarat ca folosirea ei este, de multe ori defectuoasa. Dupa parerea mea, la originea acestei catastrofale dezagregari a limbii romane corecte stau toti acei ce se cred, cu aroganta, formatori de opinie, mai ales jurnalisti, moderatori tv de doi bani; sau choiar cantareti. Ce-ati vrea sa inteleaga despre acest lucru un ascultator tanar care-l aude pe "teribilul"Marginean cantand, in sfidarea celor mai simple reguli gramaticale":
"Ma iubeste femeile
Si e moarte dupa mine."?
Si alte asemenea perle pe care le auzi peste tot si la tot pasul? Pe vremuri exista un Alexandru Graur, sau, mai recent, Ceorge Pruteanu care atrageau atentia asupra folosirii incorecte a limbii romane, si chiar aveau o anume autoritate in domeniu. Dar acum am ramas cu Simona Senzual, Mihai Mitoseriu si altii ca ei care, seara de seara violeaza sau violenteaza, ca sa fiu mai decenta, frumoasa limba romaneasca, cea mai orientala limba de origine latina! Imi pare rau atat pentru limba romana cat si pentru copiiii ce o aud schimonosita de tot felul de analfabeti cu pretentii de "vedete"; si cu statut de eventuale modele pentru altii foarte tineri, din pacate!
Aiurea. Daca ii zici unuia de Grigore Ureche iti zice ca e fratele lui Florin Salam de Vara![]()
Ce romana? Noi sa fim sanatosi, hai la un mic o berula, da-o dracu de carte![]()
Romanul e vesel.Si cand e trist e si mai vesel
E pur şi simplu nepăsare. Eu nu ţin să scriu corect din punct de vedere gramatical pentru că vai consider nerespectarea ei ceva wow, ci pur şi simplu pentru că aşa m-am obişnuit. Până la urmă e alegerea fiecăruia cum scrie, ce scrie. Ideea ar fi măcar aici să se evite limbajul de pe mess. Baftă!
Nu cred că mulţi o uită. Cei care au învăţat-o odată, nu ştiu dacă o pot uita. Problema e că mulţi nu o învaţă. Dacă te uiţi la întrebările care nu au nici un sens vei constata că sunt puse de copii între 10 şi 15 ani.
Eu, consider ca e mai grav sa nu sti gramatica decat sa nu sti orice alta materie, caci in viata de zi cu zi nu rezolvi probleme de matematica sau chimie ci vorbesti. Iar daca nu sti vorbi corect e vai de capul tau. Recunosc ca p messenger nici eu nu scriu corect din punct de vedere gramatical, dar in rest da. Nu degeaba am numai 10 la romana.
Limba romana pe cat e de frumoasa, pe-atat de complicata este pentru: manelisti, consumatorii de messenger si jocuri online pe calculator care contin chat
. Vorbesc destul de corect si coerent, dar trebuie sa recunosc ca mai gresesc si am inceput sa uit cateva elemente de gramatica, din cauza acestor chat-uri. Acolo unde este cazul, incerc sa mai promovez cate o cratima ca-s satul de oameni care nu stiu ce-i aia cratima si unde s-o puna. M-au prostit si pe mine, cateodata stau sa ma gandesc daca fac bine ce fac si mai dau si cate-un search pe google sa ma asigur.
Probabil ca daca oamenii nu s-ar simti atat de jigniti cand li se atrage atentia, lucrurile ar deveni mai clare treptat si am avea o educatie si in ceea ce priveste lumea virtuala.