Se spune ca la creatie, a fost lasat un gol in noi, pe care nul putem umple decat spiritual.adica trupul fiindtemplul duhului sfant, doar Dumnezeu poate umple acel gol.in lipsa credintei noi incercam sa umplem acest gol cu dragoste cu lucruri cu petreceri cu prietenii cu studiu, cu munca cu viciile. dar dupa cum vedeti nu se umple.material vorbind ...se merita.fiindca sunt lucruri castigate cinstit si ne asigura confortul care nu e un pacat daca nu ne tine departe de Dumnezeu. dar daca ne tine departe si ne pierdem sufletele mai bine pierdem viata aceasta si o gastigam pe cea vesnica.adica sa muncim pentru a strange averi acolo nu aici pe pamant.si tu lily stii ca se poate, ca exemple sunt.de oameni care au trait mai mult pentru ceilalti decat pentru ei insisi.nu poti compara un asemenea om cu unul care a stat in bar toata viata. parerea mea...omului ii trebuie foarte putin pentru a fi fericit.ca nu santem noi multumiti niciodata ...asta e alta ceva.
Meseria e bratara de aur.Insa in niciun caz in Romania.Adica sa fie aprobata legea ca toata lumea sa munceasca pana la 65 de ani mi se pare absurd. Dupa ce iesi la pensie dai coltu` pentru ca la noi speranta de viata nu "sare" de 65 de ani.
Eu tot ce fac, fac pentru mine nu pentru prieteni, vecini etc. niciodata nu m-a interesat ce a zis lumea despre mine, stii de ce? deoarece nu "lumea" imi da de mancare.in viata fiecare isi face confortul de care are nevoie, eu nu vreau sa traiesc toata viata in chirie sau sa nu am masina, masina este indispensabila ci nu este pentru a ma da mare, in ziua de azi majoritatea au masina.
Imi pare rau ca nu a-ti inteles sensul intrebarii...priviti lumea prin prisma banilor... voi respectati oamenii dupa portofel? ...intrebarea se referea la faptul ca poti munci pentru a trai viata cu adevarat...si nu pentru a aduna avere doar sa vada lumea ca ai...ca doar nu traim pentru lume...traim pentru noi...asta voiam sa aud de la voi ...nu dispret.
Bineinteles ca e normal...anormal e sa uiti ca in timp ce faci avere mai trebuie si viata traita... o traiesti pe a ta si ii lasi si pe altii sa traiasca.
Manugabi întreabă: