| UnchiulRamiz a întrebat:

Vin cu o întrebare pentru iubitorii de dulciuri, ce cantitate de ciocolata consumați săptămânal sau lunar? Sau ce alte dulciuri consumați de obicei?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Cam trei salamuri de biscuiti pe zi de 150 g unu, imi place de mor. Ciocolata mai rar. Nu chiar zi de zi, dar la 2 zile clar sau doar 5 zile pe saptamana.

Are la Lidl, sunt asa rotunde la pachet de 150 g numit Tastino.

In rest cozonac Boromir cu ciocolata si rom cand nu mananc salam din ala, sau Nutella cu paine, depinde.

Sunt bune rau tare.

7 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Foarte rar, la 3-4 luni cate 20 de grame.

| siriusblack98 a răspuns:

Cred ca mananc o ciocolata (de regula milka) odata pe luna. In rest, ce prind (napolitane, bomboane, croissant, magura etc). Dar nu mananc zilnic dulciuri desi nici saptamana nu trece fara sa bag un dulciure.

| Ambivert a răspuns:

Am mâncat dulciuri și am rămas fără 6 masele laughing
Dar eu am mâncat demn de cartea recordurilor.

| Mosotti a răspuns (pentru Ambivert):

Ai ramas fara masele ca nu ai stiut ce sa faci ca sa nu ramai fara, nu zic ca e vina ta, zic doar ca nu stiai, nici eu nu am stiut in copilarie si am pierdut doua, dar aveam 8 ani. Si eu mananc demn de cartea recordurilor, daca vezi ce e in camara mea, e magazin, fara gluma, dau poza oricand.

Am vreo 22 salamuri de biscuiti de 150 g, un cozonac Boromir de 450 g cu ciocolata si rom, n borcane de dulceata, doua borcane de Nutella de 400 g, trei pachete de biscuiti cu crema de vanilie Oreo de 150 g unu, o punga cu eugenii, Worms Haribo, o ciocolata cu alune RItter Sport.

Doua pachete de clatite de la Mega a cate 11 pachetu in congelator, alea se papa cu nutella, o cutie de inghetata de 500 g tot la congelatior, inghetate vreo 3-4-5 pe bat, o felie de placinta cu branza dulce si stafide.

Dar...iau masuri sa nu faca rau. Fac rau pe axa colesterol rau de la grasimile trans si saturate, insa acolo monitorizez sa nu urce, daca urca ii dau cu statine si rezolvam.

Am diabet (mostenit de la mama, nu de la dulciuri) dar cu insulina rezolvam pe glicemie, frigideru` e plin de insulina.

Cu greutatea am rezolvat sa nu urce desi este o metoda pericol nonstandard, dar mi-am asumat.

Cu dintii am rezolvat.

Pe fructoza din zahar acolo...inca nu am rezolvat, aia face ficat gras, am ceva insa nu asa avansat (steatoza hepatica), dar va apare ceva ce va rezolva si asta, insa nu se stie cand. Inhibitori de ketohexokinaza care fac sa nu se mai transforme fructoza in grasime in ficat.

Singura faza unde nu exista rezolvare este nivelul mare cronic de insulina care grabeste procesele oxidative din corp, poate da ateroscleroza, ceva inflamatii discrete prin corp, dar mi-am asumat.
Daca nu ai insuline pe masura zaharului ingerat, ai glicemii mari si dai in complicatii de la alea.

Asa ca....mai bine nu faceti ca mine, dar na, daca pofta e mare, ce sa facem, asta e.
Primul pericol este ingrasarea, iar metoda mea este danger, in orice clipa se poate intampla chestii urate permanente.

| MihaitzaItza a răspuns:

Ciocolata? poate 1-2 ori pe luna

| UnchiulRamiz explică (pentru MihaitzaItza):

Bravo! Eu mănânc minim 4 pătrățele zilnic când am. Ajung sa cheltuiesc 50 lei saptamanal

| Mosotti a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

F bine ca mananci asa putin, asa este bine pentru sanatate.

Întrebări similare