Nu ai ce sa faci altceva decat sa iti ceri scuze si sa incerci sa o eviti cat de mult posibil.
Pai ea incearca sa ma enerveze imi zice ca imi taie parul si atunci imi sar nervii pe ea
Trebuie sa vorbesti cu diriginta. Daca nu i-a masuri, vorbesti cu directorul. Daca nici el nu i-a masuri, mergi la inspectorat(fie pe net, fie ii suni, fie la sediul lor, fie pe email). Daca nici acestia nu i-au masuri, mergi la politie. Daca nici politia nu i-a masuri, atunci anunta ministerul educatiei. Daca nici acesta nu i-a masuri, anunta comunitatea europeana. Daca nici acesta nu i-a masuri, atunci schimba scoala; si daca mama ta nu vrea, atunci inseamna ca ea iti vrea raul.
Evita orice relatie cu rromii. Ei sunt lipsiti total de bunul simt; ei nu se tem nici de Dumnezeu, iar de oameni nu se rusineaza. O curva are un pret; dar pe fata care te jecmaneste(si toate/toti asemenea ei) n-as da nici un caine mort.
Totusi, cea mai buna metoda este aceea ca sa ceri ajutorul lui Dumnezeu. Aici e vorba de mult mai mult. Oamenii fug cand aud de Dumnezeu -indiferent de religie, de poztie sociala si de orice altceva. Totusi, pacea de care ai nevoie -si tu, si eu, si toti oamenii- o gasim numai la Dumnezeu. Chiar si fata aceea care te jecmaneste. Nu mai privi la ea, ci la Dumnezeu. Cere ajutorul divin si el iti va fi dat. Cauta sa nu o urasti. Nu raspunde cu rau pentru rau. In ochii oamenilor este inuman caracterul acelei fete; dar a rabda raul pentru Dumnezeu este divin; si lucrul acesta are un pret deosebit de mare inaintea lui Dumnezeu. Si El va aprecia si nu va lasa nerasplatit un lucru facut pentru El.
El spune: "Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc." (Matei.5:44) Nu este in natura omului ca sa poata face lucrul acesta. De aceea este nevoie de ajutorul divin. Firea naturala a inimii cere razbunare; dar Domnul Hristos S-a rugat si a murit pentru aceia care L-au rastignit si L-au batjocorit. Dumnezeu da ploaie si soare si peste cei rai si peste cei buni. Cauta sa-L cunosti pe Dumnezeu; si astfel, apropiindu-te de El sa capeti acea putere de a ierta din toata inima chiar si pe vrajmasi.
Cartea "Calea către Hristos" http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html te va ajuta sa gasesti pacea...
Mama mea aa sunat-o de atatea oro pe mama ei, dar nu vrea nimic sa fac mama aceea mami a vorbit frumos cu ea, dar aia a inceput sa tipe
Si pentru ca Dumnezeu este mai mare decat inima noastra, te poti ruga Lui si vei vedea minuni in viata ta. Numai El poate sa schimbe inimile oamenilor: si inima ta ca sa accepti raul facut, si a ei si a mamei ei ca sa nu mai gaseasca placere in a face rau altora. Este spre binele tau ca sa nu porti nici macar urma de dusmanie pe fata aceea. Daca are nevoie de tine, ajut-o.
Iti spun din proprie experienta: daca vei ajuge sa te temi de Dumnezeu, nu te vei mai teme de oameni -nici daca ai vrea. Caci teama de Dumnezeu este dragostea pentru El.
Cerandu-ti scuze ii vei maguli orgoliul, dar va fi astfel un pret mic pentru un mare beneficiu: te linistesti si scapi de tensiunea sub care te poti afla acum de exemplu.
Daca si orgoliul tau este prea mare gandeste-te la binele mamei tale care, si ea biata femeie s-a stresat prin dialoguri tensionate cu parintii fetei respective...
Numai bine
Ba da, dar mama mea nu vine la scoala sa certe copiii pentru ca zice ca nu se baga ea in certurile copiilor
Nu se presupune că vine pentru a certa copiii, ci pentru siguranța propriei progenituri. Bun, pe mama ta n-o interesează. Diriginta n-are nimic de zis? E la fel de indiferentă?
Tot ce poți tu să faci e s-o eviți sau să te impui oarecum, să nu te mai intimidezi. Dacă faci asta, n-o să te mai considere slabă și n-o să se mai lege de tine.
Bineînțeles, teoretic.
Mam amea a zis sa o las in pace ca daca o las mama ei nu o sa mai aba de ce sa vina si eu vreau sa aud si parerea voastra. Diriginta a zis sa o las in pace la fel ca mama mea