| Anonimă1666 a întrebat:

Voi ce ati invatat in toti anii de scoala? Din clasa I pana in clasa a XII-a?
Ce cuvant poate descrie fiecare clasa in parte?

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cat am invatat nu stiu, nici cat am retinut de la scoala vs din ce am invatat eu singur din carti, documentare

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Prietenia, timpul si societatea. Despre aceste lucruri m-a invatat scoala.

| T0T a răspuns:

Am învățat destul de mult într-un an întreg ca să fie descris de un singur cuvânt. Mai bine să îți răspundă ăia care spun că școala e inutilă, dar e probabil să nu găsească nici acel cuvânt.

| RainmakerX a răspuns:

1 poezii
2 calcule
3 english (de 2 lei but still)
4 gauss
5 ecuatii
6 fizica
7 chimie
8 english (iar)

De aici s-a terminat partea usoara smug
9 Cum sa suporti prostii.
10 Cum sa suporti profesorii prosti.
11 Cum sa schimbi un profesor.
12 Informatica

Per total, la scoala am invatat sa-mi pastrez convingerile si sa lupt pentru lucrurile pe care le vreau chiar daca lumea este impotriva mea sau daca ma barfeste/ameninta. Pana la urma amenintarile au fost si sunt numai niste latraturi, atata timp cat nu esti atins fizic nu au cum sa te afecteze.

Am invatat si ca exista prieteni care stau si te sustin chiar daca esti 1 vs 20. Am vreo 3 prieteni de genul.

Am invatat ca este imposibil sa schimbi ceva stricat, este imposibil sa schimbi niste persoane inradacinate in convingerile lor. Poti sa te schimbi numai pe tine.

Am invatat ca lucrurile nu sunt mereu corecte si 1 ora de gandire poate sa aduca un rezultat ca al colegilor care au muncit luni intregi fara sa gandeasca. Munca asemenea unui robot care nu gandeste este inutila.

Am invatat ca oamenii pot sa fie prosti, scarbosi (foarte prosti chiar, mai ales unii profesori) si ca este mult mai bine sa stai la locul tau, sa fii tolerant cu ei SAU sa te muti.
Exista si profesori super.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RainmakerX):

"4 gauss"?

| RainmakerX a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, numai formula. Ne-a povestit invatatoarea cateva lucruri despre el si am tinut minte caci era ceva mai special la vremea respectiva.
https://www.123edu.ro/sumele-lui-gauss-formule/

E in programa.

Nuuu, faci confuzie, nici macar formula nu este in programa. Dupa clasa a 5-a se invata. Chiar si pe site-ul ala pe care mi l-ai dat scrie, desi sunt probleme de sume Gauss nu se fac prin formule/siruri.

Nu am facut nici eu acum mai bine de 15 ani, nici acum nu se fac in ciclul primar, avand frate mai mic. Se lucreaza cu alte metode pe sume de nr naturale la astia mici. Habar n-au ei de factor comun sau sume Gauss. Abia din clasa a 5-a se face concret. Pana atunci ori ai tu o invatatoare cu arogante de gimnaziu, ori nu e in stare sa predea la nivelul de ciclu primar.

A fost super invatatoarea, m-a atras mult chestia asta.

Te cred, dar vezi ca ecuatii se fac si mai devreme de clasa 5, chiar as zice ca focusul e pe ele in clasa a 6-a cand inveti numere intregi, dar se fac si in clasele primare (in mod mai simplist cu ilustrare grafica pe segmente).

Am spus ce am retinut din anul respectiv, ce m-a marcat.
Daca o luam asa atunci ar trebui sa spun informatica in toti anii de liceu si engleza in toti de gimnaziu.

| FruttiFresh300 a răspuns:

Am învățat câte ceva, dar nu știu să-ți zic cu exactitate.
Cred că școala a fost ca un restaurant unde am primit un meniu și a trebuit sa mănânc absolut tot de acolo și au fost și chestii gustoase pe care am vrut să le studiez în amănunt acasă. Am descoperit cam ce îmi place și ce nu. Am învățat lucruri despre oameni, pentru că îmi studiam profesorii foarte mult.