Multumesc tuturor pentru raspunsuri si am luat decizia s-o ajut pe prietena mea sa isi achizitioneze masina mult visata.In octombrie 2016 o sa va dau de veste daca mi-am recuperat suma.Va multumesc si sarbatorii fericite!
Inteleg ce spui, insa uneori sunt de parere ca ar trebui sa o dam in nesimtire sa zic asa, cand vine vorba de a imprumuta sume mari de bani, trecand peste incertitudini.
Totusi un apropo la ceva 5-10% ar fi ceva fiindca de bine de rau tu nu ii pui sulita in coasta sa iti dea bani in data de sau sa fie vreun mare risc pentru ea.
Eu nu imprumut sume mari de bani nici la familie si nici la prieteni.
Daca si pe strada are cineva nevoie de 1 leu sau 50 de bani ar fi cam... sa nu ii ajuti.
Dar cand e vorba de sume mari de bani trebuie sa te gandesti la 2 lucruri.
1- Daca ii dai bani, acea persoana o sa tii dea inapoi? de unde face ea rost sa iti dea inapoi?
2- Ai nevoie de banii aia sau nu? daca la tine cu 100 de lei sau fara 100 de lei e tot aia atunci poti sa ii imprumuti... daca depinzi de banii aia eu zic sa nu ii imprumuti ca nu are rost... nu esti tu vinovat / vinovata ca acea persoana are nevoie de bani.
Soo... ca o concluzie, daca vrei si ai posibilitatea ii dai, daca nu vrei si nu ai posibilitatea nu ii dai. Ce rost are sa te complici atat? nu are acea persoana niciun drept sa iti ceara un ban sau sa ii dai tu ceva, nu esti tu vinvoat / vinovata ca are ea nevoie de bani... mai ales cand vine vorba de sume mari
Are un serviciu bine platit si are de unde sa mi returneze si mie luna de luna timp de 10 luni banii pe langa rata ei de la banca pe care a facut-o pe 5 ani jumate cu toate astea ii ai ramane si ei banii in plus.Si nu am nici un plan ii viitorul apropiat cu banii aia ca sa ii investesc in ceva. Vorba ei "tot stau degeaba in cont asa ca o pot ajuta pe ea".
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: