Pai daca tot pleci de-acasa, du-te pentru real deal, musca din big Apple. New York. Salut.
Ai rezolvat toate celelalte probleme legate de mutatul in SUA si a mai ramas doar alegerea orasului?
Ai primit viza de rezidenta, permis de munca, ai o slujba asigurata acolo, etc?
Daca da, atunci orasul ti-l alegi in functie de venituri. In New York sau San Francisco chiria medie pentru o garsoniera este in jur de 2500$/luna. Deci daca nu ai venituri de minim 4000$/luna nu te poti descurca.
Ai luat asta in considerare?
Da am luat.Dar eu am intrebat in ce oras crezi tu ca ar merita sa ma mut.
Din ce punct de vedere sa "se merite"?
Alegerea orasului depinde de ce vrei sa faci si de ce posibilitati ai. Vrei un oras mare sau un oras mic? Vrei un centru universitar sau un oras de pescari? Vrei un oras in desert, un oras in munti sau un oras pe malul oceanului?
Daca vrei sa ai o cariera in domeniul IT, atunci "se merita" sa te muti in San Francisco. Daca vrei sa lucrezi pe Wall Street, atunci "se merita" sa locuiesti in New York. Daca vrei sa vanezi ursi grizzly, atunci "se merita" sa te muti in Anchorage, Alaska. Daca vrei sa te faci actor, atunci "se merita" sa te muti in Los Angeles.
Dar acest "se merita" depinde de ce esti tu capabil. Nu exista un oras in care trebuie doar sa te muti si traiul iti este automat asigurat. Indiferent unde mergi, ai nevoie de o slujba, de o locuinta, de forme legale si asa mai departe.
Eu m-as muta in San Francisco. Cu toate astea, sunt perfect constient ca este aproape imposibil. Chiar daca pleci cu 100.000 de dolari este foarte probabil ca intr-un an vei fi fortat sa te intorci inapoi.
teuta99 întreabă: