| Miruuuuu a întrebat:

Vreau si eu argumente la 'Religia a facut mai mult bine decat rau' Funda la cele mai bune si explicite!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| magicianul19 a răspuns:

Religia este credinta in supranatural in divin, increderea in existenta unei realitati absolute (supremul, Dumenezeu). am inceput prin definierea pe scurt a termenului de religie. avand in vedere aceste lucruri am sa incerc sa ma leg de religi raportanduma in prima faza la Dumnezeu. dupa cum bine stim pentru crestini Dumnezeu este creatorul absolut. Dumnezeu fiind bunatate atrage la sine bunatate. religia a incercat tot timpul sa aiba in raspunsurile sale pe Dumnezeu el fiint centru existentei. avand la baza bunatate nu poate atrage decat bunatate. religia nu este un lucru rau in sine deorece are la baza bunatate. unui lucru bun i se poate raspunde tot cu bine la fel si raului tot cu rau vorbind la modul general. insa religia indeamna in a raspunde raului cu bine. deci ceea ce este un lucru bun in sine deorece rezultatul raului ar fi un bine. religia indeamna la unire la iubirea fata de aproapele.

2 răspunsuri:
| profudereligie a răspuns:

Religia ca instituţie a făcut mai mult rău, deşi cele mai "bune" religii sunt cele ce au supravieţuit până azi. "Cu sau fără religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii răi vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni să facă lucruri rele e nevoie de religie." - Steven Weinberg
Mai multe aici: http://profudereligie.blogspot.com

| gigiro a răspuns:

Religia, disciplineaza masele de oameni, daca nu e extremista.In general, acum e buna duminica, cand barbatii trebuie sa mearga la slujba, nu in restaurante.