| SingleForOne a întrebat:

Dacă cineva este asimptomatic pentru coronavirus, asta înseamnă că virusul este într-o stare de hibernare, sistemul imunitar fiind destul de puternic, iar dacă acest sistem slăbește, atunci coronavirus se va activa din hibernare?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Daca cineva este asimptomatic, inseamna ca are anticorpii suficient de puternici incat sa combata virusul. Nu se poate vorbi de hibernare in cazul lui. Covid nu e precum cancerul, boala pe care o poate face oricine in conditii specifice.
Se spune ca scapi de Covid dupa 2 saptamani, dar, daca intri din nou in contact cu o persoana infectata, nu e exclus sa te imbolnavesti a doua oara.

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Virusul nu este urs, sa hiberneze. happy

| K9noua a răspuns:

Aaa nu. daca esti asimptomatic, te autoizolezi in casa ca sa nu dai si altora, virusul este acolo nu e in hibernare, dar te-as sfatuii sa intri pe site-uri officiale pentru covid daca ai si alte nelamuriri si sa nu uiti sa porti masca, sa te speli pe maini si sa te vaccinezi