| Goddessss a întrebat:

Am o curiozitate...
Iubirea e o reacție chimică din creier(hormoni...), o îndrăgosteală sau ce altceva e?
De exemplu, cand tipul pe care il aveam crush, m-a placut după 10 luni de așteptare, atunci când il vedeam simțeam " fluturi in stomac", tremuram cand se uita la mine din cauza emotiilor, eram tare atrasa de el si noi nici măcar nu eram in realatie(pentru ca eram prea timizi sa ne exprimam sentimentele direct) si dupa vreo 2 luni de la aceste evenimente, n-am mai simțit absolut nimic pentru el, niciun fel de atracție. Nimic. Il vedeam ca un fost si el nici măcar nu imi era.
Ce naiba a fost aia?
Eu is tare confuza laughing)
Deci aia a fost o pasiune trecătoare sau ce?
Erau doar hormonii?
Voi cum ati defini iubirea?

9 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Fluturii in stomac sunt o o somatizare a stresului sistemului nervos simpatic (ala care iti controleaza corpul gen muschii din sistemul digestiv).

Acum, ce ai descris tu nu e neaparat dragoste, ti-a placut ceva la el apoi ai construit toate scenariile incat sa aiba sens chestia care ti-a palcut, practic ai inventat o relatie ideala. Dupa ce imagine ta s-a dat cap in cap cu realitate senzatia de "dragoste" a disparut.

| RAY a răspuns:

Voi cum ati defini iubirea?
nu pot sa definesc ceva ce inca nu intelegem, nu se poate reproduce cele afirmate de catre stiinta in prezent,daca injectezi in sange acele chimicale nu il vei face pe sa o iubeasca pe aa, cand se va putea replica asta atunci este stiinta, pana atunci sunt diverse ipoteze teoretice, faptul ca putem sa ne dam viata din iubire cred ca nu este reultatul unor chimicale doar mai ales ca evoluativ vorbind evolutia nu avea nevoie de iubire, daca acest sentiment invinge instinctul de supraviețuire ce as putea, iubirea se simte nu se defineste

| Donsavas a răspuns:

Iubirea si tot ce simtim sunt doar niste stări provocate de neurohormoni.

| SG1995 a răspuns:

Da aia erau doar hormoni, dar cred că iubirea poate fi definită ca un atașament emoțional profund dintre două persoane care nu se întâmpla de pe o zi pe alta, ci ea ani să se formeze, iubirea basic implic două lucruri:
- cunoașterea celuilalt
- acceptarea diferențelor

| alina2k18 a răspuns:

''Iubirea e o reacție chimică din creier''
Exactlywinking
Helen Fisher, an anthropologist and human behavior researcher, divides the experience of love into three partly overlapping stages: lust, attraction, and attachment.
Since the lust and attraction stages are both considered temporary, a third stage is needed to account for long-term relationships. Attachment is the bonding that promotes relationships lasting for many years and even decades. Attachment is generally based on commitments such as marriage and children, or on mutual friendship based on things like shared interests. It has been linked to higher levels of the chemicals oxytocin and vasopressin to a greater degree than short-term relationships have.[23] Enzo Emanuele and coworkers reported the protein molecule known as the nerve growth factor (NGF) has high levels when people first fall in love, but these return to previous levels after one year.

| Goddessss explică (pentru alina2k18):

Interesant. Fix asa am pățit. Eram într-o stare de euforie si nici măcar nu eram in relatie cu el laughing)
deja am citit mii de articole pe tema asta.
Deci practic cu hormonii nu te joci laughing)
dopamina si adrenalina=combinația fatala.

| alina2k18 a răspuns (pentru Goddessss):

Mda, cunoastem, gol in stomac, fluturasi laughing emotiiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aia nu e iubire dar în fine. Iubirea adevărata rezista in timp. Și apare în timp. a fost doar imaginația ta, din cauza naivității ți-ai imaginat că el ar fi alesul(bine se întâmplă și cu orice tip sa crezi că e alesul), de obicei se întâmpla chestia asta la băieți și la fete, ți-ai imaginat că ți-ai găsit marele alfa dar s-a adeverit a fii contrariul si la baieti se poate întâmpla asta, ne imaginăm că găsim vreuna inocenta și pe pura dar până la urmă se adeverește a fii contrariul.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie să fie "inocentă" ca să fie ok, dar e musai să fie de caracter.