|

Aseara am facut sex cu prietenul meu neprotejat, iar el a ejecuat langa vagin sunt sanse sa raman insarcinata? Pot lua pilula de a doua zi maine dimineata? va rog... dati-mi un sfat puppy dog eyes.Care este varsta minima pentru a cumpara aceasta pastila?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună!

DA, există RISC de sarcină!

Poţi să iei "pilula de a 2-a zi" cât mai REPEDE ( în maxim 72 de ore de la contactul sexual )!

Îţi recomand Escapelle.


Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa...2007 - 6008 + Vezi răspunsul întreg

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca a evaculat langa vagin si sti sigur ca nu a intrat inauntru atunci nu cred ca e nevoie sa iei pastila iar in caz contrar, cel tarziu dimineata sa iti iei pastila

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pilula de a doua zi o poti lua in urmatoarele 72 de ore fireste ca e mai ok sa o iei cat mai aproape de la ejaculare.dar efectul este acelasi.langa vagin sunt sanse minime dar spre siguranta ta ia totusi pilula..atnetie insa nu e prea indicat pentru organismul tau sa iei des astfel de pilule.cu cat ai rar cu atat mai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca a intrat sperma in vagin si ai fost vertila si a fost fecundat ovulul da e posibil, fa-ti test de sarcina

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O sa avem un nepoteeel laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează