| Kalibi1327 a întrebat:

Buna, am si eu o mica problema, sunt la menstruatie de marți iar azi mi-a venit tare si am avut niste bucatele de carne gen, puțin mai mari si are un miros neplăcut, de când am terminat ultima perioadă am avut macar o data pe zi o durere mare de burta dar nu dura mult. E ok?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Sangele menstrual reprezinta de fapt un amestec frmat din mai multe componente si anume : resturi din tesutul endometrului care este eliminat prin acest proces fiziologic, resturi de vase de sange rupte si maruntite (artere si vene) care au existat in interiorul endometrului, substantele cum ar fi prostaglandina si anticoagulantul, secretii vaginale, mucoase, celule epiteliale, etc.
Cel mai probabil acele ''bucatele de carne'' sunt resturi provenite din membrana care a acoperit suprafata endometrului si nu a fost complet dizolvata de enzime in procesul de destramare a tesuturilor eliminate din uter. Durerile resimtite reprezinta de fapt crampe musculare care apar ca efect/rezultat al actiunii prostaglandinei asupra muschilor uterului.
Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| Teo29 a răspuns:

Mergi la ginecolog...
Cat mai repede

| anonim_4396 a răspuns (pentru Teo29):

Poti explica din ce motiv ar trebui sa se prezinte la ginecologie? Si inca : ''Cat mai repede? '' Sau ai raspuns doar ca sa te afli in treaba. rolling on the floor

| Anemona2020 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca este de natura medicala și cel mai bine ar fi sa meargă sa își facă un control

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Anemona2020):

A postat acest comentariu imbecil, pur si simplu datorita faptului ca iti lipseste informatia stiintifica si medicala minim necesara sa fie cunoscuta de orice fata/femeie in acest domeniu. Cele expuse in prezenta intrebare se intampla relativ frecvent si din acest motiv se considera/apreciaza ca reprezinta o situatie... ABSOLUT NORMALA.