| AnaaaaaConstantin22 a întrebat:

Asta e a 2 a zi in care imi intarzie menstruatia. Mentionez ca am avut contact sexual (si de fiecare data am folosit prezervativ si NU s-a spart) oare de la ce imi intarzie? Sunt sanse de a fi insarcinata?

Ma gandesc ca sperma sau acel lichid sa nu fi curs pe langa, pe la inel, e posibil?
Plus ca ma dor sanii, am dureri de burta si imi este putin rau (uneori) sunt de la menstruatie, nu?

Va rog sa nu raspundeti cu stouri sau daca habar n-aveti.
Dau funda

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Se poate aprecia/presupune ca in cazul tau menstruatia pur si simplu intarzie sa apara/sa porneasca datorita faptului ca ciclul tau menstrual are caracteristica principala cea de a fi mereu de tip neregulat. Pentru a fi corect informata trebuie sa cunosti/stii urmatoarele :
Sangerarea menstruala porneste la data preconizata/anticipata numai in cazul in care ciclul menstrual este de tip regulat. Iar in cazul in care ciclul menstrual are caracteristica principala de a fi de tip neregulat, atunci sangerarea menstruala poate sa inceapa /porneasca uneori mai devreme iar alteori mai tarziu cu cateva zile fata de data calculata/preconizata/presupusa.
Ciclul menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima zi, pe baza unui program STRICT HORMONAL care este stabilit in functie de activitatea hormonala existenta in organismul fiecarei femeii in primelor 2-3 zile ale ciclului menstrual. In timpul in care ciclul este in perioada sa foliculara, cea care incepe odata cu prima zi de menstruatie si tine pana in ziua ovulatiei.
In cazul in care ovulatia nu se produce la momentul optim si anume in cea de a 14-a zi a ciclului, atunci apare dereglarea care poate fi in minus si menstruatia porneste mai repede. Cand ovulatia se produce dupa ce au trecut peste 14 zile fata de prima zi de pornire a menstruatiei, atunci lungimea ciclului menstrual creste/se prelungeste si apare asa zisa ''intarzierea'' in pornirea menstruatiei. Intarzierea se produce ca urmare a procesului prin care desfasurarea activitatii hormonale este perturbata de cauze medicale.
S-a determinat stiintific faptul ca dereglarile : pot fi mai mari sau mai mici, ca apar pe fondul unor afectiuni care impiedica buna functionare la un moment dat a unei singure sau a mai multor glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glandele suprarenale). Din cauza dereglarilor care pot sa apara in activitatea glandelor endocrine, se poate intampla ca uneori chiar si in cazul celor mai bine/precis reglate cicluri menstruale, sa apara dereglari destul de importante. La randul lor orice dereglare hormonala provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina de tip NEREGULAT sau DEREGLAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca intarzierea actuala fata de ziua in care ar fi urmat sa inceapa menstruatia, este provocata de o astfel de dereglare hormonala. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, uneori poate prezenta variatii de la cele mici (si mai frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari un pic mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si doar in cazuri mult mai rare, intarzierile pot sa fie uneori chiar si de 2-3 luni, cu toate ca NU existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc mai frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma fiindca uneori cu totul inexplicabil, activitatea hormonala se poate modifica si sa treaca de la normala, putin dereglata la una grav dereglata din cauza functionarii defectuoase a una sau a mai multe glande endocrine. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Raspund ca cel mai sigur e sa mergi la ginecolog, pot fi schimbari hormonale, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In afara de sarcina există o serie de motive pentru care ciclul menstrual poate întârzia față de intervalul obișnuit. Cele mai frecvente motive sunt:
- stres;
- scăderea bruscă a greutății corpului;
- supraponderalitate sau obezitate;
- efortul fizic în exces;
- administrarea de anticoncepționale;
- menopauza;
- sindromul ovarului polichistic (PCOS).

| Shoto a răspuns:

Nu te panica, si du-te la ginecolog.