| Mad14Nicol a întrebat:


Întrebarea mea e legată de anticoncepționale și antibiotice.
În urma unei infecții urinare, doctorul mi-a prescris ciprinol 500 mg timp de 5 zile (2 pastile pe zi, una la 12 ore). Pastilele le-am luat de pe data de 26 iunie până pe 30 iunie. Menstruația mi-a început pe 28 iunie, iar vineri 29 iunie am inceput următoarea folie de pastile.
Știu că antibioticele întrerup efectul anticoncepționalelor și trebuie o protecție suplimentară pe timpul tratamentului și 7 zile după acesta, și chiar asta am făcut, aceasta fiind a 7-a zi după tratament. Problema este că de astăzi, până pe 13/14 iulie, mă aflu în perioada fertilă (ziua de ovulație, potrivit călendarului, fiind 12 iulie), așa că întrebarea mea este: ovulația va avea cu adevărat loc? Să folosesc protecție suplimentară până la sfârșitul perioadei de ovulație sau să nu-mi fac griji deoarece pentru a evita o sarcină trebuie doar să iau 7 pastile indiferent de perioada lunii?

Aștept răspunsul dvs., mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Din expunerea ta reiese faptul ca TU folosesti metoda de protectie contraceptiva prin administrarea de pastile AC. Fiindca folosesti aceasta metoda de protectie ar fi trebuit sa stii/cunosti ca in acest caz incepand din momentul in care ti-ai administrat prima pastila AC, din momentul respectiv ciclul menstrual a fost modificat RADICAL, in sensul ca NU mai exista nici o ziua cea a OVULATIE si nici PERIOADA FERTILA. Astfel ca aceasta afirmatie de-a ta : ''Problema este că de astăzi, până pe 13/14 iulie, mă aflu în perioada fertilă (ziua de ovulație, potrivit călendarului, fiind 12 iulie), așa că întrebarea mea este: ovulația va avea cu adevărat loc? "" este complet GRESITA, ERONATA, FALSA. In cazul in care este folosita in mod corect aceasta metoda de protectie prin pastile AC, activitatea ovarelor este oprita si din acest motiv NU se mai elibereaza OVULE VIABILE. In prospect este precizat ca : ''Atunci când sunt folosite corect (administrate zilnic la o oră cât mai constantă, pe perioada menționată în prospect), pilulele sau o eficiență de 99%, ceea ce înseamnă o medie de mai puțin de 1 sarcină la 100 de utilizatoare. În aceste condiții, sarcina poate apărea numai printr-o eroare de administrare. De exemplu, chiar daca sunt administrate la aceeași ora, în condițiile în care femeia consumă anumite medicamente sau alimente care interacționează cu pilulele sau apar vărsături în primele ore de la administrarea, pilula nu mai este metabolizată de organism. Astfel, se creează o "fereastră" care permite spermatozoidului să fecundeze ovulul femeii.'' In concluzie este necesar sa fie folosit prezervativul pe perioada administrarii ANTIBIOTICELOR (puternice) si ulterior inca minim 5-7 zile.

0 răspunsuri: