| Carolapet a întrebat:

pe data de 12 am avut contact neprotejat pe 13 mi-o venit menstruația și a ținut 5 zile. Pe data de 23-24-26-30-1 am avut contact neprotejat, menstruația îmi vine din 22-23 de zile de la ultima. Îmi poate spune cineva aproximativ când au fost zilele mele fertile? Ma simt obosita, urinez o data la câteva ore (nu ma ustura, e multă urina) am avut o noapte și nedormita și nu înțeleg de ce. Am avut scaune moi, sânii mei sunt ușor dureroși și ieri m-a durut capul. Sa fiu însărcinată?

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca ciclul menstrual a inceput in data de 13 (Decembrie) si dupa afirmatia ta : ''menstruația îmi vine din 22-23 de zile de la ultima''. reiese ca ciclul menstrual ar fi urmat sa se desfasoare in perioada cuprinsa intre : 13.12 - 3/4.01 = 22-23 zile.
Fiindca OVULATIA se produce intotdeauna cu 14 zile inainte de prima zi a urmatoarei menstruatii care in cazul tau ar urma sa inceapa in data de 4 sau 5 Ianuarie, reiese ca OVULATIA a avut loc cel mai probabil in data de 21 sau 22 Decembrie. Astfel ca PERIOADA FERTILA s-ar fi situat in intervalul cuprins intre 17 - 23 Decembrie.
Reiese ca primul act sexual cel care a fost intretinut in data de 23 Decembrie ar fi putut sa aiba loc intr-o zi 100 % INFERTILA in cazul in care ciclul a fost programat hormonal sa aiba lungimea de 22 de zile si ovulatia s-a produs cu 2 zile mai inainte sau acel sex sa fi fost intretinut exact la limita, in ziua imediat de dupa ziua ovulatiei, caz in care ar mai putea exista insa doar o foarte mica probabilitate de a mai exista OVUUL care sa mai fie VIABIL si astfel sa se poata forma o sarcina.
Este foarte greu de formulat un raspuns care sa fie si CORECT in astfel de cazuri in care sexul este intretinut in perioada de ''granita'' intre perioada fertila si cea infertila.
Probabilitaea sa fi ramas insarcinata este destul de mica spre imposibila, insa nu se poate exclude in totalitate.
Raspunsul cert il vei avea in urmatoarele 1-2-3 zile. Multa sanatate!