Depinde cand in Iunie dar cel mai probabil ai trecut de cele 12 saptamani, implicit de perioada de gratie pentru avort.
Orice ai face de acum o sa afle, pentru ca sarcina va continua si in curand o sa se vada. Ar fi bine sa ii spui cat mai repede ca sa poti merge la controlae incat sa nu te trezesti cu probleme. In functie de ce decideti poti pastra copilul sau il poti da spre adoptie.
Astea sunt riscurile la o varsta ca a ta. Lipsa de informare in ale protectiei sexuale. Baiatul a bagat-o, a scos-o si a plecat la alta. Daca nu vorbesti cu mama ta, atunci vorbeste cu mama lui. Se va „bucura" sa auda ca va avea un nepotel.
Și fiul meu mai mare e adoptat pentru că mama lui naturală avea 17 ani și locuia cu mama ei care nu avea locuință proprie și locui a cu concubinul ei care a spus că destul a primit=o cu fată cu tot și nu mai primește și un copil. Așa că la 5 zile l=a părăsit, a ajuns la o fundație unde lucra soțul meu și de acolo l/am luat noi.Eu nu am întâlnit/o dar asistentele sociale de la fundație au spus că nua vrut să facă avort pentru că a vrut să dea copilului ei măcar darul vieții. Fiul meu a spus că a iertat=o că l/a părăsit și că atuci când o va întâlni îi va spune că o iubește. Te încurajez din tot sufletul în primul rând să nu faci avort, să nu omori un copil care nu are nici o vină. În primul rând contează dacă tatăl copilului e dispus să te ajute.Mai sunt fete care s/au căsătorit la 15 ani și au crescut copiii pe care i=au născut. Dacă el nu vrea să/și asume răspunderea, chiar dacă ți=e greu ar trebui să vorbești cu mama ta, chiar dacă se supără poate e dispusă până la urmă să te ajute cu creșterea copilului. Dacă nu sunt fundații care primesc fete însărcinate și le asistă pe perioada sarcinii și pot sta acolo o perioadă și după naștere.E celebru în România părintele Tănase care a primit și primște sute de fete însărcinate. Sunt și alte fundații, dacă te interesează îți scriu pe privat adrese. Dacă faci avort devii mama unui copil pe care tu l/ai omorât și duci cu tine această povară o viață întreagă.
Poti sa dai si 1% funda.
Ce mai ramane de facut?
Dupa tine asa... nu stiai la ce se ajunge daca faceti fara prezervativ? Adica, scuze, aparent nu.
Ii zici mamei tale, altfel o sa ramai cu copil. Desi nu stiu cum, fizic, ai putea sa faci asta la 14 ani si sa si ramai insarcinata. Bine, asta daca chiar asa este.
În momentul când a ejaculat în tine ar fi trebuit sa iei pastila de a doua zi. Dar acum ai la dispoziție varianta, sa vorbesti cu mama ta și sa faci avort.
Nu vă mai înțeleg. Aveți internetul la îndemână. Ce e așa greu să te informezi în legătură cu o metodă de protecție pentru a evita o sarcină? Mor când vă aud că la 12-15 ani voi deja ajungeți cu burta la gură că v-ați tras-o cu toate gunoaiele societății și după vă plângeți aici pe site. Mi-e scârbă de generația asta și mi-e teamă că următoarele generații vor fi și mai rele.
Hei!
O relație presupune multă responsabilitate, dar minteri o sarcină și ulterior un copil.
Cel mai indicat lucru pe care ar trebui sa-l faci după părerea mea este sa discuți cu cea mai apropiată rudă a ta care este cea mai open mind si in loc să te judece te va ajuta, multa grijă!
Iti raspund pentru ca este o intrebare publica pe care o citesc si altii.
Nu ai ce sa faci decat sa vorbesti cu mama ta pentru ca daca esti insarcinata nu ai cum sa ascunzi, se va afla oricum. Nu te intelegi cu mama, asta e, da-i vestea si daca comenteaza spune-i ca trebuia sa te invete cu rabdare despre sexualitate nu sa te lase sa descoperi singura riscurile. De asemenea trebuie sa vorbesti si cu printul din iunie sa isi anunte parintii. Nu mai amana pentru ca daca e sarcina cum zici ai nevoie de supraveghere si suport.
Pai ce sa faci? Natura ta este sa dai nastere unui copil iar pe tine asta te a preocupat.
Asta esti. Insarcinata.
Nu prea intelg intrebarea ta. Sau mai exact ce raspuns astepti? Cand ai facut-o nu ai avut nici un sfat de care sa tii cont, si daca l-ai fi avut nu cred ca l-ai fi luat in consideratie, iar acum vrei sfaturi online pentru fapta deja comisa?! Poti sa ii dai funda mamei tale pentru o relatie mama-fica... de invidiat.
Faci rost de 500 lei vorbești cu un cabinet privat de ginecologie (iei si suni) si te rogi sa te ajute prin medicamente avortive
Https://musingsofabirthmom.com/2015/12/10/mary-did-you-know/
Faptul e consumat. Relatia cu mama ta nu e buna acum, dar gandeste-te cum va arata cand vei naste. Mergi la ginecolog cu mama sau cu alta ruda. TREBUIE sa ii spui mamei tale. Poate te va cearta, te va bate, aia e. Tot copilul ei esti. Nu sta asa pana faci 9 luni de sarcina. Singura ta solutie e sa mergi la ginecolog. In niciun caz sa nu te apuci sa iei de capul tau pastile. Nu ai idee cat de periculoase sunt. De morala oricum nu vei scapa.
1. Documenteaza-te inainte sa faci sex, mai ales ca ai o varsta frageda.
2. Tu la varsta asta crezi ca esti foarte matura, dar uite ce s-a intamplat: o sarcina nedorita. Vrei sa fii copil cu copil? Daca nu, atunci mergi la ginecolog cu un adult, ca esti minora.
3. Ardea casa daca nu faceai sex? Nu, dar probabil asta inseamna "iubirea" in relatie pentru tine. Observ ca multe adolescente ca tine au probleme in familie si cauta alinarea, afectiunea in bratele "iubitilor". Nu mai crede ca tot ce zboara se mananca (vorba vine). Sa fii neinformata cu netul la nas nu e bine. Gandeste-te la consecinte inainte sa actionezi. Si nu e vorba doar de sex, ci de orice actiune pe care o faci.
4. Din lectia asta va trebui sa intelegi ca trebuie sa te protejezi. Iti recomand sa lasi actele sexuale si sa te ocupi de scoala. Sex vei face toata viata, ai timp. Invata acum sa ai mai tarziu un job decent.
* Doar din faptul ca oferi funda reiese ca esti foarte imatura. E o problema serioasa un test de sarcina pozitiv la doar 14 ani. Nu e de joaca. Viata ta poate fi in pericol. Vorbeste cu mama, cu familia ta despre asta.
Doamne! Nici nu inteleg ce a fost în capul tau. La tine nu a ajuns informația că asa se fac copiii? E logic ca daca ejaculeaza in tine, nu doar ca exista sanse sa rămâi însărcinată, ci sigur rămâi însărcinată!
În primul rând as zice ca la vârsta ta nu ar fi trebuit să îți stea gândul la sex, dar e viata ta si faci ce vrei cu ea, chiar dacă, după cum vezi, trebuie să suporți consecințele. În al doilea rând trebuia sa spui ceva atunci, pentru că cu cât trece timpul cu atât sarcina evolueaza si nu se mai poate face nimic. Pe lângă asta corpul tau e încă în dezvoltare si crestere...
Nu poti face altceva decât să vorbești cu mama ta. E logic sa reacționeze urât, dar ea e singura care te poate ajuta, chiar dacă nu te înțelegi asa bine cu ea.
Asta va fi învățătura ta de minte. Chiar dacă vei avea acest copil nu e un capăt de lume. Din pacate nu esti singurul copil care va creste un alt copil.
Ciao! Sexul, la inceput, indiferent de varsta, se face numai si numai cu prezervativ, tocmai pentru a preintampina situatia in care te afli tu acum. Acum se poate folosi prezervativul, si chiar e indicat prin tot felul de campanii media si nu numai. Inainte de 1989, contraceptia si orice metoda contraceptiva era strict interzisa.
Nu stii sa profiti de libertatea ce ti-o ofera democratia, ce sa faci? C`est la vie!
Acum e cam tarziu.
Nu stiu in ce masura, ce procent, dar foarte mic, cred, e ca la 3 luni dupa actul sexual, testul de sarcina sa fie fals pozitiv.
Oricum, candva trebuie mers la doctor si spus. Controale, analize, investigatii.
Ai deja trei luni nu se mei poate face avort nici sa nu te gandesti. Pastreaza l si bucurate de bebelus.
Nu cred asta e o gluma proasta
) esti mai ceva ca tiganii la 14 ani auzi, ce e mai nașpa e ca jegosul ăla inconștient o sa te lase cu ochii în soare
Nu stiu daca e pe bune intrebarea, dar dacă vrei sa faci avort o sa ai nevoie de acordul părinților
) ca tu esti minora, asta în caz că iti vine în cap vreo de n-ar află părinții
) sa iti iasa din cap asta
Unele sunt atât de proaste încât nici "curve" nu le poti numi.....ca alea barem se protejeaza
Ii zici lu maica-ta, te bate, ea ii zice lu taica-tu, te bate si el si dupa poate se calmeaza si faci avort sau poate nasti, ai belit pl oricum.
Dar de ce nu a finalizat cu oral sau sa fi folosit prezervativul ai doua variante, ori ii spui mamei tale ca esti însărcinată ca ai iubit ai facut sex si te-a lasat ori o sa ai un copil de crescut la 14 ani
La ce kkat va trebuie voua copii la 14 ani ma intreb? De-abia ai invatat sa scrii si sa citesti si iti curg mucii in gura si tu vrei copil... Vai si-amar de viata voastra, ce-o sa va dati voi cu capul de pereti mai tarziu... De fapt vai si-amar de tine ca ai sa ramai singura cu un copil si ai sa-ti dai seama cat de proasta ai fost, dar in special vai si-amar de copilul ala crescut de o mama minora si fara cap. Voi aveti impresia ca viata e o joaca de papusi de la teatrul "Tandarica". Vai si-amar de p1zd@ voastra si ce-aveti in capsorul ala sec. Ti-a trebuit *** de la 13 ani, ok, treaba ta, dar nu te apuca acum sa mai distrugi si un copil dupa tine. Daca vrei sa-ti sabotezi viata si sa ti-o f u t i in gura, f u t e -ti-o singura, nu mai nenoroci si un copil dupa tine. Vrei sa te distrezi, bravo, distreaza-te, dar nu baga un copil in calcul in joaca ta naiba cu viata.
Strabunicile si stra-strabunicile tale la ce varsta au facut copii? Rade ciob de oala sparta!
Acum toată lumea e bună să judece și să-și dea cu părerea. Eu îți spun un lucru orice ai face păstrează copilul pentru că este un DAR de la Dumnezeu, altă dată poate ți-ai dori un copil și Dumnezeu nu ți-l mai dă, știu cazuri concrete în care fata respectivă a făcut avort la 14 ani și când a ajuns și s-a căsătorit pe la 27 ani, nu a mai putut face copii, a pedepsit-o Dumnezeu. Vorbește cu mama ta, poate te înțelege! Poate ști vorba aia:,, Ce este avortul? Este urletul unui copil care spune:,, Te-aș fi iubit mamă! "".
Viața cere sacrificii, știu că este greu pentru o fata de 14 ani să păstreze un copil, dar:,, Cel mai mare sacrificiu este adesea cea mai mare răsplată."
Te pup și sper să faci alegerea cea mai înțeleaptă!
Buna, iti recomand sa ii zici sincer poate o sa te inteleaga. Daca nu iti recomand sa incerci sa te calmezi si eventual daca cel cu care ai facut tine la tine sa te primeasca, dar in niciun caz sa avortezi gandeste-te doar ca ai fi fost tu. Daca nu iti convine ideea si nu iti asumi ai putea macar sa il lasi la maternitate si sa il parasesti macar asa o sa aiba o sansa sa ajunga la o familie