anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna! Trec printr-o perioada mai dificila emoțional și nu știam cui sa ii destăinui ce simt și ce gândesc, nu aveam cui sa ii cer părerea, așa ca am apelat la colectivul de pe TPU!
Am o relație frumoasa de aproape 5 ani, ne-am logodit in vara și totul părea sa fie bine, pana acum 2 luni când am descoperit faptul ca iubitul meu face aceleași chestii ca in trecut, adică a început sa aprecieze și sa privească alte fete, el a zis ca o face fara sa își dea seama și ca așa a făcut mereu…de asta nu se poate controla. Mi-a promis ca nu mai face asta acum un an și totuși m-a făcut sa ma simt prost in fata unei fete pe care el încă nu recunoaște ca o privea. In trecut a fost un baiat mai "golan" dar de când este cu mine a renunțat la vechile obiceiuri, ne petrecem toată ziua împreuna după ce vine de la munca, ma ia oriunde cu el, chiar și atunci când iese cu băieții.
Problema e ca eu am niște limite și nu permit unui baiat sa mi le calce in picioare și de câteva săptămâni ma port rece cu el, ca sa ii arat ca ma poate pierde, țin sa precizez ca in timpul asta nu a mai făcut nimic care sa ma afecteze, mi-a pus parolele in telefon la toate conturile lui de socializare, deși nu am vrut pentru ca mi se par personale, mi-a cumpărat flori și bomboane, a plâns și a zis ca nu vrea sa ma piardă și ca ar renunța și la ochi doar ca sa nu îl părăsesc. Nu știu dacă sa cred ca se va schimba și ca va rămâne ca și acum, ca nu o sa mai facă greseli și ca nu o sa ma mai facă sa ma simt prost! A stat doar după mine in astea doua săptămâni, se așeza cu capul pe pieptul meu și aștepta sa îl iubesc ca de obicei dar nu am făcut-o și am văzut ca era dezamăgit dar oricât de nasol m-am comportat cu el de la evenimetul cu pricina, el nu m-a lăsat și nu a comentat, nu l-am mai pupat ca de-obicei, nu i-am mai spus te iubesc și a fost dezamăgit și a zis ca este prost dar merita asta, eu nu m-as comporta așa cu el dacă nu s-ar fi adunat multe "greseli" pe parcursul relației. El a mai făcut gafe (nu mari ca și înșelatul, minore: mințit, ascuns chestii) și acum nu știu ce sa fac, inima îmi spune sa îl cred și creierul îmi tipa "dacă face la fel? Dacă e doar de fațada? Daca nu se schimba ca nu poate sau nu vede greșeala?
Băieți dacă vedeți asta, voi v-ați schimba pentru o fata pe care o iubiti?
Fetelor voi l-ați crede? L-ați ierta parțial?

8 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

Depinde in ce fel sa ma schimb. Oricum, eu nu as face niciodata ce a facut el, daca as fi impreuna cu o femeie pe care o iubesc.

regis
| regis a răspuns:

Nu sunt prea priceput in relatii dar sigur nu m-as schimba pentru nimeni. Daca cineva ma. iubeste, trebuie sa imi accepte si bunele si relele.
Din ce am mai citit insa, dar si din experiențe personale, reactiile astea de răcire niciodată nu intaresc relatia, dimpotrivă. Si e logic, orice posibila relatie va incepe cu mylta căldură, iar cand omul are de ales intre caldura și răceală, ghici ce va alege?

| dullcat a răspuns:

Buna.Cand pui problema asa, hai sa zicem ca orice om merita o a doua sansa(desi eu as tinde sa ascult de creier, aici).Dar daca dupa aceea ajungeti in punctul din care ati pornit, stii ce ai de facut.

| VoidEternal a răspuns:

Buuuuun, foarte matură atitudinea ta pasiv agresiva, e perfect sa acționezi așa în loc să vorbești cu el verde în față.

Eu zic sa ii scoți ochii din cap ca să nu mai "privească".

Ești extrem de nesigură și lipsită de încredere dacă simplu fapt că "privește" te deranjează atât de tare încât îl ignori cu săptămânile.

Soția mea uneori îmi arată ea o fata frumoasa pe strada și pe vremea când încă eram pe rețelele de socializare nici nu o interesa ce fac eu pe profilul meu. Cum ziceam, asta zice multe despre câtă încredere în tine și în el ai tu, mai ales că sunteți împreună de 5ANI! Trist.

"L-ați ierta parțial" WTF! Tu nu ai limite, ai "limitări".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand, barbatii gandesc altfel cand vine vorba de atractie. La noi e pe sentiment, la ei e pe instinct.
In al doilea rand, mi se pare nu prea i-ai dat timp sa i se faca dor de tine. Cica faceti tot impreuna, te ia peste tot CHIAR SI CAND IESE CU BAIETII? Pai de ce? Ala ar trebui sa fie momentul lui. Spatiul face bine intr-o relatie si tot ce s-a intamplat a fost din cauzele astea. Cand stai 24/7 cu o persoana atata timp, ti se mai duce. Asimilezi si incepi sa vezi dincolo de situatia actuala adica el nu a mai constientizat ce face daca aceeasi rutina non-stop.

Iar increderea e cel mai important lucru intr-o relatie. Ce parole si ce verificat? Asta e control, nu iubire. Cand e iubire si intelegere, pur si simplu simti ca ceva-i in neregula, sau hai... Daca ai dubii il pui atunci pe loc sa iti arate toate conversatiile si conturile, dar nu control total ca sa vezi tu ca nu face nimic cand el are instincte puternice.

Nu te supara acum, dar asa pare ca sta treaba.

| Hollyg a răspuns:

Sincer, nu iti poate spune nimeni concret daca el s-ar schimba sau nu. Ori iti asumi ca el sa nu se schimbe și sa suferi in continuare, ori pui punct și mergi mai departe. Tine de tine de cat de bine il cunoști. Personal nu aș tolera o asemenea situație. și nu mă refer doar la noi femeile, ci și la bărbați.

| ziustin a răspuns:

Hmmm ti-a dat parolele, wtf. In al doilea rand, daca te porti rece cu el, ce crezi ca rezolvi? Mai bine discutie clara si punct. Iar daca inteleg eu bine, pe tine te-a deranjat ca se uita la alte tipe. Nu inseamna ca daca le apreciaza aspectul, se si culca cu altele. Pur si simplu le admira din punct de vedere estetic. Sunt multi barbati care fac asta. E o vorba, ce este frumos si lui Dumnezeu ii place

| Mlk2023 a răspuns:

Cred că ar fi bine să nu mai vorbiți pentru 1-2 luni, cel puțin, maxim câteva luni, ca să își dea seama că te poate pierde foarte ușor. În același timp, perioada de despărțire nu trebuie să fie lungă pentru ca el să nu cadă în deznădejde.