| Brunett94 a întrebat:

Am o problema. Ieri, 29, mi-a venit menstruația și azi deja mai am doar câteva scurgeri. Mie nu îmi vine niciodată menstruația pe aceeași data, calendaristic vorbind. Dar mereu mă ținea 3- 4 zile. Luna aceasta nu îmi explic ce sa întâmplat. Mi sa mai întâmplat o data așa, atunci când mi-am început viața sexuală. Atunci am zis ca este din cauza ca mi-a început viața sexuală, dar acum? De ce sa mă tina menstruația atât de puțin?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Cantitatea de menstra formata si eliminata in timpul menstruatiei depinde de dezvoltarea si dimensiunea ENDOMETRULUI care s-a format in ciclul menstrual anterior. Ciclul tau menstrual este unul neregulat din cauza faptului ca probabil functionarea glandei pituitare este defectuoasa si din acest motiv nu s-au mai transmis semnalele necesare ovarului de a incepe sa produca hormonul feminin estrogen care la randul sau transmite semnalul catre mucoasa uterina denumita ENDOMETRU sa inceapa sa se ingroase pentru a fi gata sa accepte uneventual ovul fertilizat. Din cauza unor dereglari hormonale in ciclul menstrual abia terminat ENDOMETRUL NU s-a dezvoltat normal si a ramas unul mic, anemic, subtire, chiar pipernicit, cu un volum foarte mic de mucoase si tesuturi in componenta sa. Din acest motiv in momentul destramarii acestui endometru atat de atipic si a transformarii sale in menstra, cantitatea de menstra rezultata a fost mult mai mica si mult diferita ca si compozitie, aspect, textura, culoare, etc. si bineinteles ca si flux de eliminare. Din acest motiv nu s-a mai manifestat ca si altadata pe o perioada mai lunga si la fel de abundenta. Este singura explicatie plauzibila d.p.d.v. stiintific si medical. O consultatie endocrinologica ar fi mai mult decat binevenita. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| LexiEla a răspuns:

Poate maine va curge normal. In orice caz, poate incearca sa se regleze menstruatia si de aceea.

| Brunett94 explică:

Mi-am dat seama ca luna aceasta mi-a venit de 2 ori. Prima data pe 2 și acum pe 29. Și asta e prima data când se întâmplă.

Întrebări recente