| ANASTASIA44 a întrebat:

Dacă am făcut sex neprotejat iar pentru siguranța mea am luat pastila de a doua zi Escapelle(în 46 de ore) iar după 6 zile mi-a apărut o scurgere destul de abundentă (la data în care așteptam menstruația) și a durat 5 zile mai trebuie să mă îngrijorez?

3 răspunsuri:
| 2EXA a răspuns:

Si eu am folosit Escapelle din nestiinta. Eram prost informata si credeam ca poti ramane insarcinata din absolut orice. Ei bine cam exact ca tine patisem si eu.
Nu era necesar sa iei pastila deoarece nu ai cum sa ramai. De altfel pastila de urgenta iti deregleaza menstruatia, fie ca in prima luna fie peste cateva luni.
Totul este okay insa e recomandat sa NU iei mai mult de 2 pe an.Au efecte negative.

| corbulalbrosu a răspuns:

Din descrierea prezentata reiese ca in mod cert/sigur contactul sexual amintit a fost intretinut CU 6 zile inainte de data la care ar fi urmat sa porneasca menstruatia conform calculelor facute. Este determinat stiintific si medical ca formarea sarcinii este in proportie de 100% IMPOSIBILA in perioada ultimelor 9-10 zile ale ciclului, fiindca ultimele 9-10 chiar 11 zile, situate inainte de ziua in care va porni menstruatia conform calculului, reprezinta PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE, adica zilele in care este cu totul IMPOSIBIL sa se formeze o sarcina chiar si daca sperma este ejaculata in vagin in fiecare din acele 9-10 zile. Fiindca in acel moment formarea sarcinii era 100% IMPOSIBILA, pastila de a 2-a zi Escapelle a fost folosita ABSOLUT INUTIL si datorita faptului ca iti lipsesc informatiile corecte si cu toate acestea NU te-ai interesat in cele 2 zile (în 46 de ore) avute la dispozitie, ai reusit sa-ti bati joc de sanatatea organismului ta, sa-ti dereglezi ciclul menstrual poate chiar sever pe o anumita perioada, din cauza comportamentui care denota o crasa IRESPONSABILITATE. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Nu daca ti-a venit menstruatia.