|

Dacă fata este pe ciclu si face sex, dacă rămâne însărcinată ciclul continua sa vina sau se oprește?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ciclul se va opri. Doar, că, chiar dacă e gravidă, e posibil ca în prima săptămână, fiind deja pe ciclu, acesta continuă. Dar, apoi, ciclul se va opri și va reapărea după ce organele genitale se vor vindeca după naștere și își vor relua activitatea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca actul sexual este intretinut in timpul zilelor de sangerare menstruala, adica in primele 2-3-4-5 zile ale ciclului menstrual, sangerarea NU se opreste chiar daca sperma este ejaculata in vagin ci va continua exact la fel ca si cum NU ar fi avut loc actul sexual. Probabilitatea de a se putea forma o sarcina in urma unui act sexual intretinut in zilele de menstruatie este foarte mica de doar 2-3% chiar si in cazul in care sperma este ejaculata in vagin.
Dar daca, intrebarea ta se refera la faptul privind existenta sau lipsa menstruatiilor dupa ce s-a format si instalat o sarcina in uter, atunci raspunsul este NU. In urmatoarele 9 luni de sarcina si inca 3-4 luni dupa nastere, activitatea ovarelor si a aparatului reproducator este oprit complet si din acest motiv in perioada urmatoarelor 12-13 luni de dupa momentul in care s-a format sarcina, NU se vor mai produce menstruatii. Pornirea urmatoarei menstruatii se produce de obicei dupa trecerea a 3-4 luni de la nastere. Multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca este pe ciclu, nu poate sa ramana gravida.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ciclul continua
si POATE sa ramana insarcinata, exista ceva numit super-ovulatie
tin minte ca am citit undeva ca nu exista nici un moment in care o femeie sa nu poata ramane insarcinata la modul absolut, absolut, daca nu e deja insarcinata si nu are nici o forma de birth control (daca scriu atinconceptionale, in romana inseamna numai pastile, nu si restul, care sunt... multe)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează