| cCristiannn a întrebat:

Dupa un contact neprotejat,fata a luat Escapelle, tin sa mentionez ca am ejaculat pe burta si m-am si uitat sa vad daca se vede vreo picatura de sperma prin inauntru nu era si acelasi lucru l-a facut si fata in baie.
Ei bine fata a luat Escapelle si dupa 2 zile,mi-a zis ca nu mai are greata si insomnie,nu a vomitat deloc si se simte bine. Inca nu i-a venit ciclul,dar credeti ca mai poate sa ramana insarcinata, daca a scapat de simptome.

12 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Chiar dacă a luat Escapelle, tot mai rămâne un RISC de sarcină de 10-20 % :(


COPIAZĂ răspunsul meu şi du-l prietenei tale :


De obicei, menstra vine la data obişnuită.

Pentru SIGURANŢĂ, poţi face 2 teste de sarcină CORECTE, la 28/31 de zile de la administrarea "pilulei"!


Atunci când „presupui" că ai rămas însărcinată, pentru mai multă siguranţă POŢI face un test de sarcină - dar, ATENŢIE : la momentul testului TREBUIE să ai cel puţin 3 săptămâni de la ultimul contact sexual neprotejat!

În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat – AMBELE condiţii TREBUIE îndeplinite ( după caz ).

Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.

Vezi şi un Prospect la linkul :
http://farmaciaverde.util21.ro/......mexim.html

Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, se face 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) SAU la cel puţin 3 săptămâni de la contactul sexual neprotejat - iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!

În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul ( INDIFERENT de rezultatul testului anterior )!

Un test CORECT se face din PRIMA urină de dimineaţa, şi NU sunt recomandate acele teste tip „bandă" care se introduce într-un vas cu urină – tocmai de aceea că poţi să GREŞEŞTI mult mai uşor ( introduci prea MULT banda în urină )!

Te duci la farmacie şi cumperi 1-2 teste de sarcină, test tip "stilou"/casetă ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele, deci nu test tip „bandă" ) - au un preţ mediu de 10-15 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!

ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!

Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/

Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!

EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!

Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, decât DACĂ se foloseşte ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa ( să NU urinezi în timpul nopţii, altfel urina de la test NU va fi concludentă )!

În CONCLUZIE : pentru a scăpa de orice „bănuială" atunci când ai avut contact sexual neprotejat ( sau s-a rupt prezervativul ), mai ales dacă următorul ciclu o să-ţi întârzie, poţi să FACI testul de sarcină şi, deoarece ( cred că ) ai ciclu neregulat, să REPEŢI acel test la 3 zile după primul ( indiferent de rezultatul primului test )!

Ambele teste TREBUIE să iasă NEGATIVE; dacă unul iese negativ şi celălalt pozitiv – atunci trebuie un consult ginecologic pentru a verifica supoziţia de sarcină ( îţi face un test de sânge pentru depistarea sarcinii )!

Dacă faci testele CORECT atunci au SIGURANŢĂ de 98-99 %, se „confirmă" unul pe altul.Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 50-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.

Escapelle – EXTRAS Prospect :
S-a estimat că Escapelle previne 85% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat...
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.

De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămâi însărcinată!

Pentru a avea o EFICIENŢĂ apropiată de 80-85 % pilula TREBUIE luată în primele 48 ore de la contactul sexual „neprotejat"!

De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).

Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.gedeon-richter.ro/......202014.pdf

http://www.gedeon-richter.ro/......202014.pdf


ellaOne / pilula de a 5-a zi se poate lua până la maxim 120 ore DUPĂ contactul sexual neprotejat, dar se obţine doar pe bază de REŢETĂ medicală – pentru asta fiind necesar un control GINECOLOGIC şi, recomandabil, o vârstă de peste 18 ani!

ellaOne – EXTRAS Prospect :
„Indicaţii terapeutice
Contracepţie de urgenţă în interval de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.

Doze şi mod de administrare
Acest tratament constă într-o comprimat cu administrare orală, ce se va administra cât mai repede cu putinţă, dar nu mai târziu de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Acest comprimat poate fi administrată cu sau fără alimente.
Dacă în decurs de 3 ore de la administrarea ellaOne pacienta vomită, se va administra un nou comprimat.
ellaOne poate fi administrată în orice perioadă a ciclului menstrual.
Prezenţa sarcinii trebuie exclusă înainte de a administra ellaOne.
Metoda contraceptivă de urgenţă ellaOneellaOneellaOne nu elimină riscul unei sarcini în toate situaţiile.
Dacă sarcina apare după tratamentul cu ellaOne, ca în cazul tuturor sarcinilor, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini extrauterine. Sarcina extrauterină poate continua, în ciuda sângerării uterine.
După administrarea ellaOne, este posibil ca menstruaţia să înceapă uneori cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât data aşteptată. La aproximativ 7% dintre femei, menstruaţia a început cu mai mult de 7 zile înainte de data aşteptată. În aproximativ 18, 5% dintre cazuri, s-a înregistrat o întârziere de mai mult de 7 zile, iar în 4% dintre cazuri, întârzierea a fost de mai mult de 20 de zile."
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.medipedia.ro/......-30mg.aspx

Vezi şi Prospectul de la linkul :
http://www.gedeon-richter.ro/......202014.pdf

În mod "normal", conform Prospectului, menstruaţia ar TREBUI să vină la data obişnuită, sau chiar mai repede!

Dereglările hormonale sunt un efect "secundar", NU apare la toate fetele/femeile - depinde de la fată la fată, în funcţie de cum "reacţionează" fiecare organism.
Şi, chiar dacă ciclul tău se dereglează în urma acestei tablete, în 2-3 luni de la administrare ciclul îşi va "reveni" la normal.


Toate cele bune.

| neutrino a răspuns:

Te-ai uitat tu bine inauntru si era curata!? Mai asteapta inca o luna.

| Emilian65 a răspuns:

Daca fata a luat pastila Escapelle, chiar daca actul a fost neprotejat, nu are cum sa ramana gravida.

| SkyPilot a răspuns:

Este foarte putin probabil sa fi ramas.
Fiti mai precauti!
Evitati pe cat posibil sa mai apelati la Escapelle, este foarte nociv pentru organismul fetei. Si in nici un caz sa nu mai ia altul in urmatoarele 6 luni.

| Oana92 a răspuns:

Copilasi,nu mai faceti sex daca habar nu aveti de anatomie!

Cum te-ai uitat tu daca are sperma in ea? Cam la ce distanta ai vazut?
Si nu avea cum sa aiba simptome de sarcina la 2 zile dupa contactul sexual. Deci daca avea greturi si varsaturi nu erau de la sarcina.
Sarcina nu e o boala, deci nu avea cum sa ii treaca daca era deja insarcinata.

Apoi ne intrebi daca mai poate ramane insarcinata. Pai daca nu a ramas atunci nu are cum sa ramana la 1-2 saptamani dupa contactul sexual...

Iar faptul ca urineaza dupa actul sexual nu inseamna ca sperma se elimina in acelasi timp cu urina, asta pentru ca fiecare are alt... drum!


Offf...intai se invata teoria, apoi se trece la practica!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Of of of...
Acea pastila este o bomba hormonala.
Se ia o data pr an sau chiar de doua ori in viață si doar atunci când ești 100% sigur ca ti ai dat drumul înăuntru.
Mai ales daca fata se află simun perioada cu risc redus de sarcina a luat acea pastila fix degeaba.
Si chiar daca era si in perioada fertilă, atât timp cat ti ai dat drumul afara, șansele sunt pana in 30%.
Cum putea sa te uiți in interiorul ei sa vezi daca are sperma? Așa a fost destul de ciudat...in fine.
Normal, simptomele pentru sarcina apar cam după o luna de la implantarea ovulului, nu imediat după contactul sexual.
Mai documentați va!
Normal acea pastilă are rolul de a ii da tot organismul peste cap ca sa nu rămână gravida
Poate sa ii vina menstruația si mâine sau chiar peste o luna.
Poate sa aibă sângerări spontane sau grețuri, dureri de burta si altele care se pot agrava de la o singura încăpățânare de a purta prezervativ.
Protejați va ca e sfânt happy

| cCristiannn explică (pentru anonim_4396):

M-a mintit ca e virgina si am zis sa o iau usor,nu am bagat-o mult in ea, putin si cand mi-a venit sa imi dau drumul, am scos-o, dar nu sunt sigur daca am terminat si in ea... si d-asta m-am uitat
si da, era in perioada fertila

| Anonim a răspuns (pentru cCristiannn):

Na...fii sigur ca acum, o data ce pastila a fost luata, nu mai sunt șanse de sarcina.

| cCristiannn explică (pentru anonim_4396):

Raluca,ti-am trimis cerere de prietenie si un mesaj, daca vrei vorbim pe facebook, daca nu pe mess, id meu : hcmcristian98@yahoo.com,nu putem vb aici din cauza ca am statut de junior

| EUBMV89 a răspuns:

Simptomele sunt relative, depinde de fiecare femeie. Unele nu simt nimic pana dupa prima luna sau chiar nici dupa, altele in schimb din primele doua saptamani deja incep sa au simptome. Sunt femei care au sarcina foarte usoara in scimb altele o au foarte grea, deci cum am spus depinde de femeie, simptomele nu sunt un semn, ba mai mult pot fi false in unele cazuri. sunt cazuri in care fata se obsesioneaza in asa fel incat poate fi insarcinata ca ajunge sa creeze o sarcina psicologica, asta duce la aparitia simtomelor de sarcina cat si mai departe in unele cazuri cum spre exemplu sa i se inceapa a se umfla burta, etc. Revenind la intrebarea ta, daca s-a intamplat asa cum spui nu ar fi posibilitati ca ea sa fi ramas insarcinata, insa te-as sfatui ca data viitoare dupa ce terminati contactul sexual ea sa se spele bine inauntru, apa (daca nu stiai asta) omara spermatozoizi ramasi vi, dar pentru asta ea trebuie sa se spele inmediat terminat contactul sexual nu dupa cateva minute, oricum ar fi este recomendat ca ambi sa va spalati dupa terminarea contactului sexual pentru ca ajuta a evita unele ''boli'' spre exemplu infecctia urinara.

| cCristiannn explică (pentru EUBMV89):

A fost la baie, cred ca a si urinat., dar nu stiu daca s-a spalat.

| buzeduulci a răspuns (pentru cCristiannn):

Nu are legatura una cu alta. urina iese prin uretra ceea ce e total diferit de vagin.