anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei TPU, luna aceasta nu mi-a venit menstruatia, am un ciclu neregulat dar de obicei imi venea pe la mijlocul lunii si incep sa ma panichez putin.Luna trecuta mi-a venit pe 23-24 menționez, ca nu am mai avut un contact sexual de 2 luni si atunci a fost protejat si verificat in schimb au mai fost momente cand ma atingea prietenul in zona intima si nu stiu cu exactitate daca era "curat" dar presupun ca da.Am facut un test pe 22 și a iesit negativ si eu as exclude sarcina dar totusi nu sunt sigura. Din ce cauze ar putea sa imi întârzie ciclul? E posibil sau fiu însărcinata daca nu era "curat" pe maini prietenul meu? Eu nu am simptome nici de sarcina nici de dereglare hormonala. Ce poate cauza intarzierea ei atunci?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Neinceperea menstruatiei se datoreaza pur si simplu faptului ca in cazul tau este vorba de un ciclu menstrual care permanent are caracteristica principala sa fie de tipul NEREGULAT. Se poate aprecia ca exista posibilitatea ca ovarele tale sa fie afectate de asa numitul sindrom al ovarelor chistice/polichistice (SOC/SOPC) si din acest motiv cele 2 ovarel sunt in situatia de a nu reusi sa maturizeze si sa elibereze ovulul dupa un anumit timp precis stabilit si din acest motiv ciclul devine NEREGULAT cu lungimea imposibila de a putea fi anticipata. Chiar de la inceput trebuie sa stii ca ciclul menstrual NU este influentat, modificat, conditionat de factori externi. Desfasurarea ciclului si pornirea menstruatiei este mereu dirijata STRICT hormonal si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din pacate cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Caracteristica principala a ciclului menstrual NEREGULAT este insasi IMPREDICTIBILITATEA, privind atat momentul de incepere/producere a menstruatiei cat si anticiparea lungimea ciclului menstrual, fiindca nu exista un reper fix fata de care sa se poata calcula/prezice sau determina atat ziua de ovulatie cat si a perioadei fertile. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca este vorba de o dereglare hormonala destul de importanta, situatie care apare si se poate produce din cauza activitati foarte proaste si incorecte a una sau a mai multe glande endocrine.
Fiindca o caracteristica principala a unui ciclului menstrual NEREGULAT este de asemenea si IMPREVIZIBILITATEA, reiese ca lungimea ciclului poate sa difere de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani sau luni. Aceste modificari privind lungimea diferita a ciclului de fiecare data se datoreaza dereglariilor hormonale care apar pe fondul functionarii incorecte/defectuoase a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-o proportie echilibrata a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care pot sa aiba urmari prin producerea unor menstruatii atipice, slabe cantitativ, imprevizibile care de regula este imposibil de a fi determinat exact/precis. Aceasta situatie destul de neplacuta poate fi remediata doar medical, prin efectuarea unui set complet de analize endocrinologice si pe baza rezultatelor obtinute medicul ginecolog in colaborare cu medicul endocrinolog, va fi in stare sa analizeze si sa determine situatia reala/exacta si sa iti indice tratamentul hormonal de urmat pentru a incerca sa ti se regleze ciclul menstrual. In caz contrar toata viata ta te vei confrunta cu dereglari din ce in ce mai dese si mai intense si de asemenea cu teama constanta/permanenta si stresul provocat de teama de a nu apare o sarcina nedorita dupa inceperea vietii sexuale. Probabil ca orice medic ginecolog specialist dupa o consultatie serioasa iti va prescrie folosirea de pastile anticonceptionale o anumita perioada de vreme pentru a se regla ciclul menstrual. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Marius22222222222 a răspuns:

Sa tot spus si repetat pentru tot poporul! Nu ramai insarcinata cu mana!

Răspuns utilizator avertizat