| liv a întrebat:

La cat timp dupa divort te poti casatori? eu vreau dupa ce sunt divortata sa ma casatoresc din nou... dar de cate ori schimb buletinul? adica dupa ce divortez mil schimb pe numele de fata... iar dupa ce ma casatoresc al mai schimb inco data? as vrea sa stiu cum sa fac?

9 răspunsuri:
| covexrobu a răspuns:

Nu stiu daca este vreun termen dupa divort la cat timp ai voie sa te recasatoresti. Daca ai de gand sa te casatoresti cat mai repede fa si tu 2 lucruri deodata. Nu iti schimba vechiul buletin pana nu te casatoresti ca sa nu mai stai atata timp pe drumuri si mai dai si bani aiurea. Dupa ce te casatoresti poti sa iti schimbi buletinul linistita. Asta daca nu astepti mai mult de 2-3 saptamani ca daca stai mai mult de o luna atunci schimba-ti buletinul. Bafta in noua casatorie

| Delia a răspuns:

Dupa ce divortezi, astepti o luna, dupa aceea mergi la tribunal, pui stampila cu definitiva si irevocabila(e obligatoriu daca vrei sa te recasatoresti). Dupa asta te poti casatori si a doua zi.
Daca iti pastrezi numele de casatorie, nu trebuie sa schimbi buletinul. Daca iti reiei numele de fata, schimbi buletinul cu numele de fata, iar dupa ce te casatoresti iar schimbi buletinul cu numele actualului sot. Ce sa faci, asta e legea.Bafta.

| gabriela_7862 a răspuns:

Buletinul se schimba de cate ori iti schimbi numele sau mutatia, sau cand expira. eu l-am schimbat intr-un an de 3 ori: prima data expirase, apoi m-am maritat, apoi m-am mutat. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei sa te casatoresti de cate ori schimbi buletinul sau vrei sa schimbi buletinul de cate ori te casatoresti? ce treaba ai tu cu buletinul, da-i bataie ca baiatul nu te asteapta. buletinul il rezolvi tu dupa. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Te poți recăsătorii imediat după pronunțarea hotărârii definitive și irevocabile a divorțului.
Actele necesare în vederea încheierii căsătoriei:
1. declarația de căsătorie;
2. C. I./B. I. ale viitorilor soți (original și copie);
3. certificatele de naștere, ale viitorilor soți (original și copie);
4. certificatele medicale prenupțiale (eliberate de medic) care să ateste faptul că viitorii soți sunt apți, din punct de vedere medical, pentru încheierea căsătorie. Acestea sunt valabile 14 zile calendaristice, termenul începând să curgă din ziua emiterii lor (se calculează sâmbăta și duminica, ziua emiterii și ziua a 14-a);
5. dovada desfacerii căsătoriei anterioare:
- sentința de divorț rămasă definitivă și irevocabilă (original) acolo unde se impune (situația ta o cere);
- certificat de deces al fostului soț/soție(original și copie) acolo unde este cazul.
6. timbru fiscal.
În concluzie, ori de câte ori intervine o modificare, privind: schimbarea numelui/prenumelui, desfacerea căsătoriei (anulare sau divorț), schimbarea (temporară/definitivă) a domiciliului impune prin lege schimbarea actului de identitate cu noutățile survenite.
Casă de piatră și fericirea pe care nu ai avut-o în prima căsnicie.
Să vă fie într-un ceas bun. Numai bine.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai maritate intai.si dupa aia iar, si iar, fiindca cine pierde drumul dintai... zice mersi si de carare. iar casatoria de a doua oara nu o sa fie ca cea dintai niciodata. iar buletionul lasa-l pe numele de fata daca esti o fire mai dificila.ca sa nu-l schimbi mereu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt cam in aceeasi situatie, nu stiu daca v-a trebui sa trec la numele de fata? eu am ramas pe numele fostului sot, as vrea sa ma recasatoresc si nu stiu daca ma obliga legea sa trec pe numele de fata? daca a-ti avea si pentru mine un raspuns concret v-as ramane recunoscatoare, va multumesc, ma puteti contacta la 0742635705.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai astepta nu _i neaparar sa_ti faci buletinu.casatorestete si dupa.

| TheLorrd a răspuns:

Cand te simti pregatita