| Mosotti a întrebat:

M-am tot intrebat de multe ori ce inseamna indragosteala asta! De ce casuna in prostie cineva pe unul sa una, cand sunt multe alte persoane la fel de placute si fizic si ca fel de a fi, cu care putem sta.
De ce atata nenorocire cand cineva care nu ne merita, ne paraseste? Altul la rand.

Si daca ala sau aia nu exista? Ni se punea ca prostii pata pe altul sau alta, deci dovada e ca sunt n persoane care sa ne placa la fel de mult.
Si daca nici asta nu era, ne-ar fi placut iar altul sau alta, deci am fi casunat ca fraierii pe altul.

Ca daca chiar nu mai puteai fara cutare si ca cu nimeni altcineva nu poti si nu ti-e bine, daca acel cutare nu ar fi existat, inseamna ca nu mai puteai fi bine cu nimeni altcineva, nu?!

Chestie care nu e asa, deci e contradictie.
Deci aia "nu, nu mai pot, fara tine nu mai pot, ca tu stii destul de bine ca pentru mine esti tot" e o prostie, ca la oricare ar fi fost primul in cale si atragea, la fel ziceai.
Adica rezulta ca sunt n parteneri cu care te-ai simti la fel de bine, asa ca de ce obsesia pe unu?!

50 răspunsuri:
| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Acolo intervine paranoia, lipsa de comunicare si incredere. Este cu totul altceva.

| TLF92 a răspuns (pentru Mosotti):

Picior pe picior mi-l rupe am incercat odata, crede-ma omul le are nu ca il laud eu sau asa are medalii pe sportul asta taekwondo, daca il vezi fata in fata zici in opinia ta daca ii dau doua palme se pisa pe el datorita inaltimii ( ca asa vad toti ) iti dai seama ca are un genetic superior ca al meu, asta daca se apuca de sala eu trebuie sa recuperez in 5 ani cat face el in 2 ca e deja format pe brate etc

| RAY a răspuns (pentru supadeceapa):

Nu te pot vota, like

| RAY a răspuns:

Asta e tâmpit TPU.

| RAY a răspuns (pentru supadeceapa):

Reprimarea ajuta la ceva?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru RAY):

În niciun caz.

| Mosotti explică (pentru SilentRain):

Cum nu e ca o boala? Tu nu vezi cum se comporta oamenii care-s asa?! Ti se pare ceva sanatos? Se suna de n ori in prostie pe zi, nu mai au atentia nicaieri, sunt obsedati unu de altul, cum? E un foarte mare dezeschilibru.

Eu nu m-am indragostit niciodata dar asta nu inseamna ca nu stiu ce si cum, din contra, fara acele indragosteli esti ferit de multe nenorociri, de multe ori cu acele indragosteli nu faci de cat sa inveti sa suferi.
Experienta prinzi facand chestii normale, echilibrate, nu facand prostii, nu trebuies a bagi mana in foc ca sa inveti ca arde, poti cunoaste si fara sa faci asta, ca daca stii cum merge, stii clar cum e.

| Mosotti explică (pentru Emma30555):

Adica cand e vb de creier, ca de acolo vine tot ce simti. Pai educi inainte cu mult, ca sa fie pregatit omul sa stie sa gestioneze treaba, sa ceara ajutor in caz de ceva! Sa stie ce vine, nu sa se trezeasca in ceva ce nu cunoaste.
Ca si la cutremur, la noi e panica aiurea, la japonezi e ordine, ca sunt deja educati dinainte ce sa faca.

| Mosotti explică (pentru Apokales):

Pai da! Multi nu stiu sa comunice, ca incredere asa intr-un strain, chiar nu prea am cum avea totala chiar daca jura ca ma iubeste pana..ma nimereste, singurii in care am sunt parintii si bunicii, in rest nu.

| Mosotti explică (pentru TLF92):

Normal ca le are! TI-am si zis dinainte ca omul emite masculinitate, inainte sa-mi dai detaliile astea.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Dar fiecare om experimentează în felul lui, emoțiile nu se pot educa sau prea puțin, fiecare gestionează diferit, unii din adolescenta sunt mai reci sau profitori sau indiferenți, alții sunt mai sensibili, depinde și de viata pe care o au. Mulți părinți nu se implica nici pe lucruri elementare, tu spui ce ar trebui dar câți crezi ca fac ce spui tu? Și eu am multe păreri în general, cum sa fie o lume mai buna, de la educație vine totul dar majoritatea trăim într o "jungla"

| Mosotti explică (pentru Emma30555):

Pai nu conteaza ca nu se implica pe lucruri elementare, tocmai, sa se implice scoala, specialistii, nu sa lase pe mana parintilor care-s varza majoritatea si nu se ocupa sa isi educe ca lumea copii si pentru societate si pentru viata.
Si sa fie si parintii obligati cumva sa participe, solutii sunt.

Pai dar la arabi cum le-a educat emotiile? Simt din ei ca vor sa moara pentru alah! Si daca educi copilul sa nu fie prost la partener, pai asa o sa simta.
Sau si daca simt emotiile alea, ceri ajutor "mama, tata, sunt in pericol, uite ce simt, ajutati-ma ca-mi ratez scoala, viata pentru un idiot/idioata care nu ma merita".
Si e altceva! Dar ei nu stiu ce sa faca in acele situatii.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Astea sunt doar discuții, tu mereu ai impresia ca soluțiile vin de la cineva de afara, din exterior, omenirea nu va fi niciodată un sistem perfect iar comparațiile tale sunt mereu de forma. În primul rand nu baga toți arabii în aceeași oala, tu vorbești de grupări teroriste și oricum aici e vorba de spălat creierul de fanatism pe când subiectul pornise de la educație ceea ce nu are logica, dar asa îți place ție sa tot spui chestii care ție ți se par relevante dar cum am spus doar ție, fiecare om poate veni cu argumente la infinit dar sunt discuții goale. Eu nu zic ca nu ai putea avea dreptate, e nevoie de educație dar prioritățile sunt altele, măcar sa aibă copiii valori, principii, sa aibă parte de iubire, sa facă diferența dintre bine și rău, sa învețe sa fie empatici, sa fie îndreptați spre cultura, etc, restul se rezolva

| Mosotti explică (pentru Emma30555):

Pai si educatia poate deveni fanatism sa zic, era vb de principiu, nu ca i-a indoctrinat in rau pe aia.
Era vb ca asa poti indoctrina si in bine, si daca binele ala e bagat bine in creier, apai nu mai iese vreodata.

Fara educatie nu faci nimic, e prioritatea nr unu paralel cu cartea, ca asta te face sa stii sa te comporti in societate, cum sa gestionezi viata!
Si cartea si educatia sunt prioritare in mod egal, prima te realizeaza profesional si productiv, a doua ca sa te descurci in viata sa nu suferi, sa nu te arunci de la etaj pentru un tampit, sa nu faci multe, sa nu te droghezi, etc.
Si in educatie intra si empatie si restul.
Altfel avem niste emotii salbatice needucate si iese un rahat, mai ales ca nu stim cum sa umblam cu ele.

Care sunt prioritatile dupa tine?! Daca nu educatia si cartea.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Prin educație eu înțeleg și cultura, cati oameni inteligenți culți ai văzut sa fie needucați. Educația emoțională este un pic mai greu de realizat fiindcă și cel ce o face are emoțiile lui, modul lui de a gândi. Ce nu înțelegi tu este ca nu suntem toți la fel iar ce spui tu nu este corect întotdeauna, indoctrinarea e o tâmpenie, e spalt creierul, copiii trebuie sa învețe, sa se dezvolte și atunci când sunt în impas sa fie ajutați și sprijiniți, nu poți transforma oamenii în roboti doamne ferește de asa ceva, tu ramai cu părerile tale dar nu încerca să mi le prezinți ca și cum tu ai soluția și ști ce au nevoie toți oamenii din lume. Ala care se arunca de la etaj are mai multe probleme decât dragostea, poate nu are sprijin acasă, poate nu are părinți iubitori, poate are depresie, poate are mai multe dezamăgiri etc, iar cei ce fac obsesii pentru parteneri sau foști au nevoie de ajutor specializat, psiholog, dar nu toți oamenii își permit, nu toți oamenii au parte de ajutor atunci când e nevoie.

| Mosotti explică (pentru Emma30555):

Multi oameni inteligenti culti sunt needucati! Se poarta urat, fac rau altora si asa mai departe, nu stiu sa respecte, au caracter infect.

Eu cand am zis de aruncat de la etaj, m-am referit strict la aia care se arunca din dragoste, la restul nu, ca acolo-s alte probleme.
Am zis asa zis indoctrinati, adica educati de mici sa le intre in cap ca e normal sa fi om, sa stii sa respecti, sa stii cum sa reactionezi in relatii si asa mai departe.
Ba cam toti sunt la fel, daca ii educi de mici sa fie cumva in bine, asa cam vor fi, vor fi si exceptii de care nu se prinde, dar in general se prinde.
Daca faci o educatie in masa (fie rea fie buna), prinde la 90 % din oameni! Nu-s astia prosti, au specialisti in psihologia maselor.

De ex in WW2, daca de mici erau educati ca rusii si evreii sunt suboameni, apai asa gandeau toti, li se parea normal sa gandeasca asa! Putini se prindeau ca e prostie.

Asa si pe invers, daca le bagi in cap ca e bine sa fie oameni, sa respecte, sa se poarte normal, sa nu rada de cei cu probleme, asa vor gandi si nu vor face altfel.
Si daca le zici "aveti probleme, simtiti ceva emotional nasol, cereti ajutor la parinti, medici, nu tineti in voi, ca sa rezolvam problema", asa vor face.
Sau "vezi ca daca te indrag de cutare si te paraseste, vei suferi f tare, vi si ceri imediat ajutorul, nu te lasi prada emotiilor alea ca sa te distruge, fie sa abandonezi cartea, sau sa te suicidezi, ca parintii si medicii te vor scapa de asta".
Si este altceva!

Inchipuie-ti asa "evreii, tiganii, rusii sunt oameni ca si voi, sunt egalii vostri, trebuie sa va respectati unii pe altii, sa nu va faceti rau fara motiv, nimeni nu e mai supraom decat celalalt". Asa ar fi gandit toata viata acei copii.

Cu emotiile, am zis, si daca nu le putem educa, macar sa stim ca avem o problema si sa cerem ajutor, exact cum zici tu.
Parerea mea e verificata ca functioneaza daca s-ar pune in aplicare. Ca asa cum o educatie in rau merge si a mers bine de tot, asa va merge si educatia in bine, n-am propus ceva neverificat.
Dar nu e interes sa se faca asta, aici e aici, cand vor sa faca rau, le iese fff bine, si aplica varianta mea doar ca in rau.
Cum e in coreea de nord?! 95 % plang dupa dictatorul lor, asa au fost educati de mici, nu concep altfel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragostea se simte nu se explică.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Da, dar na, voiam sa inteleg cam ce se simte. Bine, eu am zis mersi ca nu am aceasta chestie, ca pana la urma...era ca medicii parca, sa o considere boala din cauza a cum se manifesta, e totul dereglat acolo.
Daca te uiti la comportamentul indragostitilor, vezi clar dezechilibru, stau in prostie unu in altul, vb 6 ore pe zi la telefon (desi dupa aia nici gand de asa ceva, deci nu e pe bune), se suna e 101 ori pe zi...etc.
Si chiar e, ca in creier se produce un enorm dezechilbru de dopamina si endorfine.

Pe langa ca poate aduce multa suferinta. Nimeni din fam mea nu a avut acest lucru, de la mama, tata, bunica, pana la matusa, unchi.
Nici verisoarele mele nu au asa ceva, s-au cuplat dar decent, s-au placut mult si atat, fara dezechilibre din alea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Depinde de personalitatea îndrăgostiților acum. Unii sunt mai afectuoși și vor să-și arate mai intens această afecțiune față de partener iar alții sunt mai rezervați și timizi.

Faptul că afirmi că nu ai fost indrăgostit niciodată asta indică o formă de egoism. Nu te cunosc ca persoană, nu știu cum ești în realitate, dar tot ceea ce știu e că dragostea e antonimul egoismului și invers.

De unde știi tu că rudele tale nu s-au iubit? I-ai întrebat cumva? Tocmai acel fapt, că s-au plăcut mult, asta tot o formă de dragoste este. O formă de dragoste mai rațională, să-i zic așa.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Nu stiu ce leg are cu egoismul. Poti sa te inrag si sa fi egoist, sau sa nu te indrag si sa fi egoist, sau sa nu fi in ambele cazuri.
Si oricum si cand esti indrag esti egoist fara sa stii, ii faci bine celuilalt ca de fapt cu el iti e tie f bine, asa ca...

Normal ca i-am intrebat pe cei din familie! Altfel de unde stiam?
Pai da, dragoste rationala au avut, am zis doar ca nu si-au pierdut capul, n-au avut acel fel de indragosteala.
Ca asa si mie mi-au placut multe femei si eram sa zic indragostit rational, asta da.

De ex unchi-miu zice "imi zicea aia sa zic ca o iubesc. si ziceam na te iubesc, e bine?", pentru el erau niste cuvinte goale fara sens de ex.