| Ioanaah a întrebat:

Pe 12 am luat ultima pastila placebo și nu am inceput folie nouă pentru că trebuie să îmi fac analizele la hormoni. Azi mi-a venit din nou. Ce trebuie sa fac? Presupun că efectul pastilelor nu s-a dus complet pentru a putea merge să îmi fac analizele. Help.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In mod normal ar fi trebuit sa discuti in prealabil cu medicul ginecolog care ti-a prescris pastilele AC, sau cu un medic endocrinolog si nu sa intrerupi administrarea lor pur si simplu asa ''dupa ureche''. Fiindca au trecut mai mult de 36 de ore de la data la care ti-ai administrat ultima pastila placebo (inactiva), in acest moment efectul contraceptiv cel mai probabil a disparut complet. In urmatoarele 3 zile adica pana in data de 16 Ianuarie, data pana la care administrarea primei pastile AC de pe noua folie poate fi reluata, insa efectul contraceptiv va fi reinstalat in totalitate, numai dupa administrarea celei de a 7-a pastile AC de pe noua folie.

3 răspunsuri:
| Ioanaah explică:

Analizele trebuie făcute în ziua 3 a ciclului menstrual. Am uitat sa precizez asta

| Ioanaah explică (pentru corbulalbrosu):

Nu le-am oprit după ureche. Așa mi s-a zis sa fac.
Mulțumesc mult de tot pentru răspuns.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Ioanaah):

In acest caz fa abstractie de prima parte a raspunsului, fiindca ramane valabila doar parte finala a raspunsului oferit. Sanatate!